Yeni eğitim dönemi güz yarıyılının, Yükseköğretim Kurulu(YÖK) tarafından yayımlanan “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci” rehberi ve Sağlık Bakanlığı görüşleri doğrultusunda ağırlıklı olarak uzaktan eğitim yoluyla verilmesi kararının ardından çalışmalarına hız veren Atatürk Üniversitesi bu kapsamda birçok uygulamayı hayata geçirdi.
Öğrenci oryantasyonu (senkron) için online dersin tasarlandığı Atatürk Üniversitesinde bir çok birimin (KİD, ATAUZEM, ÖİDB ve DDYO) iş birliğiyle 7 modülden oluşan online öğrenci oryantasyon dersi hazırlandı.
Tüm öğrenciler tarafından görülebilecek şekilde tanımlanan oryantasyon dersi kapsamında Atatürk Üniversitesi olanaklarının tanıtımı, Covid-19 virüsü hakkında bilgilendirme, pandemi döneminde eğitim koşulları, bilgisayar kullanımı ve sağlık, eğitim-öğretim süreçleri ile ilgili bilgiler, pandemi dönemi uzaktan eğitimin işleyişi, uzaktan eğitimde kullanılacak sistem tanıtımları ve kütüphane olanakları hakkında bilgilendirmeler yapılarak Atatürk Üniversitesine yeni başlayan öğrencilerin merak ettiği hususlara cevap verilmeye çalışıldı.
EŞ ZAMANLI ORYANTASYON OTURUMLARI DÜZENLENİYOR
Öğrencilere yönelik hazırlanan oryantasyon dersinin yanı sıra, kazandıkları programdaki öğretim elemanları ile tanışma oturumlarına katılabilen öğrenciler, bu sayede müfredat programı, bölüm/fakülte olanakları, bölüm istihdam olanakları ve uzaktan öğretim süreçleri ile ilgili sorularına da cevap bulabiliyorlar.
Pandemi dönemi uzaktan eğitim süreçleri hakkında bilgilendirmelerin tek merkezden yapıldığı https://egitimedevam.atauni.edu.tr/index.php/genel/ sayfası güncellenerek, öğretim elemanı ve öğrenciler için bu dönemde ilk başvurulacak yer olma noktasında büyük önem arz ediyor.
DBS İLE ENTEGRE CANLI SINIF ALTYAPISI OLUŞTURULDU
ATABAUM tarafından yapılan teknik çalışmalar neticesiyle açık kaynak canlı sınıf sistemi olan Big Blue Buttton BAUM bünyesinde yönetilen sunuculara kurularak, DBS sistemi entegrasyonu sağlanan Atatürk Üniversitesinde öğrenci ve öğretim üyelerinin kişisel bilgileri güvenli bir şekilde saklanabiliyor. Bu sayede canlı dersler hem öğretim üyeleri, hem de öğrenciler tarafından kolaylıkla kullanılarak yöneticiler tarafından izlenebilmesinin yanı sıra canlı ders sonrası kayıtlar DBS’ye otomatik olarak düşüyor.
HİBRİT EĞİTİM İÇİN ÜNİVERSİTE OLANAKLARI GENİŞLETİLİYOR
Her birimine teknoloji destekli sınıflar kurulan Atatürk Üniversitesinde, Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi ile ATAUZEM tarafından hazırlanan canlı sınıf ve eğitim sınıf modelleriyle öğretim üyeleri farklı şekillerde ders anlatabilecek.
Arapça, İngilizce, Almanca ve Rusça dersleri muafiyet sınavlarının, ilgili birimler olan ATABAUM ve ATAUZEM iş birliği ile online yapıldığı üniversitede, ATABAUM’un teknik altyapı, ATAUZEM’in ise sistem kullanımı ile destek kısımlarında rol aldığı online muafiyet sınavı sürecinde binden fazla öğrencinin sınavı başarıyla tamamlandı.