Bu toprağın sesi olarak göreve talibiz
DP Milletvekili adayı Uğur Güzel, genel seçimlerle, Erzurumlunun Ankara'da yalnız bırakılmasına son verileceğini, il sorunlarının çare makam bulabileceğini açıklayarak: "Erzurum ve Erzurumlu artık tarihi, kültürel ve ekonomik şahsiyetine uygun ve layık bir şekilde temsil edilmelidir" dedi.
Erzurum'u kendisine özgü kimliğinden uzaklaştırmaya, bir sorunlar ili haline getirmeye kimsenin hakkı olmadığını; Erzurumlunun TBMM'de bizzat kendisinin ifade edilmesini arzuladığını kaydeden Güzel şöyle dedi: "Sorun sahipsizlik değil, sorun ilgisizliktir. Bu il halkına yaşama azim ve sevincini kazandıracaklara yol verilmeli ve bu il bütün özellik ve hassasiyetleriyle Türkiye gündemine taşınmalıdır."
Çalışan bir kişinin en az yedi kişiyi geçindirdiği, çalışabilir durumdaki her on Erzurumludan en az yedisinin de işsiz bulunduğunu vurgulayan Güzel, bunu Erzurum'u siyaseten temsil etmişlerin ilgisizliğine ve sorunlarının gereğince dile getirilmemesine bağlayarak şöyle konuştu: "ipe sapa gelmez bahanelerle kamudaki istihdam daraltılıyor. Erzurum'daki kamu yatırımları, yok denecek düzeye indirilmiştir. İlin genel bütçeden aldığı pay, Erzurum sorunlarını siyasi makamlarda dert edinenlerin çok az oluşu yüzünden, düşürülmüş; Erzurum'a Hakkari, Bilecik gibi küçük illerin bile altında ödenek ayrılmıştır.
İl’deki Özel sektör sermaye desteği bulamadığı, yatırım yapılacak alanlarda özel muafiyetler uygulanmadığı için işsizliğe çare olacak istihdama yönelik yatırımda bulunamamakta; hatta istihdamda küçülmeye yönelmektedir. Bu da Erzurum'da işsiz sayısının artmasına yol açmaktadır. İşsizliğin boyutu öylesine büyümüştür ki, Üniversite mezunları bile iş bulamamakta, yarınlarına küsmektedirler. Yapılan DMS sınavlarında Erzurum'daki gençlerle ülkenin diğer büyük illerinde yüksek eğitim almışlar bir tutulmakta; haliyle kaybedenler bizden çıkmaktadır. Esnafımız ağır vergi, SSK ve Bağ-kur pirimlerinin yüksek oluşu yüzünden eleman çalıştıramamakta; kendi geçimlerini bile zorlukla temin etmektedir. Bu işsizler bizimdir. Onları çaresizliğin kucağına, karamsarlığın içine düşürmeye kimin hakkı var? İşsizlerimizin yüreğinden yükselen feryatlar artık Ankara'ya, TBMM'ye taşınmalı, çözümsüzlüğe son verilmelidir."
İlin beyin, sermaye ve iş gücü bakımından büyük göçler verdiğini; bunun da, ilde hem kimlik göçüşmesi ve hem de sosyo ekonomik çöküşe zemin hazırladığının altını çizen Güzel, sözlerine şöyle devam etti: "Erzurum'un, altyapısı bulunmayan veya değerlendirilmeyen ulaşım, eğitim, ticaret ve hizmet sektöründe yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. İlin topyekün kalkınma ve gelişme arzusuna kavuşması ve bu hedefe yönelmesi için gerek kamu ve gerekse sivil insiyatif guruplarının üzerine büyük görevler düşüyor. Bu işin başını siyasiler çekmeli; siyasiler bilgi, referans ve çözüm desteği sağlamalıdır." Beyin, sermaye ve işgücü olmak üzere ilin verdiği ve aldığı göç oranının eksi 115'lerde bulunmasını endişe ve üzüntüyle izlediklerini; bunun baş müsebbiblerinin de Erzurum'un sorunlarını bilmeyen, yeterli duyarlılığı göstermeyen ve ancak kendi geleceğini düşünen siyasetçiler olduğunu ifade eden Güzel, "22 Temmuz seçimleri Erzurumluya yeni bir fırsat kapısı açıyor. Artık, Erzurumlunun sesi yükselmeli, bu ses gitmesi gereken menzile ulaştırılmalıdır. Bu da ancak Demokrat Parti’de ifadesini bulan Erzurum sevdalılarının temsil makamına gelmesiyle mümkündür. Biz bu toprağın sesi olarak göreve talibiz" dedi.