ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyet üniversitelileri bilgilendirdi
Emniyet üniversitelileri bilgilendirdi
Erzurum esnafı  8 ayda 20 milyarlık çek ödedi
Erzurum esnafı  8 ayda 20 milyarlık çek ödedi
Erzurum ekonomisinde ticaret sektörü sinerjisi
Erzurum ekonomisinde ticaret sektörü sinerjisi
ATAUNİ’den istihdam garantili iş birliği protokolü
ATAUNİ’den istihdam garantili iş birliği protokolü
Gözler Erzurumspor’a çevrildi
Gözler Erzurumspor’a çevrildi
HABERLER>SİYASET
19 Temmuz 2010 Pazartesi - 02:33

AK Parti referanduma odaklandı

AK Parti Milletvekili Kavaz, Anayasa Mahkemesi üyelerinin, anayasa değişikliğinde yaptığı kısmi iptali değerlendirdi. Kavaz, yapılan kısmi iptalin doğru olmadığını savundu.

AK Parti referanduma odaklandı

AHMET AKBUĞA/İHA - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz, Anayasa Mahkemesi üyelerinin, anayasa değişikliğinde yaptığı kısmi iptalle kendilerini kayırdığını söyledi.
//AK PARTİ İL DANIŞMA KURULU
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına AK Parti Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum İl Koordinatörü Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Erzurum Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, İbrahim Kavaz, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ile çok sayıda partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan AK Parti Milletvekili İbrahim Kavaz, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumla ilgili konuştu.
//KAVAZ ANAYASA MAHKEMESİ KARARINA DEĞİNDİ
Anayasa Mahkemesi'nin evrensel hukuka uygun bu düzenlemeye karşı çıkacak bir hukuksuzluğu göze alamadığını söyleyen Kavaz, yapılan kısmi iptalin ise doğru olmadığını kaydetti.
Anayasa Mahkemesi'nin yaptığı küçücük değişiklikle hukukun çiğnenmesine de göz yummadığını ifade eden Kavaz, mahkemenin aldığı kısmi iptal kararıyla kendini kayırdığı öne sürerek, "Ancak yüksek yargı organlarına üye seçimiyle igili maddelerde yapılan yapılan değişiklik, açıkça söyleyeyim kendilerini kayırmaktan başka bir şey değil. Kendilerini seçkinler sınıfı konumunda tutmaya alışmışlar. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin seçilme şekilleri everensel hukuka uymuyor. Bizim Meclis'te getirdiğimiz düzenleme ise evrensel hukuka uygundur. Fakat onlar dediler ki biz seçim sistemini yine koruyalım. O seçim sistemini koruyacak kısmi bir iptalle işi kotardı götürdüler. Ama götüremeyecekler. Biz bu milletle 12 Eylül'deki referandumla kendi hukukumuza, hakkımıza sahip çıkacağız. Bunu da göstereceğiz" diye konuştu.
Birtakım çevrelerin ekonomik düzenlemeyle ilgili düzenlemelere ses çıkarmadığını ama insan haklarıyla ilgili değişiklikleri karşı çıktığını vurgulayan Kavaz, "Çünkü 50 sene boyunca tamamen güdümlü demokrasiyle ülkeyi idare edenler, bugün artık tam demokrasi diye yola çıkan hükümetimizin gösterdiği irade karşısında zaafiyet geçiriyorlar. Ama millet sandıkta onlara gereken cevabı verecek" dedi.
//YENİ’DEN EVET ÇAĞRISI
12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumda 'Evet' çıkması için tüm partilere görev düştüğünü dile getiren AK Parti Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Anayasa Mahkemesi'ndeki kısmi iptallerin referanduma gölge düşürmeyeceğini kaydetti. Yeni, "Millete daha fazla özgürlük kazandıracak, üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü hayata geçirecek bu düzenlemenin hayatımızı daha da kolaylaştıracağını referanduma kadar herkese anlatacağız" ifadelerini kullandı.
//KILIÇ:ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, TBMM'nin yaptığı Anayasa değişikliğinin Anayasa Mahkemesi'ndeki kısmi iptallere karşın milletten olumlu rey alması için tüm partililere önemli görevler düştüğünü, gece-gündüz demeden her kapıyı çalarak referandumu anlatacaklarını vurguladı.
İl Başkanı Murat Kılıç, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik refahı için anaysa değişikliğine ihtiyaç olduğunu söyledi. 1982 Anayasası'nı 'Milletin gelişiminin önünde ayak bağı olan anti demokratik bir anayasa' olarak tanımlayan Kılıç, mevcut anayasanın hukuk sistemini ipotek altına alan, 'iktidar olsanız da muktedir olamazsınız' diyen bir anlayışa sahip olduğunu ileri sürdü.
Partilerinin anayasa değişikliği ile ilgili çalışmaları 2007'den beri yaptığını anlatan Kılıç, muhalefeti eleştirdi. Kılıç, "İdamı göze alırsın o zaman yeni anayasa yaparsın. Bazılarının anayasa değişikliğine bakışı böyle. Kimsenin milletimizi darbe anayasasına mahkum etmeye hakkı yoktur. Muhalefet maalesef sistemden besleniyor. Türkiye'de bürokratik oligarşi var deniliyor ve bu sistem maalesef Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin lehine işliyor. Türkiye'de milletin değil de kendisini 'nasıl koruma altına alırım' diyen bir muhalefet anlayışı vardır. Bu muhalefet iktidarın her faaliyetinde önüne set koyan bir anlayışa sahiptir. Bunlar kapalı devre yargı sisteminden besleniyorlar. Bu sistem bozulduğunda CHP ve MHP'nin de durumu ortaya çıkacaktır." diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bulutlar AK gençleri dinledi
DİLEK BAYRAK/ERZURUM gazetesi/ - Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Mahalle ...
Erzurum’da oy kullanma saatleri açıklandı
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bazı illerde güneşin doğuş ve batış saatindeki ...
Aktaş’tan “Hayır”lı yaklaşım
CHP İl Başkanı Aktaş, 12 Eylül’de yapılacak olan referanduma dair görüşlerini ...
 
DSP de hayırcı
DSP İl Başkanı Suer, DSP’nin referanduma yönelik kararının “hayır” yönünde ...
Bingöl’den “Evet”, DP’den “Hayır”
DP’nin 12 Eylül’de yapılacak olan referandum için sergileyeceği tavır ...
BBP tercihini açıkladı
BBP İl Başkanı Şahin, “1980 Anayasası’nın değiştirilmesi bizim için bir ...
 
SP, ‘Evet kanadında’
SP İl Başkanı Kümbet, “Anayasa’nın bugün bir kısmı değiştirilmek isteniyor. ...
AK Parti’den kardeş il açılımı
AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları, genel merkez tarafından düzenlenen ...
Ertugay’dan Referandum çıkarması
ALİ YILDIZ (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekilleri Boğaziçi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva