ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Milli coşkumuz daim kutlu olsun
Milli coşkumuz daim kutlu olsun
 Rektörlük koltuğu 23 Nisan’da minik rektöre emanet
 Rektörlük koltuğu 23 Nisan’da minik rektöre emanet
Erzurum’da milli coşku yaşandı
Erzurum’da milli coşku yaşandı
Milli coşku doruktaydı
Milli coşku doruktaydı
Erzurumspor’dan 23 Nisan mesajı
Erzurumspor’dan 23 Nisan mesajı

Ahmet Göksan

Eserlerin Kötüsü
10 Haziran 2016 Cuma

“Makarios, elinde istediği oranda kendisini hedefe ulaştırabilecek ağır silahları olduğunu hesaba katarak1968’den beri süregelen toplumlararası görüşmelerde daima zorluklar çıkarmış,Türk tekliflerini her zaman reddetmiş ve oyalayıcı bir siyaset izlemiştir. Makarios bu süre zarfında bir çok defalar gayesinin Enosis olduğunu gerek yabancı ajanslara gerekse meydan nutuklarında tekrarlamış, bunun dışında bir anlaşmayı kabul etmesinin beklenemeyeceğini belirtmiştir.” 1974

 

                                                                                             Dr. Fazıl KÜÇÜK

 

         Avrupa Birliği ülkelerinde ırkçı partilerin yükselişe geçmiş olması hükümetlerle birlikte diğer siyasi partileri önlem almaya zorluyor. Son olarak Almanya Federal Meclisinin aldığı kararı bu açıdan okumamız gerektiğini kaydetmek istiyoruz. Emperyal amaçlarla daha önce yaptıkları etnik temizlik hareketlerini benzer doğrultuda değerlendirdiğimiz zaman soykırım kararı alanların sicillerinin bozuk değil kelimenin  tam karşıtı pisliklerle dolu olduğuna tanık oluyoruz. Bir yılı aşkın süredir parlamentosunun gündeminde olan bu tasarının gündeme taşınmasını “soykırım tasarısı bizim için siyasi değil. Zaruridir” açıklamalarının inandırıcılıktan uzak olduğunun altını kalın çizgilerle çiziyoruz. 

 Zaruridir demekle sıkıntı ortalıklardan kalkmayacağına göre “Zaruret” hanımın bu konuya açıklık getirmek gibi bir yükümlülüğünün olduğunu kendisi de mutlaka biliyordur. ‘Ben oylamaya katılmadım’ diyerek sorumluluktan kurtulamayacaktır. Bunu söylerken kaç yüzlü olduğunu da kanıtlıyor. Amerika’da 42 eyalette ders olarak okutulurken Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosunun benzer bir kararı onayladıklarını da anımsatmak istiyoruz. Tanıma maskaralığı 1965 yılında Uruguay’da kabul edilerek 2015 yılı sonu itibarı ile bu sayının 28 ülkeye yükseldiğinin bilinmesi gerekiyor.

Yukarıda da değindiğimiz gibi AB ülkelerinde ivme kazanan ırkçılık olaylarına yabancı düşmanlığına İslam düşmanlığını sosunu da eklememiz halinde ortalıklarda soykırım nanesini yemekten başka seçenekleri kalmıyor. Hollanda Hükümeti, 1915 yılında Osmanlı da yaşananları Ermeni Soykırımı olarak tanıyan Alman Meclisi’nin kuyruğuna takılmayacaklarını açıkladı. Buna karşın Boşbakan affedersiniz Başbakan Yardımcısı Lodewijk Ascher, “korkunç şeyler olmuş” şeklinde konuşmuş olsa da Hükümet üyeleri 2004 yılında Mecliste kabul edildiği gibi “soykırım sorunu” demeye devam edeceklerini söylüyorlar.

1915 yılında neler olmuştur. 24 Nisan 1915 tarihi nedir? Sorusunun yanıtını değerli dostum ve yol arkadaşım Köln Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rehan Gündoğmuş’un yaptığı araştırmasından bir bölümü sizlerle paylaşmak istiyoruz.

“…Yaklaşık 10 yıldır ‘Türk Dünyası ve dünya kamuoyunun 24 Nisan 1915 tarihi ve sonrasına’ kilitlenmesine bıkmadan ve usanmadan karşı çıktım. Zira 24 Nisan 1915 tarihi benim için, Osmanlı döneminde terör eylemlerinde bulunan 234 teröristin tutuklanmasından başka bir şey değildir. Son yarım asırda bu sayının yanına ‘5’ rakamı eklenerek 234’ün 2345 sayısına dönüştürülmesi, iftiralarının güçlendirilmesi metotları hakkında bize yeterince bilgi vermektedir. Aynen Andonian belgelerindeki manüpilasyon gibi…

Tutuklanan Ermeni teröristler 14 gün sonra dış baskılar yüzünden serbest bırakılmışlardır. (Serbest kalanların bir kısmının İngilizler tarafından Kıbrıs’a diğer bir kısmının da Fransızlar tarafından Marsilya’ya götürüldüklerini anımsatmak istiyoruz) Bunlardan Camidas, Halide Edip Adıvar’ın icazeti ile yurt dışına çıkmıştır. 24 Nisan 1915 tarihini soykırım iddiası ile Ermeniler tarafından “Soykırım Günü” ilan edilmesi, bir diğer ifade ile Ermenilerin devlet olabilmek için uyguladıkları anma günü dahi, iftiralarına güzel bir kanıttır. Prof. Dr. Sayın Rehan Gündoğmuş, Alman belgeleri üzerinde ve diğer belgelere ilişkin olarak gönderdiği çalışmasını Kıbrıs Mektubu dergisinin Mayıs  –  Haziran 2008 döneminde yayınlamıştık.

Dünyaya sunulan Ermenilere ilişkin savların, Osmanlı topraklarında gerçekleştirilen isyanların, suikastların perde gerisinde dış destekçilerin olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Ruslar – İngilizler – Fransızlar ve Amerikalıları bunlar arasında söylemek olasıdır. Bu kadar destekçiye karşın Almanların da göz ardı edilmemesi gerekiyor. Çünkü Almanlar bu konunun yukarıda adı geçen ülkelere bırakılamayacak kadar önemli olduğunu söyleyerek çekinmeden açıklıyorlar.

Yerlerinden edilen Ermenilerin emperyal amaç güden bu ülkelerin kötü bir eseri olduğunun bilinmesi gerekiyor mu ne…

SEVGİ ile kalınız…

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gerçeğin de Gerçeği
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva