ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
Aziziye Kahramanı Miralay Bahri Bey’e vefa
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
GSİM’den  filenin dadaşlarına motivasyon desteği
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Erzurum’da aranan 6 şahıs yakalandı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Şehit Polis Akoral rahmet niyazlarıyla anıldı
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
Emniyet üniversite öğrencilerini bilgilendiriyor
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
30 Mayıs 2011 Pazartesi - 06:45

Dadaşın damak keyfi belirlendi

Erzurum’da lokantalara giden Erzurumlu her 10 vatandaştan 7’si et yemeği yerken, en az tüketilen yemeklerin başında ise, zeytinyağlılar geliyor.

Dadaşın damak keyfi belirlendi

(GHA) –  Erzurum’da lokantalara giden Erzurumlu her 10 vatandaştan 7’si et yemeği yerken, en az tüketilen yemeklerin başında ise, zeytinyağlılar geliyor.
Erzurum’daki lokantalar ve insanların yemek kültürü üzerine yapılan bir araştırma, Erzurum’da en az tüketilen yemeklerin zeytinyağlılar ve sebzeli yemekler olduğunu ortaya koydu. Sosyoloji
ERZURUMLU ET YEMEKLERİNİ TERCİH EDİYOR
Bölümü öğrencileriyle Erzurum’daki belli başlı lokantalarla ortaklaşa yürütülen araştırma, Erzurum halkının sebzeli yemeklerle arasının hiç de iyi olmadığını ortaya koydu. Lokantalara giden Erzurumlu her 10 kişiden 7’sinin içerisinde kırmızı etin kullanıldığı yemeklerden yana tercih yaptığı belirtilirken, etli yemeklerin başında ise, yaprak döner ve İskender geliyor. Araştırmanın yapıldığı lokantalardan birisinin işletmeciliğini yapan Hakkı Necip isimli esnaf, “Erzurum’da sebzeli yemek satışlarının yüzde 70’i dışarıdan gelenlere yapılıyor. Aralarında Erzurumlu olmayan üniversite öğrencilerinin de bulunduğu yabancılar, lokantalarda daha çok sebzeli yemekleri ve zeytinyağlıları tüketiyorlar.” diye konuştu. 
Öğrencilerle birlikte yaptıkları araştırmada, müşterilere; “Lokantaya her gelişinizde aynı yemeği mi yersiniz?”, “Yemeklerden önce çorba ve sonrasında tatlı alır mısınız?”, “Kırmızı etle ve hamur işleriyle aranız nasıl?” gibi sorular yönelttiklerini kaydeden Necip, “Erzurumlu olan her 10 müşteriden 5’i, lokantaya her gelişinde aynı yemeği yerken, yine her 10 kişiden 7’si de, kırmızı et tercih ediyor.” dedi.
ERZURUMLULAR, SEBZELİ YEMEKLERİ ÇOK AZ TÜKETİYOR
Araştırmanın sebzeli yemekler ve zeytinyağlılarla ilgili bölümünde ise, sonuçların çok ilgi çekici olduğunu dile getiren Hakkı Necip, “Erzurum’da sebzeli yemek tercih edenlerin ve zeytinyağlılarla ilgilenenlerin neredeyse tamamına yakını Erzurumlu değil. Erzurum’da ağır bile olsa yemekten sonra genellikle tatlı alınırken, Erzurumlu olmayanlar, tatlı tüketmeyi pek tercih etmiyor.” şeklinde konuştu.
Erzurum’da uzun yıllardır lokanta işletmeciliği yaptığını söyleyen Necip, müşterilerin yemek tercihlerini çok ciddiye aldığının altını çizerek, “Ben gerek kendi lokantamda, gerekse başka meslektaşlarımı da işin içerisine dahil ederek müşterilere yönelik çeşitli araştırmalar yaptırıyorum. Müşterilerimin istek ve tercihleri benim için çok önemli. Bende talep durumuna göre, işletmemde ona göre plan ve program yapıyorum. Bu araştırma da onlardan birisiydi. Sonuçları benim için yol haritası niteliğinde. Araştırmadan çıkan sonuçlar, vatandaşlarımızın kırmızı ete daha çok ilgi gösterdiğini ortaya koyduğundan biz de işletmemizde et ağırlıklı yemekleri daha bol bulunduruyoruz.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
esen 31 Mayıs 2011 Salı 00:47

çok önceleri dedelerimiz kışa doğru inek keser ve bundan kavurma kıyma sucuk yaparmış.bazı köylerde ise yazın kesilen hayvanların etleri ince uzun bir şekilde kesilerek güneşte kurutulur saklanır ve kışa hazırlık yapılırmış.zaten sebze ve meyve olayı fazla yokmuş.tortum tarafından gelen meyveler söğütlü hasankale tarafından gelen sebzelerde mevsimlikmiş.kış için çuvallarla patates ve kurusoğan alınırmış.lahana ve şalgamda dayanıklı olduğu için kışa saklanırmış.anlıyacağınız kış boyu unlu ve etli gıdalar ve belirli sebzeler varmış.sonra ulaşım ikanları,açılan büyük marketler,taşımacılığın modernleşmesi ile her zaman sebze ve meyve artık bolca erzurumda bulunuyor.ama bu kuşakta annelerinden gördüğü yemeklerin dışında fazla sebzeli yemek bilmediğinden vede damak zevki olarak eski yemekleri tercih ettiğinden hala etcil olarak kendimizi tanımlayabiliriz.bizden sonrakilerinde fazla yemek değiştireceğini sanmıyorum.çünkü evde pişen yemeklere alıştınmı başka tadlardı kolay kabul edemiyorsun.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oltu’da fethin coşkusu yaşandı
Erzurum’un Oltu İlçesi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından ...
El ürünlerini defileyle sergilediler
Erzurum Oltu’da Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, iki yıl boyunca ...
Valilikten Etik semineri
“Etik Haftası” dolayısıyla Erzurum Valiliğince “Etik Davranış Semineri” ...
 
3 boyutlu sinema ile tanıştılar
Erzurum Karayazılı İlköğretim Okulu öğrencileri 'Okul Gelişim Programı(OGP)' ...
Maksutefendi’de eğitim şöleni
Palandöken Maksutefendi Anaokulu’nda yılsonu etkinliği düzenlendi. Anaokulu ...
Oltu Gençlik Şöleni başladı
Oltu ilçesinde “Gençlik Şöleni” ve resim sergisi düzenlendi.Oltu Halk ...
 
Hac kuraları 14 haziranda çekilecek
Erzurum’da 2011 Yılı Hac Sezonu için ön kayıt yaptıranların kura çekilişi ...
Üniversiteliler fikir akımlarını tartıştı
Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından düzenlenen ...
Erkmen’den müze kültürü değerlendirmesi
Erzurum Müze Müdürü Mustafa Erkmen, her yıl 18 ile 24 Mayıs tarihleri ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva