ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan 6 madalya ile döndüler
Erzurum’dan 6 madalya ile döndüler
Bağlamada Dadaş damgası
Bağlamada Dadaş damgası
ETÜ’den İngiltere açılımı
ETÜ’den İngiltere açılımı
Türkiye’nin Lideri Atatürk Üniversitesi
Türkiye’nin Lideri Atatürk Üniversitesi
Palandöken zirvede
Palandöken zirvede
HABERLER>GUNCEL
16 Nisan 2009 Perşembe - 03:57

A.Ü’den ‘Sismik Atılım’

A.Ü., Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü’yle iş birliği protokolü imzaladı. Rektör Koçak, A.Ü’nün bir kuruluşu olan Deprem Araştırma Merkezi’nin, bölgede kurulu olan 9 sismik kayıt istasyonuyla ortaya çıkan yeni teknolojik gelişmelere paralel, yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli kurumlarla işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

A.Ü’den ‘Sismik Atılım’

Atatürk Üniversitesi Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü’yle iş birliği protokolü imzaladı. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Bayındırlık ve İskân Bakanlığı adına Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, AİGEM Sismoloji Şube Müdürü Yük. Müh. Yıldız İravul katıldı.
SİSMİK AĞ TANITIMI
İmza Töreninden Önce Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özyazıcıoğlu, Deprem Araştırma Merkezi’nin çalışmalarını anlattı.
AİGEM Sismoloji Şube Müdürü Yük. Müh. Yıldız İravul ise “Ulusal Sismik Ağ”ın tanıtımını yaptı.
RİSKİN KABULU, ÇÖZÜME ULAŞTIRIR
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, konuşmasında, ülke olarak, doğal afetlerden yoğun şekilde etkilenen ve önemli ölçüde risk taşıyan bir coğrafyada yaşadığımızı söyledi.Taymaz, “Gerçek şudur ki; bu riskli durumun varlığını kabul etmemiz, kararlılıkla mücadele etmemiz ve afet öncesinde tüm tedbirleri almamız gerekir,” dedi.
Türkiye topraklarını büyük bir bölümünün 1. derece deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Taymaz, “Maalesef topraklarımızın yüzde 92’sı farklı oranlarda deprem tehlikesine sahip bölgeler içerisinde bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.
FAY HATTI HATIRLATMASI
“Bu geniş deprem kaşağının yüzde 66’sının aktif fay hatlarıyla kaplı olduğunu” hatırlatan Taymaz, “Ülke nüfusunun yüzde 70’inin ve büyük sanayi tesislerinin yüzde 75’inin kurulmuş bulunduğu nüfusu bir milyonun üzerindeki 11 büyük kentimizin de dâhil olduğu bölgelerde deprem riski bulunmaktadır,” uyarısında bulundu.
ERZURUM’DA DURUM
Genel Müdür Taymaz, Erzurum’un Doğu Anadolu sıkışma bölgesinde Karlıova ile Ermenistan arasında kalan Kuzeydoğu Anadolu fayı üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, Kelkit, Akdağ, Aşkale, Dumlu, Çobandede, Narman-Şenkaya ve Horasan bölgelerinde fay hatları bulunduğunu ifade etti.
Erzurum’un diğer doğal afetlerin de yoğun olarak yaşandığı illerden biri olduğunu anlatan Taymaz, İspir, Oltu, Aşkale ve Narman ilçelerinde heyelan, Oltu, olur, Şenkaya, Narman ve Tortum ilçelerinde kaya düşmesi, Ilıca, Narman ve Aşkale ilçelerinde su baskını, yine, Çat, İspir, Tortum ve Palandöken dağında ise çığ olayları riskinin her zaman mevcut olduğunu vurguladı.  
Türkiye’nin her yıl gayri safi milli hâsılasının yüzde birden fazlasını doğal afetler nedeniyle doğrudan kaybettiğini hatırlatan Taymaz, afet zararının en aza indirilmesi için çeşitli projeler yürütüldüğünü bildirdi ve bunlar hakkında bilgi verdi.
MÜSTEŞAR YARDIMCISI YAMAÇ’IN TESBİTİ
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç ise konuşmasında, doğal afetlerden korunmanın mümkün olduğunu belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “Arazi, plan ve yapı… Bu üç unsur çok iyi değerlendirilirse doğal afetlerin yol açacağı zarar da o kadar az olacaktır. Konut, sanayi tesisi, seçilen arazi üzerinde her ne yapılacaksa, planı sağlam yapılmalı ve inşaatın yapımı da teknik şartlara uygun olmalıdır. Malzeme, yapımın denetim gibi hususlarda doğru adımlar atılırsa ülkemizde doğal afetlere karşı daha az bir riskle yaşama imkânını elde etmiş oluruz.”
REKTÖR KOÇAK: İŞBİRLİĞİNDEN MEMNUNUZ
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’da, konuşmasında, Erzurum ve çevresinin, arazi açısından talihsiz bir bölge olduğunu, büyük bir fay hattı üzerinde yer aldığını ve Türkiye’de afetlerden en çok etkilenen Kocaeli’nden sonraki ikinci ilin Erzurum olduğunu hatırlattı.  
Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin bir kuruluşu olan Deprem Araştırma Merkezi’nin, bölgede kurulu olan 9 sismik kayıt istasyonuyla ortaya çıkan yeni teknolojik gelişmelere paralel, yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli kurumlarla işbirliği içinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
 
 
TEKNOLOJİK İŞBİRLİĞİ
“İşbirliği-güç birliği yapmalıyız; iki tane bir yan yana geldiğinde 11 eder” diyen Koçak, konuşmasını şöyle tamamladı:“Güçler yan yana geldikçe kuvvet artacaktır. Bugün Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi’yle, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’na bağlı Afet İşleri Genel Müdürlüğü arasında bu çerçevede imzalanacak işbirliği protokolü ile imkânlarımız genişleyecek, öncelikle ülkemiz ve bölgemizde afet zararlarının azaltılması, stratejik palanların hazırlanması, yeni yöntemlerin paylaşılması uygulamaya konacaktır. “
Daha sonra Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, işbirliği protokolünü imzaladılar.
Törene Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samih Diyarbakır,  Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ve bilim adamları katıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilmek var, korkmak yok
Afet İşleri Genel Müdürü Taymaz, Erzurum’un Doğu Anadolu sıkışma bölgesinde ...
Sağlam toplum için, sağlam aile
GHA/Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam ediyor. Erzurum Müftülüğü tarafından ...
Yakutiye’de Kentsel Dönüşüm
Köse Ömerağa Mahallesi’nde bulunan ve sarhoşlar mekanına dönen harabeler ...
 
Ulucami’nin ısıtma sistemi değiştirildi
Erzurum’un en eski ve en büyük ibadethanelerinden olan Ulu Camii, bundan ...
Yazarlar’dan Başkanlara tebrik ziyareti
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Büyükşehir ...
Hizmet binaları kamera denetiminde
GHA/Suç sayısı ve çeşitlerinin artmasıyla birlikte, güvenlik kameraları ...
 
Kutlu Doğum coşkusu
Doğu Anadolu Bölgesinde Kutlu doğum haftası dolayısıyla çeşitli programlar ...
'2011 İletişim Vizyonu' belirlendi
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarının hazırlık çalışmaları devam ...
Spotçularda işler stopladı
GHA/Her yıl bahar döneminde adeta tıka-basa müşteri dolan spot mağazalar, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Eleştirisi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva