ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bayburt’taki hayvan pazarlarında şap karantinası
Bayburt’taki hayvan pazarlarında şap karantinası
Yılın son kuzuları besicilerin yüzünü güldürdü
Yılın son kuzuları besicilerin yüzünü güldürdü
Uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Erzurumspor Sakarya maçını Yılmaz yönetecek
Erzurumspor Sakarya maçını Yılmaz yönetecek
Futsal A Millî Takımı Erzurum'da Polonya’yla karşılaşacak
Futsal A Millî Takımı Erzurum'da Polonya’yla karşılaşacak
HABERLER>EĞİTİM
25 Nisan 2020 Cumartesi - 21:38

ATAUNİ THE sıralamasında ilk 200 arasında

Atatürk Üniversitesi, yükseköğretimin Nobeli olarak bilinen Times Higher Education’un (THE) ‘Dünyanın En Etkili Üniversiteleri 2020’ sıralamasına girdi ve önemli bir başarı elde etti.

ATAUNİ THE sıralamasında ilk 200 arasında

Atatürk Üniversitesi, yükseköğretimin Nobeli olarak bilinen Times Higher Education’un (THE) ‘Dünyanın En Etkili Üniversiteleri 2020’ sıralamasına girdi ve önemli bir başarı elde etti.

Nitelikli Eğitim kategorisinde dünyadaki ilk 200 üniversite arasında yer almayı başaran Atatürk Üniversitesi bu sonuçla Türkiye’de 2. sıraya yükseldi. Ayrıca Atatürk Üniversitesi, en etkili üniversiteler sıralamasında toplam 17 topluma katkı alanının tümünde birden değerlendirilen Türkiye’deki 20 devlet üniversitesinden biri oldu.
Dünyanın en saygın derecelendirme kuruluşlarından biri olan ve 2019 yılından itibaren dünya üniversitelerinin başarılarını Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına yaptıkları katkı ile ölçmeyi hedefleyen Times Higher Education (THE), Impact Ranking 2020 - Üniversite Etki Sıralaması açıklandı. Times Higher Education’un baş editörü Phil Baty, Üniversitelerin artık dünyadaki problemleri çözmede en büyük umut olduğunu söyleyerek sıralama sonuçlarının, üniversitelerin toplumun ihtiyaçlarını, araştırmalarının merkezine ne düzeyde koyduğunu göstermek açısından önemli olduğunu ifade etti.
Atatürk Üniversitesi ‘Sanayi ve İnovasyon’ Alanında Dünyanın En Etkili İlk 300 Üniversitesinden Biri Oldu
Atatürk Üniversitesi ayrıca patent sayıları, yeni kurulan şirket, endüstriyel inovasyon ve araştırma kriterlerinin değerlendirildiği ‘Sanayi ve İnovasyon’ alanında dünyanın en etkili ilk 300 üniversitesinden biri olma başarısı gösterdi.
Son dönemde Atatürk Üniversitesi, patent sayılarını geliştirirken aynı zamanda geçtiğimiz günlerde sadece 5 üniversitenin desteklendiği Teknoloji Transfer Ofislerine (TTO) yönelik Türkiye’nin en kapsamlı ve prestijli programı olan TÜBİTAK-1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı ile desteklenmeye hak kazanmıştı.
Kırsal Yaşam Alanında da Dünya ile Rekabet Ediliyor
Atatürk Üniversitesinin sıralamada öne çıktığı diğer bir alan olan ‘Karasal Yaşam’ kategorisi aynı zamanda Türkiye’nin stratejik sektörü olan tarımı kapsıyor. Bu alanda da dünyanın en etkili ilk 300 üniversitesi arasına giren Atatürk Üniversitesi, bu doğrultuda 1957’de kurulan Ziraat Fakültesinin gücünü topluma katkı için sürekli geliştirmek adına projeler üretmeyi sürdürüyor.
Rektör Çomaklı: “Ülkemize Bir Nebze de Olsa Moral Verebildiysek Ne Mutlu”
450 Bin öğrencisi, 2 Bin 759 akademisyeni ve donanımlı altyapısıyla kurulduğu günden itibaren ülke yükseköğretimine katkı sunmaya devam eden Atatürk Üniversitesinin elde ettiği bu başarıların topyekûn bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Rektör Çomaklı: “Salgınla yoğun bir şekilde mücadele ettiğimiz bu günlerde almış olduğumuz bu sonuçların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren özverili çalışmalarımız ve ortak aklı arayışımız sonucunda ulaştığımız başarılar bizleri oldukça mutlu ediyor. Özellikle ülkemizin moral ve motivasyona her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bu günlerde gelen bilimsel başarılar bizleri ayrıca sevindirdi” dedi.
“Yeni Nesil üniversite olma çabaları sonuç vermeye başladı”
Bilimsel çalışmaların günümüzde öneminin daha fazla anlaşıldığına dikkat çeken Rektör Çomaklı: “2017 yılında Yeni YÖK Vizyonunu esas alarak başlattığımız Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi ile uygulamış olduğumuz politikaların Üniversitemizi toplumla bütünleştirme ve faaliyetlerimizin toplumsal katkıya dönüşmesi yönünde önemli katkılar sağladığı açıktır. Bu nedenle açıklanan sıralamalarda Atatürk Üniversitesinin başarısı tesadüf değildir” dedi.
Rektör Çomaklı sözlerine şöyle devam etti: “Son üç yıl içerisinde çoğunluğu Araştırma Merkezleri, koordinatörlük ve ofis olmak üzere 31 yeni birim kuruldu. Bu birimler mevcut akademik birimlere destek birimler olarak yapılandırıldı ve önemli misyonlar yüklendi. Bu dönemde politikalarımız uluslararasılaşma, dijitalleşme, inovasyon ve girişimcilik alanlarında yoğunlaştı. Bu kapsamda topluma katkı odaklı bir üniversite modeli için alanında vizyoner 1500’e yakın paydaşın katılımıyla 87 dönüşüm projesi tasarlandı ve bu projeler bir plan dâhilinde hayata geçirilmeye başlandı. Bu süreçte Teknokentin ve Dış İlişkiler Ofisinin yeniden yapılandırılması, Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi, Öğrenme ve Öğretmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Proje ve Metodoloji Geliştirme Ofisleri, Veri Yönetimi ve Analizi Ofisi, Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Eğitim Koordinatörlükleri önemli görevler üstlendi.
Aynı şekilde topluma hizmet yönünde Gıda ve Havyancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bitkisel Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezlerin ayrı birer merkez olarak yeniden yapılandırılmaları önemli kazanımlar sağladı. Akademik Veri Yönetim Sistemi, Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Sistemi ve Yeni Nesil Üniversite Performans sistemi ile akademik yükselme kriterlerin değiştirilmesi Üniversitemizin gelişimine büyük bir ivme kattı. Son iki yılda Lisansüstü eğitimde eş güdüm sağlamak amacıyla Lisansüstü Eğitim Koordinatörlüğünün kurulması ve yapılan tüm lisansüstü tezlerde toplumsal katkı kriteri aranıyor olması yine bilinçli yürütülen politikalarımız arasında yer aldı. Bu süreçte Üniversitemizin önemli kırılma noktalarından biri olan Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm projesine desteklerini esirgemeyen YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başta olmak üzere tüm üniversite mensuplarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 
Erzurum’da tenha sokaklar havadan görüntülendi
 
Şehit annesine "Vefalı" hizmet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük öğrencilerden anlamlı 23 Nisan mesajı
Erzurum Kayakyolu İlkokulu minik öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ...
İlkokul öğrencilerinden anlamlı klip
Erzurum Sabancı İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Münise Serap ...
Üniversite hastanelerine 14 bin 500 kadro
Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK) Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
 
ATAUNİ’den Canlı Sanal Dersler
Koronavirüs nedeniyle ülke genelinde geçilen uzaktan eğitimde, öğrencilerin ...
MEB’den 100’üncü yıl marşı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya ...
YÖK’ten bir ilk
Saraç, “İlaç, aşı, tohum gibi stratejik önem taşıyan projelerin desteklenmesi ...
 
Yükseköğretim Kurulu Kanunu kabul edildi
Yükseköğretim Kurulu Kanun Teklifi kabul edildi.
Bakan Selçuk’tan yaz tatili açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya ...
YÖK’ten doktora mezunlarına müjde
YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, “Bugün yayımlanan yönetmelik değişikliği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Müslümanlar Müslüman Olmadıkça
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Erdal mı kahraman, Zekeriya mı unutulan?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum tarım ve hayvancılıkla şahlanır mı?
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Prof. Dr. Fatih Alper Gibi Derman Olacaksın !
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
İş Yapma Ayrı Sahiplenme Ayrı İştir Ve Erzurumspor
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva