ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Nişan yüzüklerini Vali Çiftçi taktı
Nişan yüzüklerini Vali Çiftçi taktı
Akpunar çocukları sevindirdi
Akpunar çocukları sevindirdi
Baro'dan 'Avukatlar Günü'ne coşkulu kutlama
Baro'dan 'Avukatlar Günü'ne coşkulu kutlama
Palandöken GM’den ‘Zamanın dehlizinde bir kurşun’
Palandöken GM’den ‘Zamanın dehlizinde bir kurşun’
DAP 2026 proje başvuru tarihi uzatıldı
DAP 2026 proje başvuru tarihi uzatıldı

Ahmet Göksan

Dönemin Stratejisi
10 Temmuz 2020 Cuma

"1933 senelerinde tek başıma mücadeleye atıldığım zaman en büyük yardımcım olarak yanı başımda Türk memur ve öğretmenini bulmuştum. Bu fedakar zümre sömürge idaresinin o en insafsız günlerinde topluma karşı olan vazifelerini yerine getirmişlerdir". 1973 Dr.Fazıl KÜÇÜK

 

Amerika'da Floyd'un öldürülmesi ile düğmeye basılmış gibi yaygınlaşan olaylar yıllar önce yapılan ve tarihe KÖLE TİCARETİ olarak kaydedilen olayların sorgulanmasına neden oluyor. Bu ticaretten inanılmaz paralar kazandığı bilinenlerin doğdukları kentlerde dikilen heykellerini Irak'ta Saddam Hüseyin'in yıktıkları gibi yıkıyorlar. AB'nin kurucu çekirdeğini temsil eden ülkelerin emperyal ülkeler olduklarının unutulmaması gerekiyor.

İngiliz Sömürgeler Bakanlığı da yapmış olan Churchill ile birlikte 18.Yüzyılda köle ticareti yapmış olanların Londra'nın ortasında heykellerinin ne işi var diyerek sorgulanıyor. Biraz daha ileri gidenler Amerika'yı keşfettiği bilinen Kristof Kolomb'un yaptıklarını da mercek altına alıyor. Köle ticaretinin adı geçen kişi ile başladığını savlayanlara da rastlanıyor.

Floyd'un kızı Gianna'nın babasının cenaze töreninde "Babam dünyayı değiştirdi" sözleri, en azından şimdilerde köle ticaretinin sorgulanmasının zeminini de hazırlamış oluyor. Bu yönlü başlatılan tartışmalar yargılamanın ötesinde bundan sonra bu yönlü olayların yaşanmamasını sağlayacak olur ise dünya barışı için de olumlu bir sürecin başlangıcı olabilir. Buna koşut Trump'ın kuyulara attığı taşlar bu sürecin önünde en büyük engel olacaktır.

Bazılarına göre yaşamakta olduğumuz salgının hızını kaybetmeye başladığı savlanırken aksine görüşlerin de olması kafa karışıklığına neden oluyor. Sürecin başlaması sonrasında başarılı sınav verememiş ülkelerin başında AB ülkelerinin olduğu biliniyor. Gelişmiş statüde kendilerine yer ayıran ülkeler sağlık sistemlerini sorgulamaya başladılar. Ölüm sayılarının yüksek olması bu ülkelerin Sağlık sistemlerini piyasanın acımasız kurallarına göre düzenlemenin yanlış olduğunun ayırdına varmalarını sağladığı için iyiye yönelik bir eylem olarak okuyoruz.

Doğu Akdeniz 'de bulunan zengin hidrokarbon yatakları üzerinden satranç oynanmaya devam ediliyor. Bazı oyuncular Türkiye'yi bu oyunun dışında tutabilmek için adeta birbirleri ile yarış ediyorlar. Akdeniz'de en uzun sınıra sahip olan Türkiye'nin konuya ilişkin olarak belirleyici olmaması için Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan ortaklıklar kurarak önlemeye çalışıyorlar. Bölgede bulunan ülkeler Mısır-Ürdün-Kıbrıs Rum Yönetimi-İsrail-Filistin-Yunanistan ve İtalya'nın oyun kurucu olmalarının nasıl tanımlanması gerektiğini sizlerin değerlendirmelerinize bırakıyoruz.

Türkiye'nin oyunun dışında tutulmak istenmesinin birincil nedeni olarak Libya Ulusal Uzlaşı Hükümeti ile imzaladığı Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması ve Askeri Anlaşmayı gösteriyorlar. Cephe kurucusu olan ülkeler benzer anlaşmayı Türkiye ile imzaladıkları takdirde bölgede barışın sağlanmasına da zemin hazırlamış olacaklardır.

Tarihin çöplüğünde kalması gereken Soğuk Savaş yöntemleri ile Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışan Yunanistan, yedeğine aldığı AB ve Rum Yönetimiyle birlikte yeni ortaklıklar kurmak için çaba harcıyor. Son olarak İsrail'e giden Bay Kriyakos Mitçotakis, "Türkiye yayılmacı boru hattı rüyasından vazgeçse bizimle eşit koşullarda ve yasalara uygun bir ortaklık yapabilir" diyerek hem yargıç hem de savcı rolüne soyunuyor. Bunun ötesine geçerek Türkiye'ye baskı yapılmasını da istiyor.

Bugüne değin değişik evrelerden geçilerek gelinen Kıbrıs uyuşmazlığının bir toprak, işgal veya gasp olayı olmadığının bilinmesine karşın dünya kamuoyunun bu konuyu kulaklarının arkası ile izlediklerinin artık bilinmesi gerekiyor. Uyuşmazlığın temelinde yatan neden Kıbrıs Türk'leri açısından eşitlik, özgürlük, adalet ve güven sorunudur. Bu gerçekler kabul edilmiş olsa idi günümüzde yaşamakta olduğumuz uyuşmazlığı yaşamıyor olacaktık.

Ekim ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru geri sayım devam ederken buna ilişkin olarak yeni bir dönemin başlangıcı olmasını diliyoruz be sıklıkla yineliyoruz. Yetişmiş insan gücümüzün görmezden gelinmemesini kaydetmek istiyoruz.

Kendi geleceğimizin güvencesi olacak bu yönlü çalışmalar, torunlarımızın emanetine saygı duymamızı gerekli kılıyor mu ne...

SEVGİ ile kalınız...

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İlerlemenin Anlamlısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva