ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Fatih Karagümrük: 4 - Sakaryaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Fatih Karagümrük: 4 - Sakaryaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Bandırmaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Ümraniyespor: 1 - Bandırmaspor: 1
Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 0 - Adanaspor: 0
Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 0 - Adanaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 3 – Yeni Malatyaspor: 0
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 3 – Yeni Malatyaspor: 0
Çelebi'den Ankara çıkarması
Çelebi'den Ankara çıkarması
HABERLER>SİYASET
10 Eylül 2010 Cuma - 01:15

Akdağ: "Demokrasi Türkiye'ye yerleşecek"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da düzenlenen resmi bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Akdağ, tören sonrası gazetecilere yaptığı değerlendirmede, 12 Eylül'de yapılacak referandumdan evet oyu çıkacağını belirterek, "12 Eylül referandum sandığı önemli bir fırsattır. Ülkede yargının TBMM'nin üstünde olduğu sistemler oluşturuldu bunlar değişecek. Demokrasi Türkiye'ye iyice yerleşecek" diye konuştu.

Akdağ:   Demokrasi Türkiye ye yerleşecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da düzenlenen resmi bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Akdağ, tören sonrası gazetecilere yaptığı değerlendirmede, 12 Eylül'de yapılacak referandumdan evet oyu çıkacağını belirterek, "12 Eylül referandum sandığı önemli bir fırsattır. Ülkede yargının TBMM'nin üstünde olduğu sistemler oluşturuldu bunlar değişecek. Demokrasi Türkiye'ye iyice yerleşecek" diye konuştu.
Öğretmenevi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kayan, AK Parti Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda askeri erkan katıldı.
Bayramlaşma töreninin ardından basın mensuplarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sağlık Bakanı Akdağ, referandumdan evet çıkacağını, Erzurum'da en fazla evet oyunun çıkacağı ilk üç il arasında olmasını tahmin ettiklerini belirtti. Bayramların kardeşlik duygularının pekiştiği günler olduğunu dile getiren Akdağ, "İnanıyorum ki gerginliğin Türkiye'ye faydası olmuyor, vatandaş ta gerginlik istemiyor. Bayramlar gerginliklerin törpülendiği fırsat günleri olabilir" dedi.
DEMOKRASİNİN İYİCE OTURDUĞU BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ
Erzurum'da referandum öncesi çok keyifli bir çalışma süreci geçirdiklerini anlatan Akdağ, şunları söyledi: "Erzurum'un 20 ilçesinin 17'sinde 3'ü Büyükşehir içindeki ilçelerde her gittiğimiz yerde büyük bir hüsnü kabulle karşılaştık. Her ilçede miting yaptık eşrafla toplandık. Erzurum büyük ekseriyetle evet diyecek. Çünkü artık darbe dönemlerinin geride daldığı demokrasinin iyice oturduğu bir Türkiye istiyoruz. Önümüze fırsat geldi referandum sandığı büyük bir fırsattır. 200 senelik bir sistemin büyük
ölçüde değişeceği günlerdeyiz. Ülkede yargının TBMM'nin üstünde olduğu sistemler oluşturuldu bunlar değişecek. Demokrasi, Türkiye'ye iyice yerleşecek."
Erzurum'un referandum sonuçlarında Türkiye birincisi olabileceğini beklediğini anlatan Akdağ, "Erzurum'un ilk üçe girebileceğini, referandumun vatandaş tarafından kabul edileceğini tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.
DEMOKRATİK KÜLTÜR GELİŞTİ
Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 55'lik evet oyu beklediği şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Sayın Başbakanım tahmin etmişse en doğrusu odur. Ona çok ciddi anket sonuçları gidiyor. Biz parti olarak anket çalışmalarına saha çalışmalarına önem veriyoruz. Bana bir hafta önce bir ilçemizde 18 yaşlarında delikanlı yüzde 56 evet yüzde 44 hayır şeklinde tahmin yaptı. Hayırlısı olacak vatan için millet için iyi olan gerçekleşecek. Türk milletinin halkın demokratik feraseti
çok yüksektir. Bugün ortalama Türk vatandaşı çoğunluğun teşkil eden vatandaş ABD'li, Avrupalı seçmenden daha çok demokratik kültürü gelişmiştir."
BDP'NİN BASKI YAPMIYORUZ DEMESİ BOŞUNA
Bakan Akdağ, referandum çalışmalarının gergin geçtiği şeklindeki bir soruya ise şöyle karşılık verdi: "Çok da gergin geçmedi. Siyasette bunlar oluyor. Türkiye'nin hiçbir yerinde olay olmadı bunlar çok önemli. Tek önemli gerginlik BDP'nin boykot çağrısının arkasında yatan zorbalık gerginliğidir. Erzurum'da vatandaşlarımız bir çok yerde bize şikayette bulundu biz de emniyet güçlerine bildirdik. Telefonla veya başka şekilde baskı yapanlar oldu. BDP'nin baskı yapmıyoruz demesi boşuna. Çünkü onlar parti
olarak baskı yapıyorlar mı yapmıyorlar mı bilmem ama PKK elinden geleni yapıyor. BDP'nin bu tavrını kınıyoruz Vatandaşın iradesine nasıl baskı yapılır deseler de samimi değiller, mahalle baskısından da öte bir baskıdır. Türk halkı bunlara itibar etmeyecek yüksek bir katılım olacak. Türkiye için evet oylarıyla güzel bir günler gelecek."
Akdağ, son olarak İçişleri Bakanlığınca kritik şehirlerde güvenlik toplantıları yapılarak gerekli tedbirler alındığını sözlerine ekledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili kadınlar muhtaçları sevindirdi
AK Parti Erzurum Kadın Kolları tarafından ramazan ayı içerisinde yardıma ...
Çığlık’tan yüzde 80 beklentisi
Erzurum’un tüm ilçelerinde referandum çalışmalarını sonlandıran AK parti ...
“Bayram’da Pakistan’ı unutmayın”
Diva-Sen Genel Başkan Yardımcısı Osman Temel, Ramazan Bayramı'nda vatandaşların ...
 
Memur Sen'e göre, Açlık sınırı 921 lira
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), açlık sınırını 921 TL 781 ...
Kılıç'tan Ülkücülere çağrı..
Yeni anayasa paketinin devlet kademelerindeki solcu kadrolaşmanın önüne ...
Akdağ'dan HSYK tepkisi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un Şenkaya ilçesinde ve Akşar beldesinde halka hitap etti.
 
Çığlık iftar çadırında
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Çığlık Erzurum Büyükşehir Belediyesi ...
Bulutlar muhtarlarla istişare etti
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Belediye Meclisi üyelerine ...
Kılıç'tan Rahibe benzetmesine tepki
Referandum’a 5 gün kala Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç yine açıklamalarda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Tarihte Birlik ve Kardeşlik: 3 Ekim 2009
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva