ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
HABERLER>SİYASET
11 Ağustos 2010 Çarşamba - 02:04

Aktaş: İspir’den hayır çıksın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Erzurum merkez ve ilçelerindeki referandum çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.

Aktaş: İspir’den hayır çıksın

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Erzurum merkez ve ilçelerindeki referandum çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Merkez ilçelerin ardından kuzey ve güney ilçelerine yönelik olarak referandum seferleri düzenleyen CHP Erzurum İl Örgütü, Tuncer Aktaş başkanlığında İspir’deki partililerle bir araya geldi. Açık havada düzenlenen toplantıda, 12 Eylül’de yapılacak olan referandumda neden “hayır” oyu kullanılması gerektiğini anlatan Tuncer Aktaş, hükümete yüklendi. 12 Eylül’de yapılacak olan referandumun, sadece Anayasa değişiklik paketinin oylanması değil, aynı zamanda AKP hükümetine de ders verilmesi anlamı taşıyacağını vurgulayan Başkan Aktaş, “Anayasa’yı değiştiriyorlar, maddelerine bakıyorsunuz millet menfaatine hiçbir şey yok. İçerisinde bu milletin öncelikli çözüm bekleyen hiçbir sıkıntısı yok. Türkiye’de onca sorun dururken, hükümetin, kendi siyasal geleceğini göz önünde bulundurarak yaptığı düzenlemeleri içeren bir pakete, bu milletin “evet” demesi düşünülemez.” diye konuştu. Hükümetin, ülkenin beklentilerini arka plana attığını ve milletten uzak işlerle uğraştığını vurgulayan İl Başkanı Tuncer Aktaş, referandumda “hayır” oyu kullanmak için bir çırpıda sayılabilecek onlarca sebep bulunduğunu kaydetti.

 

//CHP İL BAŞKANI TUNCER AKTAŞ: HÜKÜMETİN TÜM KAÇIŞ YOLLARI TIKANMIŞTIR

Hükümetin, bir takım projeler hazırlayarak, ülkede kaos ve kargaşa ortamı oluşturduğunu ileri süren CHP İl Başkanı Aktaş, yaşanan gelişmelerin hiçbirinden memnuniyet duyulmadığını ifade ederek, “AKP bir takım açılım projeleri hazırlıyor, kamplaşma meydana getiriyor, sonra kenara çekiliyor. Bu filmi millet olarak defalarca izledik. Şimdi hükümet yeni bir film ve senaryoyla karşımıza çıkıyor ve referandumda halkın önüne sandık getiriyor. Siyasi ikbal endişesi ve kendilerini kurtarma derdinde olan hükümet mensupları, birkaç maddesinde yaptıkları değişiklerle milleti değil, tam tersine kendilerini düşünmektedirler. Milletin ve yasaların kendilerine soracağı hesaptan kaçmak için bu Anayasa değişikliği işini gündeme getirdiler. Ama millet artık her şeyin farkında. Hükümetin kaçış yolları tıkandı. 12 Eylül’de sandıktan çıkacak sonuç, AKP’nin de pilinin bittiğinin bir göstergesi olacaktır.” diye konuştu.

Referandum çalışmalarının, belirlenen seçim takvimine göre devam edeceğini anlatan Aktaş, “Köy köy, mezra mezra dolaşacak milletin nasıl bir oyunla karşı karşıya olduğunu bir bir anlatacağız.” dedi.

Öte yandan CHP’nin referandum çalışmalarını yürüttüğü parkın, güvenlik şeritleriyle çevrilmiş olması dikkatlerden kaçmazken, bazı vatandaşlar ise, çay bahçesinde etrafı çevrilen bölümün dışında oturmayı tercih ettiler.

