ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘Temiz Bir Erzurum İçin Çöp Atma’
‘Temiz Bir Erzurum İçin Çöp Atma’
Erzurum vergide sıra atladı
Erzurum vergide sıra atladı
Gazze'de can kaybı 43 bin 764’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 43 bin 764’e yükseldi
Yılsonu enflasyon beklentisi arttı
Yılsonu enflasyon beklentisi arttı
Ücretli çalışan sayısı açıklandı
Ücretli çalışan sayısı açıklandı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
20 Nisan 2018 Cuma - 10:23

Bilimsel Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu

Atatürk Üniversitesi tarafından 2010 yılından beri yürütülen Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın katılımıyla gerçekleşti.

Bilimsel Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu

Atatürk Üniversitesi tarafından 2010 yılından beri yürütülen Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın katılımıyla gerçekleşti.

Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİDAP) Çalıştayına katılmak üzere Erzurum’da bulunan YÖK Başkanı Yekta Saraç ve Doğu Anadolu’da illerindeki 16 üniversite rektörü, 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen Bilimsel Teşvik ve Akademik Giysi Törenine katıldı.

Törende ayrıca Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, adli, idari ve askeri erkân yöneticileri, rektör yardımcıları ve akademisyenler yer aldı.

AR-GE

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, çağımızda bilgi üretme kabiliyetinin ancak üretilen bilginin ürüne dönüştürülmesi ile anlamlı ve kalıcı sonuçlar vereceğini belirterek, her ülkenin kendi potansiyeline göre bilgi üretmek üzere AR-GE faaliyetlerinde bulunduğunu söyledi.

“Yeni Nesil Üniversite Tasarımı Doğrultusunda Üniversitemizi Uzak Geleceğe Taşımak İçin Hızlı Bir Dönüşüm Sürecine Soktuk”

Çomaklı: “21. yüzyıl bilgi çağında yaşanan hızlı oluşum ve değişmeler bizleri, üniversiteler olarak kendimizi tanımak ve en önemlisi kendi eğitim sistemlerimizi, öz değerlerimizi koruyarak, hızla küreselleşen dünya karşısında bâkî varlık göstermeye yönelik çalışmalar yapmaya, yeni hedefler koymaya ve bu hedefleri gerçekleştirmenin yollarını aramaya sevk etmiştir. Bu sebeple Rektörlük görevini devraldığımız günden itibaren çağın kaçınılmaz kıldığı yeni nesil üniversite tasarımı doğrultusunda Üniversitemizi uzak geleceğe taşımak için hızlı bir dönüşüm sürecine soktuk. Bugün memnuniyetle söyleyebilirim ki, bu bağlamda temel dinamiklerimizin yeniden yapılandırılması hemen hemen tamamlandı.

Geleceğin inşası için gerekli bilgiyi üretme ve üretilen bilgiyi teknolojiye dönüştürmek zorundayız. Bu durum, bilimsel çalışmalara ayrı bir önem verme hususunda bizleri harekete geçirmekte, çalışmalarımıza yön vermeye itmektedir. Çünkü çağdaş bilimin öngörüsüne göre, gelecek, geçmişin mirası üzerinden şekillenecektir. Ekseninde değişimin olduğu bu yeni anlayışa göre varlık her zaman yenilenme halindedir. Yüzyılımızda üniversiteler, geleneksel hedeflerinin yanı sıra bu oluşumu planlama ve yönetme işlevini de üstlenmişlerdir.

Rektör Çomaklı: “İyi olmanın sınırı yoktur”

Üniversiteler için önemli başarı ölçütlerinin başında bilimsel yayınlar, sonuçları somut olarak görülebilecek projeler gelmektedir. Bu anlamda Atatürk Üniversitesi önemli bir konumdadır. Ancak sizin de bildiğiniz gibi iyi olmanın sınırı yoktur. Son bir yıl içinde Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmalar ve gerçekleştirilen projeler önemli ölçüde artmıştır. Yönetim olarak bu artışı pekiştirmek, marifete iltifat etmek ve bilimsel performansları teşvik amacı ile hayata geçirilen ödül sistemini önemsiyoruz. Bugün bu amaçla üniversitemizin ilmî yolculuğunda yüksek performans sergileyen arkadaşlarımızı tanımak, bu güzel tablodan üniversitemiz mensuplarını haberdar etmek ve kendilerine ödüllerini takdim etmek üzere bir aradayız.

Yeni unvanları almaya hak kazanan akademisyenlerimize, akademik giysilerini giydirme fırsatı bulacağımız bu tören vesilesiyle Türkiye’nin önünü açacak, milletimize ufuk ve heyecan kazandıracak yeni projeler, yeni çalışmalar beklediğimiz değerli bilim adamlarımızı kutluyor, yaptıkları değerli çalışmalar için Üniversitemiz adına hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SARAÇ’TAN ERZURUM’A ÖVGÜ

Türkiye’nin en kıdemli, en saygın ve kadim değerlerle yoluna devam eden Atatürk Üniversitesi’nde, cesaretin, vatanperverliğin ifadesi olan dadaşlar diyarı Erzurum’da olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi ve değerleriyle geleceğe yürürken üniversitelerin rolünün bu zorlu yolculukta merkezi önem taşıdığını ifade eden Saraç, üniversitelerde akademisyenlerin, idari kadroların ve öğrencilerin ülke geleceğinin inşasında, fikirleri ve ürettikleri ile yol gösterici olmalarının önemine değindi.

“Ülkenin geleceği için olağanın ötesinde emek vermeyi, milletimiz, ülkemiz ve devletimizin yarınları için gerekli olan bilimsel ve teknolojik alt yapıların üretimi için gayret etmeyi, yeni YÖK’ün ana ilkeleri olarak benimsedik” diyen Yekta Saraç şöyle devam etti: “185 üniversitemizden her birinin ülkemize katabileceği önemli değerleri olduğuna inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmalarında “gecemizi gündüzümüze katarak ekonomiden alt yapıya, güvenlikten adalete kadar her alanda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık, çalışıyoruz ve çalışacağız” sözlerini zikrediyor. Bu bağlamdan olmak üzere biz de ülkemizin önüne koyduğu güçlü hedeflerine ulaşması için üniversitelerimizin verimliliğini ve akademik düzeyini yükseltmeyi hedefledik. Bulunduğumuz her ortamda Yeni YÖK olarak gerçekleştirmekte olduğumuz ve hepsi başlamış politikalarımızı anlatıyoruz.

Yeni YÖK’ün bu atılım döneminde zorlukları aşmak, ülkemizin gençliğini dünya standartlarında bir donanımla yetiştirmek, bilim ve teknoloji dünyamıza yapacağımız yatırımın en büyük desteği olacaktır. Üniversiter sistemi güçlü olmayan bir ülkenin onu yarınlara taşıyacak bir sanayisi, teknolojisi, tıbbı, eğitimi, sanatı ve adalet sistemi olamaz. Bütün bu süreçlerde daha da zenginleşmek için sizlerin de desteğinize ve fikirlerinize ihtiyacımız var” dedi.

Saraç konuşmasının ardından hazırlanan slayt eşliğinde YÖK’ün çalışmaları ve projeleri hakkında konuklara bilgi verdi.

Konuşmaların sona ermesiyle, Atatürk Üniversitesi mensubu bilim insanlarının fen, sağlık, sosyal, eğitim bilimleri ve güzel sanatlar alanlarındaki seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini değerlendirmek, üstün niteliklerini onayarak kamuoyuna duyurmak ve teşvik unsuru olmak üzere Atatürk Üniversitesi tarafından verilen Bilimsel Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu.

Daha sonra ise 2017 yılında Profesör ve Doçentlik unvanına yükselen akademisyenlere akademik giysileri giydirilerek belgeleri takdim edildi.

 
“Türkiye’nin bekleyecek zamanı yok”
 
Erzurumspor – A. Demirspor maçını Bitigen yönetecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göç Sempozyumu’nda mülteciler konuşuldu
Bağcılar’da düzenlenen “Uluslararası Göç ve Uyum Sempozyumu”nda son yıllarda ...
GHSİM’den 2026 tanıtımı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şube ...
Mei-Hung Chiu Fen Bilimi araştırmalarını paylaşacak
National Taiwan Normal Üniversitesi Kimya Eğitimcisi Prof. Dr. Mei-Hung ...
 
ETÜ Nobelyum Bilim Kongresi tamamlandı
Erzurum’daki ilk Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi olan “Uluslararası ...
Hem mahcub, hem de mağdurlar
Türkiye’nin dört bir yanında son dönemde hemen hemen her gün sıkça görülen ...
Karayazı Heyran Gölü Botanik gündeminde
Ağrı’nın Eleşkirt ile Erzurum'un Karayazı ilçesi arasında kalan Heyran ...
 
Doçentlik Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı
Doçentlik değerlendirmesine ilişkin usul ve esasların belirlendiği Doçentlik ...
Sanayiciler akademisyenlerle buluştu
Atatürk Üniversite ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) ortaklığında ...
Hunt, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı
Uluslararası Katılımlı Nobelyum Bilim Kongresine katılan Nobel Ödüllü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva