ERZURUM (İHA) - Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan ayı öncesinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yapılan iş yerlerine yönelik denetim yaptı.
Şehir merkezinde bulunan gıda üretim ve satış yerlerini denetleyen uzman ekipler, söz konusu iş yerlerinde hijyen kurallarına uyulup, uyulmadığını denetledi.
Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun, Ramazan ayı öncesi halkın sağlığını tehlikeye atacak, olumsuzlukları ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.
Ramazan ayı öncesinde rutin denetimleri arttırdıklarını ifade eden Altun, "Ramazan ayı öncesinde özellikle gıda ürünlerine yönelik denetimlerimiz arttı. Bakanlığımızın da özellikle gıda ürünlerinin denetiminde hassas davrandığı, kamuoyu çok iyi bilmekte. Bu nedenle Ramazan ayı öncesinde halkımızın sağlığını tehlikeye sokacak etkenlerin oluşmaması için ekiplerimiz, denetimlerini iki katına çıkardı" dedi.
Altun, Ramazan ayında özellikle et ve süt ürünlerinin satışa sunulduğu yerlerinde titizlikle denetlendiği ifade ederek, vatandaştan karşılaştıkları olumsuzlukları "ALO 174" gıda hattına bildirmelerini istedi.