BİN 500 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’na iddialı giriyor. 54 Profesör, 39 Doçent, 38 Yardımcı Doçent, 85 Araştırma Görevlisi, 20 Okutman ve 1 de Uzman’dan oluşan kadrosuyla bu yıl bin 500 öğrenciye eğitim verecek olan Ziraat Fakültesi, yeni eğitim sezonda her türlü tarım ve hayvancılık kolunda önemli bilimsel faaliyetler yürütmeyi planlıyor. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Canbolat, Erzurum ekonomisinin, tarım ve hayvancılığa dayalı olduğuna dikkati çekerek, “Kentin sahip olduğu bu konum, Ziraat Fakültesi’ne ve bizlere çok daha önemli görevler yüklüyor.” dedi.
FAKÜLTEDE FİZİKİ YAPILANMALAR BAŞLATILDI
1958 yılında açılan Ziraat Fakültesi’nin, en son açılan Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü ile bölüm sayısını 12’ye yükselttiğini kaydeden Dekan Canbolat, bunun dışında, öğrencilerin toplu kullanım alanlarıyla ilgili olarak fiziki bir takım çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Fakültenin, son teknolojiyle donatılmış laboratuarlara ve uygulama atölyelerine sahip olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Canbolat, “Yeni eğitim öğretim yılında fakültemizde toplam bin 500 öğrenciye eğitim verilecek. Tarım ve hayvancılığın çeşitli kollarında eğitim alacak olan öğrencilerimiz, dahil olacakları bilimsel projelerle de, tarım ve hayvancılığa önemli katkılarda bulunacaklar.” diye konuştu. Eğitimdeki kalitenin sadece eğitimci kadrosuyla tarif edilemeyeceğine dikkati çeken Canbolat, eğitim verilen mekanların kalitesinin de, bu sürece doğrudan etki edeceğini ifade ederek, “Öğrencilerimizin verilen eğitimi tam anlamıyla alabilmeleri için gerekli tüm fiziki ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Bir öğrencinin bilimsel bir deney yapacağı laboratuarlardan, oturup dinleneceği kafeteryasına kadar her türlü ayrıntıyı göz önünde bulunduruyoruz.” şeklinde konuştu.
CANBOLAT: TARIM İÇİN YENİ UFUKLAR OLUŞTURACAĞIZ
Erzurum ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğuna değinen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Canbolat, şehrin sahip olduğu bu niteliğin, kendilerine çok daha büyük bir sorumluluk yüklediğini ifade etti. Erzurum’daki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin gelişmesinde, verimin artırılması ve katma değer üretilmesi yolunda ihtiyaç duyulacak bilimsel çalışmaların Ziraat Fakültesi’nde yürütüleceğini belirten Canbolat, “Üniversitemizin açılış gayesinin, bölgenin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasına katkı sunmak olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu bağlamda üniversitemiz ve fakültemiz çok önemli mesafeler almış, kentin kalkınmasına rehberlik etmiştir. Ziraat Fakültesi olarak bizler de, Erzurum’un tarım ve hayvancılık faaliyetleri için yeni ufuklar çizmek ve rotalar belirlemek için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.