ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hedefi 12'den vurdular
Hedefi 12'den vurdular
Emniyet üniversitelileri bilgilendirdi
Emniyet üniversitelileri bilgilendirdi
Erzurum esnafı  8 ayda 20 milyarlık çek ödedi
Erzurum esnafı  8 ayda 20 milyarlık çek ödedi
Erzurum ekonomisinde ticaret sektörü sinerjisi
Erzurum ekonomisinde ticaret sektörü sinerjisi
ATAUNİ’den istihdam garantili iş birliği protokolü
ATAUNİ’den istihdam garantili iş birliği protokolü
HABERLER>SİYASET
17 Temmuz 2010 Cumartesi - 06:56

Aktaş’tan “Hayır”lı yaklaşım

CHP İl Başkanı Aktaş, 12 Eylül’de yapılacak olan referanduma dair görüşlerini dile getirdi. Aktaş, “Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, referandumdan kesinlikle ‘hayır’ çıkacak.” dedi. Aktaş, “AK parti bir rüzgar estirmeye çalışıyor ama boşuna. Çünkü bu Anayasa değişikliği paketinde milleti ilgilendiren tek bir madde yok. Üstelik millet bunun da farkında.” diye konuştu.

Aktaş’tan “Hayır”lı yaklaşım

ERZURUM(GHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum İl Başkanı Tuncer Aktaş, “Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, referandumdan kesinlikle ‘hayır’ çıkacak.” dedi. 
CHP Erzurum İl Başkanı Tuncer Aktaş, Anayasa değişiklik paketiyle ilgili olarak 12 Eylül’de yapılacak olan referanduma dair görüşlerini dile getirdi. Tuncer Aktaş, CHP’nin, Türkiye genelinde başlattığı bir çalışmayla referanduma “hayır” diyeceğini daha önce de ilan ettiğini hatırlatarak, “AK parti bir rüzgar estirmeye çalışıyor ama boşuna. Onlar da görecekler ki, referandum sandığından çıkacak olan sonuç, kesinlikle ‘hayır’ olacak. Çünkü bu Anayasa değişikliği paketinde milleti ilgilendiren tek bir madde yok. Üstelik millet bunun da farkında.” diye konuştu.
//REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ
Türkiye’nin genelinde olduğu gibi, Erzurum’da da referandumdan “hayır” sonucunun çıkacağı öngörüsünde bulunan CHP Erzurum İl Başkanı Aktaş, “İçinde bulunduğumuz hafta içerisinde Horasan, Ilıca, Uzundere ve Tortum’da çeşitli temaslarda bulunduk. Köylerimizi tek tek ziyaret ettik, halkımızla bir araya geldik. Vatandaş bir kere şuna bakıyor: Anayasa değişikliği paketi içerisinde kendisini ilgilendiren ne var? Sonucu görünce de, zaten kararını veriyor. Vatandaş artık her şeyin farkında. Bu yüzden seçmen, kendisini zerre kadar ilgilendirmeyen bu Anayasa değişiklikleriyle ilgili olarak gerekli tavrı gösterecektir.” Diye konuştu.
//HALKIN İRADESİ
CHP Erzurum İl Başkanı Tuncer Aktaş, Anayasa değişiklik paketinin işçiye, memura, çiftçiye, esnaf, öğretmene, öğrenciye, kısaca toplumun hiçbir kesimine hitap etmediğini vurgulayarak, milleti ilgilendirmeyen bir takım değişikliklerin “evet” oyu almasını beklemenin de; yanlış olacağını dile getirdi. Aktaş, “Köylülerimizle konuştuk, bir çiftçi vatandaşımız sordu ki; ‘başkan bu değişikliklerin rençbere, çifte çubuğa bir faydası olacak mı?’ diye. Biz de ‘hayır, olmayacak’ dedik. Onlar da, ‘o zaman biz de hayır deriz, olur biter’ dediler. Bu sadece örneklerden birisidir. Kiminle konuşsak, bu konuyu kiminle görüşsek, Anayasa değişikliğinin millete katkı sunup sunmayacağı soruluyor. Biz de bu değişikliklerin ülkeye ve millete bir katkısının olmayacağını anlatıyoruz.” şeklinde konuştu. 
Referandum ve Anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak toplumun tüm kesimleriyle görüşeceklerini, tüm ilçe ve köyleri karış karış gezeceklerini açıklayan Başkan Aktaş, “Bugüne kadar insanımızı hep yanlış yönlendirdi, yanlış bilgilendirdiler. Ama artık gidişat değişti. Bu değişikliklerle neler neler yapılmak istendiğini millete tüm çıplaklığıyla anlatıyoruz, anlatmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dumlu Babalı 17 Temmuz 2010 Cumartesi 11:40

Sayın Başkan,siz aynı şeyleri,2007 Cumhurbaşkanlığı referandımunda da söylüyordunuz. Ne oldu? % 65 'EVET' ÇIKMADI MI? Üzülmeyiniz yine aynı sonuç çıkacaktır. Bu AZİZ ve YÜCE MİLLET,çok iyi bir hakem ve hakimdir.Bu Millet, kendi iradesini; 367'lerle,411'lerle yok sayan vesayetçilere, cuntacılara ve onların yamakçılarına her zaman gereken dersi vermiştir,merak etmeyiniz yine ve recektir,hiç esef etmeyiniz.Çünkü bu Aziz Millet,büyük bir feraset sahibidir. Bu Milletin ferasetinden de çekininiz,ür künüz ve saygı duyunuz.Sizin demagojik sorularınızı,bu Halk çok iyi anlar ve ce vabını verir.Bu referandumda,bu feraset sahibi Millet,kendisini rahatsız edenlere, vereceği cevabı çok iyi bilir. Kendisine 'cahil 'yaftasını vuranları çok iyi tanır.Onların anladığı dilden konuşur.Kendisini dışlayanlara gereken dersi verir,saçlarını önlerine döker,ne kadar ak ve kara olduğunu herkes görür.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSP de hayırcı
DSP İl Başkanı Suer, DSP’nin referanduma yönelik kararının “hayır” yönünde ...
Bingöl’den “Evet”, DP’den “Hayır”
DP’nin 12 Eylül’de yapılacak olan referandum için sergileyeceği tavır ...
BBP tercihini açıkladı
BBP İl Başkanı Şahin, “1980 Anayasası’nın değiştirilmesi bizim için bir ...
 
SP, ‘Evet kanadında’
SP İl Başkanı Kümbet, “Anayasa’nın bugün bir kısmı değiştirilmek isteniyor. ...
AK Parti’den kardeş il açılımı
AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları, genel merkez tarafından düzenlenen ...
Ertugay’dan Referandum çıkarması
ALİ YILDIZ (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekilleri Boğaziçi ...
 
Yakutiye’de temizlik operasyonu
Orhan Yıldırım (CİHAN)- Erzurum Yakutiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü ...
Bulutlar sözünü tuttu
İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM gazetesi - Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ...
Ertugay’dan ‘Hayır’a davet’
MHP Milletvekili Prof. Dr. Ertugay vatandaşlara seslenerek referandumda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva