DADAŞKENT'E ÇEVRECİLİK ÖRNEĞİ
Dadaşkent Belediyesi haşerelerle mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Beldedeki çöp konteynırları ile park, bahçe ve ağaç bulunan alanlar sinek, sivrisinek, karasinek, ağaçlardaki tırtıl, yaprak bitleri, yaprak güveleri ve akarlar ile Kırım Kongo Kanamalı Ateşli Hastalığa (KKKA) yol açan keneye karşı etkin bir biçimde ilaçlama çalışması yapılıyor.
Dadaşkent Belediye Başkanı Vahdettin Yaylalı, çevre temizliğine büyük önem verdiklerini belirterek, ilaçlama çalışmalarıyla vatandaşa daha sağlıklı ve daha hijyenik bir çevre sunduklarını ifade etti.
ÇEVRECİ ÇABA İLGİ GÖRDÜ
Beldedeki park, bahçe ve ağaçlar ile çöp konteynırlarının zararlı haşerelere karşı ilaçlandığını belirten Başkan Yaylalı, “Havaların iyice ısınmasıyla birlikte uçan ve yürüyen haşereler çevreye büyük ölçüde zarar vermektedir. Halkımızın günlük ihtiyaçlarını daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yerine getirmeleri için çalışıyoruz. Özellikle son dönemlerde ortaya çıkan KKKA’na neden olan keneler nedeniyle vatandaşımız artık park ve bahçelere çıkamaz duruma gelmiştir. Çok şükür böyle bir hastalığa beldemizde rastlanmadı. Belediye olarak vatandaşımızın gönül rahatlığıyla parklarda ve bahçelerde oturabilmeleri için ilaçlama yöntemiyle tedbirimizi almış bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.
VATANDAŞIMIZ DUYARLI OLSUN
Sağlıklı bir çevrenin bilinçli ve duyarlı bir toplumdan geçtiğini dile getiren Başkan Yaylalı, “Göreve geldiğimiz günden bu yana çevresel uygulamalarımızda bilimi ve halkımızın bilinçlenmesini hep ön planda tuttuk. Halkımız da bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Bahçelerinde duydukları kokular ve gördükleri haşereler için belediyemize başvurmalıdırlar. Belediye olarak çöpleri zamanında alıp, sorumluluk alanımızdaki park, bahçeleri ağaçları ilaçlayarak halkımıza daha hijyenik bir ortam sunuyoruz. Belde sakinlerimizin de bu konuda bize destek olmalarını ve zamanında çöplerini çöp konteynırlarının içerisine atmalarını istiyoruz. Bizim yaptığımız her çalışma, hizmetin en iyisine layık olan değerli halkımız içindir.” diye konuştu.
İLAÇLAMA FORMASYONA UYGUN
Beldeyi ilaçlama görevini üstlenen Aydeniz Kimya Sanayi Fümigasyon Operatörü Vefa Aydeniz ise, haşerelerle mücadelede Dünya Sağlık Teyşkilatı’nın öngördüğü ilaçları kullandıklarını söyledi. Koku ve leke yapmayan, insan sağlığı için toksit değeri en az olan ilaçlar kullandıklarını vurgulayan Aydeniz, şunları söyledi: “Çevre sağlığı ilaçlarımız LD50 değeri yüksek olan ilaçlardır. İSO belgesine sahip olan ilaçlarımız koku ve leke yapmaz. Ağaçlarda ise, özellikle bitki üzerinde en az 15 gün bakiye özelliği olan tarım ilaçları kullanıyoruz. KKKA virüsü taşıyan kenelere karşı kullandığımız ilaçlar ise, Tarım Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü ilaçlardır. Bu ilacın etkisi de yağmur yağmadığı takdirde en az bir aydır.”
Aydeniz, ağaçların çevre temizliği için oksijen deposu da olduğunu kaydederek, kirli havayı yaprakları aracılığıyla alıp, yerine oksijen salgılayan ağaçların, haşerelerden zarar gördüğü takdirde bu görevini yerine getiremeyeceğini, dolayısıyla çevre kirliğinin insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eder boyuta ulaşabileceği için söz konusu ilaçlamanın önemine değindi.