Fiziki yapılaşmada bölgenin iklim yapısına uygun yapısal ve bitkisel kaynak değerlerinin kullanıldığı Ata Botanik bahçede, Soğuk iklim şartlarına uyum gösteren bitki türlerinin adaptasyon çalışmaları yapılıyor ve sergileniyor. Bahçede çok sayıda iğne ve geniş yapraklı ağaç ve çalı türünün adaptasyonunda başarı sağlandı.
BİRBİRİNDEN FARKLI BAHÇELER VE GEZİ YOLLARI!
Doğal bitkiler ve meyve bahçesi, gül, çalı koleksiyonları, otsu bitkiler koleksiyonu, tıbbi bitkiler, alpin ile kaya bahçeleri, geotifler ve yer örtücüler bahçeleri dikkat çekiyor. Kameriyeler, oturma grupları, gezinti yolları, koşu yolu, su yüzeyleri, idari bina, köprüler ve sulama sistemleri ile bahçe 2007 yılından beri halkın ziyaretlerine açık. Bahçede araştırma, eğitim ve staj yapılıyor. Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri staj esnasında proje uygulama çalışmalarına katılarak kendilerini geliştiriyor.
KIŞI BAŞKA, YAZI BAŞKA GÜZEL
Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği bahçe, yazıyla, kışıyla büyülüyor. Kış aylarında özellikle kırağının düştüğü anlarda göz kamaştıran bahçe, gelin ve damat adaylarının da fotoğraf çekimi için tercih ettiği ilk adres.
BOTANİK BAHÇESİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Ağaç, çalı ve otsu bitkilerin sergilendiği ve koruma altına alındığı bir nevi açık alan bitki müzeleridir.
Bilimsel araştırmaların yapıldığı, doğa bilincinin gelişimine katkıda bulunulan biyo çeşitliliğin korunup, teşhir edildiği alanlardır.
Bulundukları yerleşimin yeşil alanlarına katkı sağlayan, ziyaretçilerin pasif rekreasyon/dinlenme ihtiyaçlarını karşılayan kentlerin marka değerlerinden birisidir.
Bitkisel ve yapısal uygulamalarla demostrasyona yönelik, ilgililere yol gösterici uygulamalar içeren gösteri bahçeleridir.