//GÜVEN BİLGİ VERDİ
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, 1992 yılında kurulan Kafkas Üniversitesi’nin kuruluşundan buyana geçen 18 yıl içerisinde personel, öğrenci ve fiziki mekan açısından büyük gelişmeler yaşadığını vurguladı.
Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Kafkas Üniversitesi’nin hızla büyüdüğünü ve Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yerine aldığını söyledi.
//SOSYO-EKONOMİK GELİŞİME KATKI
KAÜ’nün Kars ve çevre illerin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine de önemli ölçüde katkılar sağladığını belirten Rektör Prof. Dr. Abamüslüm Güven, “Üniversitemize bağlı olarak Artvin, Ardahan ve Iğdır illerinde bulunan Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının temel oluşturması sonucunda Artvin, Ardahan ve Iğdır illerinde 3 yeni Üniversite daha kurulmuştur” dedi.
Rektör Güven, “KAÜ’de, eğitim ve öğretim faaliyetlerini, 5 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 2 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü ve 9 Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde sürdürülmektedir. Üniversitemizde 2009-2010 eğitim öğretim yılında Önlisans, Lisans ve Lisansüstü programlarda yaklaşık olarak 12 bin 500 öğrenci öğrenim görmüştür, 2010-2011 Eğitim öğretim yılında ise yaklaşık olarak 13 bin 500 öğrenci eğitim öğretim görecektir. Üniversitemizde 8’ i Sözleşmeli Yabancı uyruklu, 497’si kadrolu olmak üzere toplam 505 Akademik, Çeşitli idari kadrolarda görev yapan 409 idari personel, 33 işçi ve 11 4/b’li olmak üzere 453 idari personel görev yapmaktadır. Akademik ve İdari olarak toplam 958 personelimiz mevcuttur. Ayrıca 78 temizlik işçisi, 58 güvenlik personeli hizmet satın alınmak suretiyle çalıştırılmaktadır” diye konuştu.
//BİLİM KÖPRÜSÜ
Rektörü Güven, KAÜ’nün coğrafi olarak ön Asya’nın giriş kapısında olduğunu ve Kafkasya ve Asya ülkeleriyle bilim köprüsü oluşturma yolunda büyük aşamalar kaydettiğini belirtti.
Rektör Abamüslüm Güven, “Üniversitemiz, faaliyetlerinde Anayasamızın ve Yükseköğretim yasasının temel ilke ve amaçlarını esas alır. Dolayısıyla ülkemizin bölünmez bütünlüğü, Atatürk İlke ve İnkılapları, Atatürk Milliyetçiliği, Laiklik, Demokrasiye bağlılık konularının ödün vermez savunucusudur. Uluslararası standartların yakalanması için yurt dışındaki çeşitli üniversiteler ile işbirliği anlaşmaları yapılmış, öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinin zenginleştirilmesi sağlanmıştır. Coğrafi olarak Ön Asya’nın Türkiye’ ye giriş kapısında olan bölgede bulunan üniversitemiz, Kafkasya ve Orta Asya Ülkeleri ile Ülkemiz arasında bilim ve kültür köprüsü oluşturma çabalarını da başarı ile sürdürmektedir” diye konuştu.