AHMET AKBUĞA (İHA) - Atatürk Üniversitesi Bindallı Halk Dansları ve Hareket Tiyatrosu Topluluğu, yıl sonu etkinlikleri kapsamında bir gösteri düzenledi. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde dün gece düzenlenen Bindallı gösterisi büyük beğeni topladı.
Atatürk Üniversitesi öğrencilerinin ve şehir halkının izlediği gösterinin Genel Sanat Yönetmeni Koreograf Yrd. Doç. Dr. Zinnur Gerek gösterinin kostüm ve sahne tasarımını da kendi belirledi.
//GÖSTERİ DÖRT BÖLÜMDEN OLUŞTU
Dört Bölüm olarak sunulan gösterinin birinci bölümünde; Kaçsam, Gülün Kokusu (Erzurum), ikinci bölümde; Sevdanın Dalgaları/Ayrılık, üçüncü bölümde; Nar-ı Aşk, Savaş ve Ölüm, Vuslat (Semazen), Çırpınırdı Karadeniz, Aşuk Maşuk, ve dördüncü bölümde Barış Dansı (Kafkas), Roman Mahallesi ve Barış Şenliği temaları etrafında gerçekleşti.
Çok sayıda dansçı ve oyuncunun yer aldığı topluluğun Prodüksiyon’unu Emrullah Öğ, Sertaç Erciş, Murat Şengül ve Uğur Cengiz’in yaptı. Grafik Tasarımı Nuri Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Barkovizoynunu Cüneyt Dursun üstlendi. Işık Tasarımını Eser Dursun yaptı.
Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ve Genel Sekreter Doç. Dr. Üstün Özen’in de izlediği Bindallı Halk Dansları ve Hareket Tiyatrosu Topluluğu, Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait folklor zenginliğini yeni bir yorumlu seyircilerle buluşturdu.
//TOPLULUK 3 YAŞINDA
Bindallı Halk Dansları ve Hareket Tiyatrosu Topluluğu 2007 yılında kuruldu. İlk gösterisini 16 Nisan 2008 tarihinde gerçekleştirdi. Aynı yıl Ağrı İbrahim çeçen Üniversitesi’nde ve Marmaris’te 6. Türkiye Üniversiteler Yaz Oyunlarında gösteri yaptı. Şubat 2009’da Çin’in Harbin şehrinde 24. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Kapanış Töreninde Türkiye’yi temsilen gösteri sundu. Topluluk Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın desteğiyle çalışmalarına devam ediyor.
Yrd. Doç. Dr. Zinnur Gerek, topluluğun, Türk halkı tarafından üretilmiş oyunların genel yapısına dokunmadan, güncel yaşama dair sevda, ayrılık, gurbet, ölüm, düğün, kına, asker uğurlama ve benzeri temaları ele alarak, müzik, giysi ve oyun formlarında stilize bir anlayışla halkla buluşturduklarını ifade etti.