Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Deneyap Teknoloji Atölyelerinin Türkiye’de geleceğin teknoloji yıldızlarının yetişmesi için çok değerli bir proje olduğunu söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışmasıyla yürütülen Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi, kısa zamanda önemli bir gelişim gösterdi. Projeye dahil olan atölye sayısı 30’a çıkarılırken, 100 atölye hedefine çok yakın zamanda ulaşılmak isteniyor.
Deneyap Teknoloji Atölyeleri bu dönem toplam 30 atölyede gençleri ağırlıyor. Gençlik merkezlerinde faaliyet gösteren atölyelerde ortaokul ve lise çağındaki gençler, 3 yıl boyunca bilim ve teknoloji alanında çeşitli konularda eğitimler alacaklar.
“İNANIYORUM Kİ KISA BİR SÜREDE BU EMEKLER MEYVELERİNİ VERECEKTİR”
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile Türkiye’de geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirme adına kıymetli bir adım atıldığına işaret ederek, “Deneyap özellikle bilim ve teknolojide Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek önemli projelerden biri, burada Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Sanayi Bakanlığımızın öncülüğünde çok kıymetli adımlar atılıyor. İnanıyorum ki kısa bir sürede bu emekler meyvelerini verecektir” ifadelerini kullandı.
81 İLDE 100 DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYESİ
Deneyap kapsamında 30 ilde faaliyetlerin devam ettiğini, 2021 yılı sonuna kadar Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerinde 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesinin kurulacağını anlatan Bakan Kasapoğlu, "Deneyap Teknoloji Atölyeleri projesiyle çocuklarımıza, gençlerimize artık 'İcat çıkarın' diyoruz. Onların icatlar çıkarması, geleceğin bilim insanları olmaları için tüm imkanları seferber ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.
Deneyap Teknoloji Atölyelerinde verilen eğitimler hakkında da bilgi veren Bakan Kasapoğlu, gençlerin 3 yıl boyunca, Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, yapay zekâ, Siber Güvenlik, Nanoteknoloji gibi konularda eğitim alıp, çalışma yürüteceğini belirterek 5 yılda yaklaşık 50 bin öğrencinin atölyelerden eğitim almasının hedeflendiğini söyledi.
“GENÇLERİ, TÜRKİYE’Yİ YARINLARA TAŞIYACAK CEVHERLER OLARAK GÖRÜYORUZ”
Korona virüs tedbirleri çerçevesinde yeni bir eğitim takvimi çıkarıldığını aktaran Bakan Kasapoğlu, sözlerini söyle tamamladı:
“Yeni atölyeler ile beraber toplam 30 atölyede 5400 gencin eğitim görecek. Gençlerimizi gençlik merkezi ve atölyelerimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Onları Türkiye’yi yarınlara taşıyacak cevherler olarak görüyoruz. Gençlik Merkezlerimiz, bilimden sanata, spordan kişisel gelişime, dil eğitimlerinden teknolojiye kadar uzanan geniş bir yelpazede gençlerimizin istek ve talepleri doğrultusunda hizmet veriyor.”