 

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kara pulat-C 13 Ağustos 2010 Cuma 10:42

milli iradeye değil,milletin gücüne değil,halen daha dünyanın gelşmiş ülkelerinin reddettiği statükoya,vesaye te onların kanun ve hukuk dışı uzantıla rına güveniyor ve onları destekliyor.On lar da bu ülkede darbelerin getirdiği, statükonun var olması için millete zorla kabul ettirdikleri cebri kanunla rın eseridir.chp de bunların bir numaralı borazanı olmuş durumdadır. Eğer chp bu huyundan vaz geçer de,statüko ve vesayet ve onların uzantıları olanların yerine;demokrasiyi,özgürlükleri,ferdin ağırlıklı olduğu bireyselliği,dünya ile uzlaşmayı,dünyayı iyi okuyup değişen gelişen dünya şartlarını benimserse ve de bu ülkede dine,dindarlara,her türlü vatandaşa eşit mesafede durursa milletin istemediklerini,milletin inadına yapmazsa kendisini yeniler ve yeniletirse herhalde o zaman bu yüce Millet, chp'ye oy verir ve chp'yi iktidar yapar. Bunları yapmazsa daha çok bekler ve siz de böyle sathi,hamasi ve hissi nutuklarlar atarak milleti daha çokuyutmaya çalışırsınız.Dünyayı iyi okuyunuz

Yorumu oyla      6      4  
kara pulat-B 13 Ağustos 2010 Cuma 10:22

arzu etmediği şeyleri yaptı,yapmaya da devam ediyor.Mesela hâlâ bugün darbeci leri destekliyor,vesayetçilere arka çıkıyor,darbelerden medet umuyor.Mesela bakınız neredeyse bugün dünya sosyal de mokratlar örgütü chp'yi örgütten atacak. Neden?Demokrasiden yana değil,statükodan yana tavır koyduğu için. eng yorumcu,artık günümüz dünyası statükodan, vesayetten yana değil.Daha çok demokrasi, daha çok insan hakları, daha çok özgürlükler,daha çok ferdin ağırlıklı olduğu bir dünya var.Bu dünyayı, dünya birleşmiş ülkeleri,böyle dizayn ediyor.Bugünkü dünyada artık statüko ve vesayetin,darbelerin yeri yok.Onları savunmak yok.Onları kimse ar tık daha savunmuyor.Onları yere gömdüler.Bakınız dünyada birçok ülkede sosyal demokratlar iktidar oluyorlar ve yıllarca iktidarda kalıyorlar.Neden?Biraz önce belittiğimiz gibi yeni dünyaya ayak uydurdukları ve dizayn edilen dünyayı iyi okudukları için başarılılar.chp ise bütün bunlardan uzak olduğu için başarısız ve iktidar olamıyor. chp millete değil

Yorumu oyla      6      4  
kara pulat-A 13 Ağustos 2010 Cuma 10:03

chp din sömürüsü yapmadı ama,yıllarca Atatürçülük,laiklik üzerinden sömürü yaptı.Daha da yapmaya devam ediyor.chp dünyayı iyi okuyamıyor.Dünyadan kopuk yaşıyor.Yıllardan belli bu ülkede hep vesayetçilerin,statükocuların emrinde oldu.Millete ve milli iradeye hiç mi hiç güvenmedi.Bu millet dlndar bir millettir Aç kalır,çıplak kalır ama dininden taviz vermez.chp de iktidar yıllarında dine ve müslümanlara çektirmediği kalmadı.Bu millet de bu yüzden chp'den nefret etti.chp bu milletle bir türlü ba rışık yaşayamadı,barışamadı.Bu millet bu yüzden chp'yi sevmiyor.Sevmediği bir partiyi ne diye başa getirsin.Sonra chp iktidar yıllarında hep yokluklar,kıtlık lar,kuyruklar yaşattı.Bu millete hayatı zehir etti.Daha 1999-2002 yıllarındaki chp'nin ülkeyi ne hale getirdiğini hep birlikte gördük.Bu millet darbeleri ve darbecileri hiç mi hiç sevmez.Darbelerin bu ülkeyi bugünkü hale getirdiğini de çok iyi bilir.Bu millet çok iyi bir hakimdir.chp de yıllardan beri hep bu milletin istemedi

Yorumu oyla      6      4  
eng 13 Ağustos 2010 Cuma 00:54

chp din sömürüsü yapmadı bu ülkede bundan dolayıda iktidar olamadı. en son yüzde 41 oy aldığı 77 seçimlerinden sonra dikkat et kim iktidarı ele almışşsa hep din sömürüsü ile iktidara gelmiştir. chp din sömürüsü üzerine dayalı siyaset yapmamıştır. ve 80 darbesinin etkisi ile 35 yıldır iktidar değildir . halk şans vermemiştir. 73 de iktidara geldiğimizde ise kıbrıs barış harekatı gibi haşhaş ekimini serbest bırakma gibi hareketlerle dünyaya kafa tutumuşuzdur. siz bir şans verin eğer ki bir şey yapmazsa o zaman diyin ki chp bize yapmadı. erzurum hala orhan şerifsoyun hizmetlerini konuşur ama chp ye oy vermez . neden chp din üzerinden siyaset yapmaz...

Yorumu oyla      6      4  
kara pulat 12 Ağustos 2010 Perşembe 17:03

eng, iktidarlar verilmez alınır.Bu CHP, bu millete,şimdi saymaya gerek yok,ne yaptı ki oy ve iktidar bekliyor.Yıllar dan beri iktidar olamıyorsa bunun nede nini,kendi kendine bir sormalı,bir öz eleştiri yapmalı.Nerelerde hata yaptı/ya pıyor.Bu soruların cevabını sen ver eng.

Yorumu oyla      6      4  
eng 12 Ağustos 2010 Perşembe 13:30

kara pulat sen chp ye oy verdinde chp de iktidar olduda ispir e bir şey yapmadıysa konuş.

Yorumu oyla      6      4  
kara pulat 11 Ağustos 2010 Çarşamba 17:11

Sayın Aktaş,bırakın Türkiye'yi, İspir'e ne yaptınız da niye istiyorsunuz.Unutma yınız ki "Eskiye rağbet olsa idi bit pa zarına nur yağardı." Zaten sizler hep büyük ikramiyeyi kaçırdığınız için, hep teselli mükafatı ile teselli buluyorsu nuz.Ramazan'ınız mübarek olsun.

Yorumu oyla      6      4  
Yorumcu 11 Ağustos 2010 Çarşamba 11:58

Sayın Aktaş bu tür çalışmalarınızı dahada yoğunlaştırarak devam ettirirseniz vede inşaallah iktidara gelirsenizse yapacaklarınızı garanti anlamında insanların daha kolay anlayacakları dilden anlatırsanız ki ben öyle düşünüyorum. Mutlaka çok şey değiştireceksiniz. Allah cc.yar ve yardımcınız olsun.Hayırlı ramazanlar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oy kullanmak için kimlikte TC no şart
Nüfus cüzdanlarında ya da diğer kimlik kartlarında vatandaşlık numarası ...
Aydın aziziye teşkilatıyla buluştu
Milletvekili Aydın, Aziziye ilçesinde önce halk gezisi düzenledi, daha ...
Erzurum Başbakana hazır
12 Eylül’de yapılacak olan referandum öncesinde yurt genelinde mitingler ...
 
Palandöken’de Ramazan huzuru
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, maneviyatın zirve yaptığı ...
Palandöken 2011’e hazırlanıyor
İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM gazetesi - Palandöken Belediyesince 2010 yılı asfalt ...
Akdağ, Bayburtluların umudu
YAŞAR YILDIZ(İHA) - 12 Eylül’de yapılacak referandum öncesi Bayburt’a ...
 
Şandır: “Açılıma hayır!”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, Erzurum'un ...
Kavaz’dan provokasyon uyarısı
AK Parti Milletvekili Kavaz, karanlık odakların Ramazan ayında dini motifli ...
MHP’den Oltu çıkarması
Ziyaretleri kapsamında referandum süreciyle ilgili önemli açıklamalarda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva