ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Milli coşkumuz daim kutlu olsun
Milli coşkumuz daim kutlu olsun
 Rektörlük koltuğu 23 Nisan’da minik rektöre emanet
 Rektörlük koltuğu 23 Nisan’da minik rektöre emanet
Erzurum’da milli coşku yaşandı
Erzurum’da milli coşku yaşandı
Milli coşku doruktaydı
Milli coşku doruktaydı
Erzurumspor’dan 23 Nisan mesajı
Erzurumspor’dan 23 Nisan mesajı

Ahmet Göksan

Omletin Yumurtasızı
31 Temmuz 2016 Pazar

Aileler matem içinde. Her taraf simsiyah, her ısızız baykuş sedaları ile çınlıyor. Zulmet, cehalet, ümitsizlik, karanlık, işte etrafımızda dolaşan kabuslar.

         Bu gaflet, bu mezellet nedir Yarabbi?

         Ey genç nesil, artık de ki: Kafidir. Yapılan haksızlıklar son haddini bulmuştur. Evet, biz müstemleke halkıyız fakat Afrika vahşileri değiliz. Avrupa’nın göbeğinde yaşıyoruz. Bizler de onlar kadar düşünen çalışan insanlarız. Bizim de kafamız bir Avrupalının kafası kadar işler ve çalışır”1942

 

                                                                                             Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

         Her ülkenin ulusal günleri doğal olarak büyük bir coşku ve heyecanla kutlanıyor. Fransa’nın da ulusal günü 1789 devriminin başlangıcı olan 14 Temmuz’dur. Anılan günde kutladıkları bu bayramın adı “Kardeşlik Bayramı”dır. 14 Temmuz 1789 tarihinde Paris’in içinde Bastille Hapishanesinin kalkışmacılar tarafından işgal edildiğinin yıldönümüdür.

         Her yıl büyük coşku ile kutlanan “Kardeşlik Bayramı” bu yıl yapılan saldırı sonrasında kalleşliğe doğru evrilmiş bulunuyor. Kutlamaları kalleşliğe eviren kişinin İslami bir terör örgütü ile bağlantısı olduğu açıklandı. Acele olarak yapılan bu türden açıklamayı hedef şaşırtma olarak değerlendirmek olasıdır. Geçmişte yaşanan benzer olaylar sonrasında yapılan açıklamaların doğru olmadığı kısa sürede anlaşılıyordu.

Ulusal gün kutlamalarını kalleşliğe eviren kişinin Müslüman odluğunun açıklanması sonrasında Yüce dinimiz İslam, terörle birlikte anılmaya başlandı. Öncelikle eline silahı alan kişinin dini inancının bu noktada fazladan önemi yoktur, olmamalıdır. Bu yönde yapılan suçlamaların bir kastı belirtmek için kullanıldığını kaydetmek istiyoruz. Terörün din ve inanç ile ilişkilendirilerek açıklanması kadar anlamsız bir yaklaşım olamaz. Terör terördür.

İngiltere’nin AB’nden çıkma kararı sonrasında yaşanan siyasi alandaki depremin etkisi artçı sarsıntılarla devam ediyor. 26 yıl aradan sonra Theresa May’ın Başbakan olması ile İ-kinci Demir Lady diye tanımlanan dönemde başlamış oluyor. “İyi bir İngiltere” sözünü vererek göreve başlayan Bayan May’ın Dışişleri Bakanlığına atadığı kişinin bu güne değin yaptığı dengesiz çıkışları belleklerde tazeliğini korumaktadır.

“İyi bir İngiltere” sözünü vermesine karşın Başbakan eskisi Tony Blair’in döneminde Irak’taki tutumu konusu baş ağrıtacak gibi görünüyor. İngiltere’de Irak işgalini soruşturan Komisyon, savaşın barışçı seçenekler tükenmeden başlatıldığını, Amerika ile körü körüne ortaklık yapıldığını ilan ediyor. Raporun açıklandığı saatlerde ölen askerlerin ailelerinden, “Tüm dünyanın dikkat etmesi gereken tek terörist var o da Tony Blair. Savaş tam bir fiyasko idi. Hükümetten özür bekliyoruz.” Tepkileri yükseliyordu. Günümüzde de devam eden terör saldırılarının temelinde o dönemde yaşanan sorumsuz çıkışların olduğu kabul ediliyor.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın üzerinden geçen 42 yıl geride kalmıştır. Uluslararası o dönemde neden barış harekatı yapılması gerektiği konusunda ortak bir noktada buluşamadı. Yunanistan’ın 15 Temmuz 1974’de Makarios’a karşı geçekleştirdiği askeri darbe ne yazık ki bu güne dek net olarak sorgulanamadı. Gerçekleştirilen darbe ile savaş suçu işlendiğini kaydetmek gerekiyor. Bu nedenle de Türkiye sürekli olarak işgalci olarak tanımlanıyor. Hatta 21 Mart 1979 tarihinde 2659/79 Dosya numarası ile Yunanistan Yüksek Mahkemesinin kararı görmezden geliniyor. Alınan bu karar ile yaşananlardan  darbeci albayların sorumlu olduğu kaydediliyor. Bu noktada Türkiye’nin müdahalesinin haklılığı kendiliğinden ortalıklara çıkıyor. Bu konun uluslararası alanda yeterince savunulduğunu ne yazık ki söyleyemiyoruz.

Aradan geçen kısa süre sonra (İ-kinci Cenevre görüşmelerinde alınan karar uyarınca) iki bölgeli yapının oluşabilmesi için Viyana’da yapılan görüşmeler sonrasında güneydeki Türklerin kuzeye kuzeydeki Rumların da güneye geçmeleri kararlaştırıldı. 1975 yılında uygulanmaya konulan anlaşma ile terk edilmek zorunda bırakılan toprak konusunun ne şekilde çözümleneceği açıkta bırakılmıştı. Bu nedenle konu sürdürülmekte olan müzakerelerde en büyük engel olarak karşımızda duruyor. Kaba hatları ile toprak ve mal mülk konusunda bu noktada bulunuyoruz. Bu konu aşılmadan adada çözümün olamayacağının anlaşılması gerektiğini yineliyoruz.

Gelinen bu aşamada yürü-tülmekte olan görüşmelerde yumurtasız omletin nasıl yapılacağı konusunun tartışıldığının bilinmesi gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gerçeğin de Gerçeği
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva