Yıl boyunca düzenli olarak yürütülen denetimlerin Ramazan ayı boyunca mesai saatlerinde de devam ettiğini belirten Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, özellikle bu ay tüketimi artan pide, et, kadayıf, yufka ve tatlı üretim noktaları ile lokantalardaki riskleri en aza indirerek vatandaşın bu ürünleri huzur içerisinde tüketmesini sağlamayı amaçladıklarını söylediler. Ramazan ayında halkın gıda güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için yoğun çaba harcandığını ifade eden yetkililer, özellikle riskli ürünlerden alınan numunelerin gıda güvenliği konusunda gerekli önlem ve tedbirler alındığı kaydedildi.
Satışa sunulan ekmek ve pidelerin gramaj, hijyenik şartlar ve personel hijyeni yönünden denetlendiğini aktaran yetkililer, “Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan 3’er kişilik 6 ekip haftasonu da dahil fırınların belirlenen gramaja uyup uymadığını kontrol ederek eksik gramajlı pide satışı önledi. Sağlıklı et tüketmeni sağlamak için kasaplarda ve özellikle de satış noktalarında Ramazan’da yoğun olarak satışı yapılan gıda paketleri son kullanma tarihi ve etiket bilgileri yönünden kontrol edildi. Satış ve toplu tüketim noktalarındaki bin 780 adet üründe etiket kontrolü yapıldı. Bayram öncesi de özellikle şeker ve tatlı üretim noktalarındaki denetimler artırıldı. Ramazan Bayramı’ndan sonra da 5179 sayılı kanun çerçevesinde üretim, satış ve toplu tüketim noktalarına yönelik denetimlere devam edilecektir. Tüketiciler güvenli gıda tüketimi konusunda her türlü şikayet, ihbar ve önerilerini 24 saat faal olan ‘Alo Gıda 174’ hattını arayarak iletebilir” diye konuştu.