ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor 40’ladı: 0 -7
Erzurumspor 40’ladı: 0 -7
Palandöken Belediyesi TMT'den özel konser
Palandöken Belediyesi TMT'den özel konser
Jandarma trafik denetim verileri açıklandı
Jandarma trafik denetim verileri açıklandı
Hacımüftüoğlu İlaç Kimyası Kongresine seslendi
Hacımüftüoğlu İlaç Kimyası Kongresine seslendi
ÖğretmenİZ Dergisinin 5. sayısı yayımlandı
ÖğretmenİZ Dergisinin 5. sayısı yayımlandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
6 Aralık 2010 Pazartesi - 00:03

Van’da Erzurum Mutfağı konuşuldu

Uluslararası 2. Doğu Anadolu geleneksel mutfak kültürü sempozyumu yapıldı.

Van’da Erzurum Mutfağı konuşuldu

ERZURUM gazetesi
Uluslararası 2. Doğu Anadolu geleneksel mutfak kültürü sempozyumu yapıldı. Sempozyum Van 100. Yıl Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Van Valiliği, Van Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Prof. Dr. Oktay Belli’nin organizasyonu ile Van’da gerçekleştirildi. Dört gün süren sempozyum da katılımcıların bildirilerinin yanı sıra Van Valiliği, 100.Yıl Üniversitesi, VATSO ve Ticaret erbabı Vanlıların ev sahipliği ile oldukça renkli geçti.
Uluslar arası Geleneksel Doğu Anadolu Mutfak Kültürü ve Van Yemekleri Sempozyum da dört gün boyunca VATSO’nun salonunda Van yemek kültürü ve Doğu Anadolu’nun Geleneksel mutfağından örnekler sunuldu.
//ÇOMAKLI BİLDİRİ SUNDU
Sempozyuma “Mani ve Türkülerde Erzurum Mutfağı” konulu bildiri ile katılan yazar Zekiye Çomaklı; “Van’ın dünyaca ünlü Van kahvaltısı bir harikaydı. Özellikle Kahvaltı caddesinde Valiliğin verdiği Kahvaltı da yer alan yöresel tatlardan Otlu Peynir, kaymak, ilitme, kavut unutulmuş değerlerin ortaya çıkmasının ne kadar önemli olduğunu anlatmaya yetiyordu” dedi.
//KALİ’NİN DEĞERLENDİRMESİ
İkincisi de başarılı bir şekilde yapılan Doğu Anadolu Geleneksel Mutfak Kültürü Sempozyumu organizasyon komitesi başkanı İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Belli, “Günümüzde en çok unutulan ve yok olan kültür öğelerinin başında geleneksel yemek kültürümüz gelmektedir. Bizi biz yapan bu önemli kültürün kaybolmaması ve gelecek kuşaklara eksiksiz ve doğru aktarılması için bu uluslar arası sempozyumun birincisini Bitlis’te, II. sini Van’da gerçekleştirdik. Bu Sempozyumun ikincisini Erzurum’da yapmak istiyorduk. 2011 Kış Oyunları münasebeti ile olmadı ama Oyunlar biter bitmez sonbaharda yapılması için ve Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi ve ETSO ile irtibata geçerek hazırlıklara başlayacağız.” dedi.
3 bin yıllık Doğu Anadolu mutfağını gün yüzüne çıkaran, 17.YY da Evliya Çelebinin yazdığı fakat günümüzde artık yapılmayan kaybolmuş geleneksel yemeklerin yapıldığı ve ikram edildiği bu sempozyum da botanikçiler, arkeologlar, edebiyatçılar, etnologlar, mutfak ve ev ilişkilerini inceleyen mimarların sunduğu bildiriler katılımcılar ve dinleyicilerden tam not aldı. Sempozyum bitiminde Van tanıtım gezisi yapıldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hatmigül 7 Aralık 2010 Salı 09:56

valla Zekiye ablamıza bravo, Erzurumu temsilen yaptığı bu çalışmalar için binlerce teşekkürler, Umarız Erzurum da da böyle sempozyumlar yazpılır.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öztürk: “Topçu, inandığını yaşayan insandı”
Düşünür Nurettin Topçu, ölümünün 35. yılında düzenlenen etkinliklerle ...
Tarihi Medrese’ye 2011 vizyonu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları madalya ...
Rezalete Dadaş Tepkisi
'Üstsüz DJ' olarak adından söz ettiren Vanilla Sky'ın Erzurum'da bugün ...
 
2011 Erzurum, Festivale tema oldu
İzmir Balkan Ülkeleri Arası Ticari ve Kültürel Organizasyonlar Geliştirme ...
Topçu, eserleriyle anılacak
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi ve Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum ...
Gençlik Merkezi THM yarışması başlıyor
Erzurum’da sesine güvenen gençler, Gençlik Merkezi tarafından yapılacak ...
 
Erzurum Edebiyat Eserleri Müzesi’ne kavuştu
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Prof. ...
Fosforoğlu Tiyatrosu Erzurum yolunda
Türkiye Futbol Federasyonu'nun destek verdiği, usta tiyatrocu, yazar ve ...
Sanatta Tarih ve Unıversiade buluştu
2011 Kış Oyunları, hediyelik eşya sektörünün yeni gözdesi haline geldi. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva