ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
SOLOTÜRK’ten EİT 2025 gösterisi
SOLOTÜRK’ten EİT 2025 gösterisi
Erdoğan EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Erdoğan EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Erzurum’da EİT hatıra ormanı kuruldu
Erzurum’da EİT hatıra ormanı kuruldu
Tarıkdaroğlu’ndan Aile Yılı mesajı
Tarıkdaroğlu’ndan Aile Yılı mesajı
Çocuklar geleneksel sanatlarla buluştu
Çocuklar geleneksel sanatlarla buluştu
HABERLER>EKONOMİ
5 Şubat 2010 Cuma - 01:50

Zam fırtınası dinmiyor

GHA/Erzurum’da ekonomik olduğu için alışverişte öncelikli olarak tercih edilen toptancılar, yerinde durmayan fiyatlar yüzünden adeta seyirlik hale geldiler.

Zam fırtınası dinmiyor

Gıda maddelerinin toptan fiyatına perakende satışa sunulduğu Nazik Çarşı’da, işlerin durgunluğundan yakınan esnaf, bir çıkış yolu arıyor. Halk arasında ‘kuru hapan’ olarak adlandırılan işyerlerinde sabahtan akşama kadar müşteri bekleyen esnaf, hem alışveriş merkezlerinden, hem de durmadan artan fiyatlardan yakındı.
//BAKLİYAT ÜRÜNLERİNE ZAM
Nazik Çarşı esnafından Ahmet Şenyurt, Erzurum’un gıda alışverişi kültüründe önemli bir yere sahip olan kuru hapanların, artık eskisi kadar ilgi görmediğini belirterek, bu noktala gelinmiş olmasındaki en büyük payın, giderek zorlaşan hayat şartları olduğunu kaydetti. Şenyurt, “Bir zamanlar herkesin alım gücü yerindeydi. İyi ya da kötü, geçim bugüne oranla çok daha kolay sağlanıyordu. O dönemlerde yoksulu da, zengini de, alışverişi kuru hapanlardan toptan yapardı. Ama hayat  artık öylesine zorlaştı ki, bırakın insanların toptan alışveriş yapmasını, perakendeye bile güç yetmez oldu. Kuru hapan alışkanlığının kaybedilmesindeki başlıca faktör de bu olmuştur. Geçmişte evine şekeri bile çuvalla alan Erzurumlu, artık 2, 3 kilo şekerle haftalarca idare etmek zorunda kalıyor. Böyle bir durumda, siz kimi bulacaksınız da, kuru hapanlardan alışveriş yaptıracaksınız?” ifadelerini kullandı.
//SATIŞLAR DURGUNLAŞTI
2009 yılının Ekim ayından başlayarak, bakliyat ürünlerinin neredeyse tamamına çeşitli aralıklarla zam yapıldığını dile getiren Ahmet Şenyurt, 1 kilogram pirincin dahi 3,5 TL sınırına dayandığını belirterek, “Yeşil mercimek 3 lira, kırmızı mercimek 3,5 lira, şeker olmuş 3 lira, makarnanın kilosu olmuş 1,5 lira. Fiyatlar bir türlü yerinde durmuyor.” şeklinde konuştu. Gıda tüketiminin artık iyide iyiye pahalı bir hale geldiğini vurgulayan Şenyurt, iktisat yapmak zorunda kalan insanların, toptan alışverişi bırakıp, alışveriş merkezlerine yöneldiklerini söyledi. Şenyurt, “İnsanlar eskiye nazaran daha çok çalışıyor, fakat daha az tüketmek zorunda kalıyor. Gelir gidere yetmiyor. Biz esnaflık yapıyoruz, kendi masrafımıza yetişemiyoruz. Vatandaş bu durumda hiç yetişemez. Bu saten sonra yapılacak bir şeyler var mıdır, bilmiyoruz. Ama kuru hapancılar olarak, fiyatların artış göstermemesi için devamlı dua ediyoruz.” dedi.    
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’un TÜFE’si örnek oldu
Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır, ...
Görevde başarıya takdirname ödülü
GHA/ Palandöken İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü’nün kuruluş çalışmalarında gösterdikleri ...
Yurt dışında gururumuz oldu
A.TÜRKEZ/İHA/Merkezi Polonya'nın başkenti Varşova'da bulunan ve hisselerinin ...
 
Tarımda tükenişin belgesi
GHA/Erzurum’daki hayvancılık sektörünün kötü gidişatı, meslek odalarına ...
Ekmeklerini kura’yla aradılar
AHMET AKBUĞA/İHA/Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Erzurum’da ...
Halkın satacak hurdası bile yok
Erzurum’da hurdacılık yapan Cevat Kurt isimli esnaf, “Erzurum’da yokluk ...
 
Esnaf çareyi indirimde buldu
Erzurum’a gecikmeli olarak yağan kar, kışlık ayakkabı satışlarını da patlattı. ...
Ölçü aletlerinde beyanname uyarısı
ERZURUM (İHA) – Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nce 3516 sayılı Ölçüler ...
Kamu desteği olmasa yandık
Türkiye’de geçen yıl 12 il kendi ayakları üzerinde durabildi. 2009 yılında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva