ERZURUM (İHA) - Erzurum’da kurulması planlanan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) altyapı proje ihalesi 12 Ocakta yapıldı.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 1975 yılında faaliyete geçen I. Organize Sanayi Bölgesi’nin tüm parsellerinin dolması üzerine 1998 yılında şehir merkezine 5 km uzaklıkta, Pasinler yolu üzerinde Güneytaş sırtı mevkiinde 216 hektarlık bir alanın Organize Sanayi Bölgesi olarak seçildiğini ve aynı yıl yatırım programına alındığını söyledi.
2.OSB SÜRECİ
2. OSB’de bu güne kadarki süreç hakkında bilgi veren Vali Öztürk: “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Müteşebbis Teşekkül Başkanlığına gönderilen kamulaştırma talimatı doğrultusunda çalışmalarına başlayan müteşebbis teşekkül; Mülkiyet listelerini (hazineye ait 638.639, ve 1897 parsel nolu taşınmazlar 2.161.808,97 m2 ) kadastral paftayı ve topoğrafik haritaları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına göndermiş ve 2001 yılında kuruluş protokolünü Bakanlığa onaylattırmak suretiyle II. Organize Sanayi Bölgesinin tüzel kişiliği tescil (sicil no 77) ettirilmiştir. Ayrıca imar planına esas olacak jeolojik ve jeoteknik raporları hazırlatarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına onaylanan rapor 11 mayıs 2005 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına (Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü) gönderilmiştir. 21 mayıs 2010 tarihinde müteşebbis heyet ve yönetim kurulu oluşturulmuş, çalışmalarına başlamış ilk etapta 216 HA (50 HA) alanda yapı projeleri için ihale şartnamesi hazırlayıp ilan yoluyla ihaleye çıkılmıştır. İhaleyi Yakup Güngör firması (Güngör Mühendislik) 170 bin TL bedelle almıştır. İhale süreci 8 ay olup, alt yapı projeleri bittiği takdirde üst yapı projelerinin yapımına geçilmesi ve 2013 sonu itibarıyla yapım işinin bitirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca 2012 - 2015 yapım ihalesi içinde yatırım programına alınmıştır” dedi.
2. OSB ihalesinde şu işler yapılacak: ‘İmar Planı, İçme Suyu, Kullanma Suyu, Atık Su, Kanalizasyon, Yağmur Suyu, Elektrik, Yol, Telekom, Altyapı Sistemine Ait Projeler, Arıtma Tesisi Yolları, Haberleşme Şebekesi, Drenaj İşleri, Hali Hazır, Parselasyon.’ Bu arada, konu ile ilgili olarak geniş bilgi sahibi olmak isteyenlerin Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne başvurabileceği belirtildi.