Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Antalya’dan yüz akıyla döndü. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nce; “Hayvan Sağlığı Araştırmaları Program Değerlendirmesi”nin yapıldığı Antalya’da, Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün projelerinin tamamı kabul edildi.
//ERZURUM PROJELERİ
“Erzurum Yöresinde Sığırlarda Neospora Caninum 'un ELİSA Yöntemiyle Seroprevalansmın Araştırılması'', ", “Sığır Atıklarında İnfeksiyöz Bovine Rhinotracheitis (IBR) ve Bovine Viral Diarrhae (BVD) Etkenlerinin Araştırılması", "Kuzey Doğu Anadolu Bölgesinde Ortaya Çıkan Koyun ve Keçi Çiçeği olgularının Virolojik ve Epizootiololojik Yönden İncelenmesi" ve "Toplama tanklarındaki sütlerde gıda kaynaklı patojenlerin araştırılması" isimli projeler, 19 Mart’ta Antalya’da gerçekleştirilen kurul toplantısında tam not aldı.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Veteriner Hekim Ufuk Dinler, uzun zamandan beri üzerinde çalıştıkları projelerin, “Hayvan Sağlığı Araştırmaları Programı”nın görüşüldüğü kurul toplantısında kabul edildiğini açıkladı.
//ERZURUM PROJE ÜRETİYOR
Ufuk Dinler, Antalya’da gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, hazırladıkları projelerin finans raporlarını sunduklarını ve tasarlanan çalışmalar hakkında bir sunum yaptıklarını söyleyerek, kurula takdim edilen projelerin tamamının, “uygulanabilirlik” açısından tam not aldığını dile getirdi. Bundan sonraki süreçte, projelerle ilgili olarak hizmet alanı içerisinde bulunan illerde seminerler ve eğitim çalışmaları yapılacağını anlatan Dinler, hayvan hastalıklarıyla mücadele konusunda söz konusu projelerden etkin bir verim elde edileceğini kaydetti.
//PROJE SONUÇLARI KAMUOYUNA YANSITILACAK
Proje sonuçlarının, hayvan sağlığının korunması noktasında büyük önem taşıdığını vurgulayan Enstitü Müdürü Dinler, “Projelerden elde edilecek sonuçlar, tüm iletişim kanalları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılacak. Çünkü projelerin amacına ulaşabilmesi için geniş kesimlere ulaşması ve uygulamaları katılım gerekiyor. Proje sonuçları, araştırmacılar tarafından yayına hazırlanacak. Hizmet alanımızdaki illerde görev yapan teknik elemanlar, proje çerçevesinde eğitime alınacak. Seminerler ve bilgilendirme toplantıları yapılacak.” diye konuştu.
Söz konusu projeler sayesinde hayvan hastalıklarının kontrol altına alınacağını, hayvansal gıdaların da, sağlık ve hijyen koşullarının iyileştirileceğini anlatan Ufuk Dinler, projelerin bu yıl içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.