ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
HABERLER>SİYASET
18 Ağustos 2010 Çarşamba - 03:06

DP tabanından 'soylu' tepki

Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun referandumda evet oyu kullanacağını açıklamasının ardından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesi, parti tabanının tepkisine neden oldu.

DP tabanından  soylu  tepki

Partinin genel başkanlığını yapmış bir ismin referandumdaki tercihini açıklaması nedeniyle ihraç edilmesine tepki gösteren Demokrat Parti ile birleşen Doğru Yol Partisi’nin eski il başkanlarından Melih Kırkpınar, kendisinin de seçimlerde evet oyu kullanacağını açıkladı.

Soylu’nun ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesinin yanlış bir zihniyetin ürünü olduğunu savunan Kırkpınar, “Genel merkezin aldığı bu kararı onaylamak, akılla, mantıkla bağdaşmaz. Eski bir genel başkanın, oyunun renginin evetten yana olduğunu açıklaması nedeniyle ihraç edilmek istenmesini hiçbir mantık ve akıl sahibi insan kabul edemez” dedi.

Soylu gibi kendisinin de referandumda ‘evet’ diyeceğini açıklayan Kırkpınar, “Sayın Soylu’nun tavrını sonuna kadar destekliyorum. Benim de oyum evet olacaktır. Yapılan bu davranış, demokrasiyle, akılla, mantıkla bağdaşmıyorum. Hele hele adı Demokrat olan bir partiye hiç yakışmıyor. Sayın Soylu ve benim gibi Demokrat Parti tabanının da referandum da evet diyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Referandumda evet oyu kullanma kararı almasında, tarafsız anayasa uzmanlarıyla yaptığı görüşmelerin büyük rol oynadığını ifade eden Kırkpınar, “Objektif bir şekilde oturduk, tartıştık. Pakette bazı eksiklikler olmasına rağmen, bu haliyle bile ülkenin yararına olduğu kanaati bende oluştu. Açıkçası, karşı çıkacağımız bir maddeye ben rastlamadım. O nedenle 12 Eylül’de evet diyeceğim” dedi.

Kırkpınar, partiden ihracı gündemde olan Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun 30 Ağustos’ta Erzurum’a geleceğini belirterek, “Tüm Türkiye’ye Erzurum’dan mesaj verecek. Erzurum’dan yapacağı açıklamalar, siyasette yeni bir dönemi başlatabilir” ifadelerini kullandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bilal 18 Ağustos 2010 Çarşamba 16:29

siyaset halk içindir, dolayısıyla siyaset yapan insanlar halkın çıkarını gözetmeli,kendi çıkarlarıyla çatışsa bile.bu anayasa paketi siyasetin üzerindedir ve topyekün bir ulusun hak ve özgürlüklerini arttırıyor,demokrasi standardımızı arttırıyor,,bravo melih başkana..

Yorumu oyla      6      4  
Kadri Suha 18 Ağustos 2010 Çarşamba 15:22

Bu eskiler birbirini destekliyor.parti disiplini diye birşey vardır.Ama eski başkanlar bunu unutmuş. Galiba eski olmanın intikam gayreti birleştirici olmuş.D.P Evet deseydi bunlar hayırcı olurlardı.Birnevi karşı olma dürtüsü.Ben yoksam kötü duygusu.Tabi bu duygu ilkel bir duygudur.Kendini aşanlar bu duyguyu taşımazlar. Eskiler intikamcı olmamalı.Birgün yeni olmanın yollarını aramalı.Sonradan utanmamak için Söylediğine dikkat etmeli.Tabi utanma duyguları hala yaşıyorsa.

Yorumu oyla      6      4  
HASAN 18 Ağustos 2010 Çarşamba 10:16

ADI ÜSTÜNDE "ESKİ BAŞKAN". SENİN FİKİRLERİNDE ESKİMİŞTİR.ESKİLERİN YERİ İSE BİT PAZARIDIR,TV.LERE FİKİR BEYAN ETMEK SENİN NEYİNE.12 EYLÜL ANAYASASINA KİN DUYACAĞINA, NEDENLERİNİ UNUTTUNUZ GALİBA. YOKSA DARBE SONRASINDA ÇIKARLARI VE RIZGI KESİLENLERDEN MİSİN VEYA SENİN KÖKENİNDE PKK SOYUNDAN Mİ EY ESKİ BAŞKAN.SENİN LİDERİN DEMİREL BİLE ECEVİTE HİTABEN" İKTİDARI SİZE BIRAKMAM" DEMİŞTİ.VE KENAN EVRENE BIRAKTI.DARBE ÖNCESİNDE KAN GÖVDEYİ GÖTÜRÜYOR,CADDE,MAHALLELER BÖLÜNÜYOR,YA DA KURTARILMIŞ İLAN EDİLİYORDU.NE ÇABUK UNUTTUNUZ.KENAN EVREN BU ÜLKENİN NAMUSUNU KURTARDI.VE HALK DA HAZIRLANAN ANAYASAYA ZEVKLE,ŞEVKLE,COŞKUYLA EVET DEDİ.

Yorumu oyla      6      4  
hikmet 18 Ağustos 2010 Çarşamba 10:04

bu yeni anayasa,suç işleyen akp ve pkk partisini kapatılmaktan ve mensuplarını yargılamaktan kurtaran anayasadır.kenan evrenin hazırlattığı anayasaya neden atfediliyorki,ey halk! mantıklı ol. kenan evren anayasasına tüm türkiye sahp çikıp,%97 evet oyu vermedik mi.peki evet derken baskı mı vardı.zinhar haşa. hatta ben inanıyorumki tayyip erdoğan bile o zaman 12 eylül anayasasına EVET demiştir.bir de şunu unutmayınız bir icraatta eğer pkk seviniyor ise siz kesinlikle TERSİNİ YAPMALISINIZ. demekki o Türk insanına zararlıdır.pkk ne yaptı anayasa oylamasını desteklemek için ateşkes ilan etti.UYANIN LÜTFEN.

Yorumu oyla      6      4  
VATANDAŞ DA ŞAŞKIN 18 Ağustos 2010 Çarşamba 04:15

Referandum sürecinde ciddi biçimde "Evet" enjeksiyonu var. Hayır diyenler ise dışlanıyor imajı baskın. Şimdi birde yeni bir propaganda v ar, evetçiler, sandıktan hayır çıkarsa inanç özgürlüğünün kalkacağını söyleyip yayıyorlar. Çok çirkin bir yaklaşım. Dmokrasi varsa herkes düşüncesini oyuyla ifade etmeli. Ne evet diyenler diğer olmalı, ne hayır diyenler. Allah korkusu olan bu yalanları yaymaz..Tabi allah korkusu olan..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aktaş’tan suç duyurusu
CHP Erzurum İl Başkanı Tuncer Aktaş, TRT'de yayınlanan Erzurum'daki Anayasa ...
Cengiz'den iftar çıkarması
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, daha önce akülü araba hediye ederek ...
Korkut, aksaklığa karşı sabır istedi
Yakutiye Belediyesi, personel yükünden kurtulurken, hizmet götürdüğü bazı ...
 
Esengün Teşkilat Başkanı oldu
Saadet Partisi'nde 11 Temmuz'da gerçekleştirilen kongrenin ardından partinin ...
Gülyurt 'tan esnafa "evet" ziyareti
“Referanduma evet” turuna çıkan AK Parti Erzurum Milletvekili Muzaffer ...
Kaya, 'Keskin olayı'nı değerlendirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, AK Parti'ye ...
 
KÖYDES yatırımları mutlu ediyor
Erzurum’un Pasinler ilçesi İl Genel Meclis Üyesi Turan Gör KÖYDES kapsamında ...
Pasinler’de bir ilk yaşandı
Pasinler Belediyesi kısıtlı imkanlarına rağmen ramazan ayının dolayısıyla ...
Çığlık referandum turunda
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Anayasa değişikliği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva