ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarma aranan şahsı yakaladı
Jandarma aranan şahsı yakaladı
Tanfer: ‘Sağlık kahramanlarına minnettarız’
Tanfer: ‘Sağlık kahramanlarına minnettarız’
Öğrenciler gelenekselleşen iftar yemeğinde buluştu
Öğrenciler gelenekselleşen iftar yemeğinde buluştu
‘Hak arandıkça kalite artar’
‘Hak arandıkça kalite artar’
Yurt genelinde sıcaklıklar 15 derece düşüyor
Yurt genelinde sıcaklıklar 15 derece düşüyor
HABERLER>GUNCEL
9 Haziran 2007 Cumartesi - 00:00

VERİLER DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 2007 yılı Mayıs ayı Faal vergi mükellefleri sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da 10 bin 550 Gelir Vergisi, 10 bin 976 Gelir Stopaj Vergisi, 2 bin 448 GMSİ Vergisi, 9 bin 108 Basit usulde Vergilendirilen Gelir Vergisi, 2 bin 607 Kurumlar Vergisi ve 12 bin 969 KDV Faal mükellefi bulunuyor.

VERİLER DÜŞÜNDÜRÜCÜ

VERİLER DÜŞÜNDÜRÜCÜ Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) 2007 yılı Mayıs ayı Faal vergi mükellefleri sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da 10 bin 550 Gelir Vergisi, 10 bin 976 Gelir Stopaj Vergisi, 2 bin 448 GMSİ Vergisi, 9 bin 108 Basit usulde Vergilendirilen Gelir Vergisi, 2 bin 607 Kurumlar Vergisi ve 12 bin 969 KDV Faal mükellefi bulunuyor. GELİR VERGİSİ MÜKELLEF SAYISINDA DÜŞÜŞ Nisan ayına göre Erzurum’daki faal vergi mükellefi sayısında Gelir’de yüzde 0.12, GMSİ’de yüzde 2.39, Basit Usulde Vergilendirilen Gelir’de yüzde 0.25 ve KDV’de yüzde 0.015 oranında düşüş kaydedildi. Gelir Stopaj’da yüzde 0.31, Kurumlar Vergisi Faal Vergi mükellefi sayısında ise yüzde 0.77 oranında artış belirlendi. 2006’YA GÖRE SONUÇLAR 2006 yılı Aralık ayına göre Faal Vergi Mükellefi sayısı bakımından Gelir Vergisinde yüzde 0.38, Basit Usulde Vergilendirilen Gelir’de yüzde 0.15 ve Katma Değer Vergisinde ise yüzde 0.077 oranında azalma oldu. Gelir Stopaj Vergisinde yüzde 1.38, Gayri Menkul Sermaye İradı Vergisi’nde yüzde 8.89 ve Kurumlar Vergisinde de yüzde 3.16 oranında artış tespit edildi. YENİ MÜKELLEF SAYISI Mayıs ayında bir önceki aya göre Gelir vergisinde 13, GMSİ’de 60, Basit Usulde Vergilendirilen Gelir Vergisinde 23 ve Katma Değer Vergisinde ise 2 mükellef terkinde bulundu. Gelir Stopaj Vergisinde 34, Kurumlar Vergisinde ise 20 yeni vergi mükellefi bildirimde bulundu. YIL YILI ARATIYOR MU? 2006 yılı Aralık ayına göre ise Mayıs ayında Faal vergi mükellefi sayısında Gelir’de 41, Basit usulde Vergilendirilen Gelir Vergisinde 14 ve KDV’de 10 mükellef azaldı; Gelir Stopaj’da 148, GMSİ’de 200 ve Kurumlar Vergisinde ise 80 mükellef arttı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
KOŞANER PAŞA'DAN, VALİ GÜVENÇ'E ZİYARET Jandarma Genel Komutanı ...
ETB YÖNETİM KURULU BAŞKANI HINISLIOĞLU:
TARIMDA VERİMLİLİK, MODERNİZASYONA BAĞLI Erzurum Ticaret Borsası Başkanı ...
İKİ HASTANE REKORA KOŞUYOR
Palandöken Devlet Hastanesi ve Numune Hastanesi hasta muayene sayısında ...
 
ÜNİVERSİTEDEN İSTİHDAMA DESTEK
Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu tarafından ...
CHP MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖZSOY
ERZURUM’A HİZMET İÇİN VARIZ Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum 1.sıra ...
MHP ADAYLARI SEÇMENE TANITILACAK
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Milletvekili adayları, bugün Erzurum’a ...
 
ORMANLIK ALAN KADERİNE Mİ TERKEDİLDİ ?
Yenişehir semtinde Palandöken Belediyesi Kapalı Spor Salonu ile kış oyunları ...
VATANDAŞ ÜNİVERSİTE’DEN ÇEVRE DÜZENLEMESİ İSTİYOR
Yenişehir semti girişindeki Aziziye Araştırma Hastanesi bahçesinin yeni ...
ŞEHİRDE TOPLU TAŞIMA PROBLEMİ BÜYÜYOR
TRAFİK KURALLARI HİÇE SAYILIYOR Şehir hatlarında çalışan minibüs ve otobüs ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
İstiklal’in Şairi: Mehmet Akif ve 104 Yılın Mirası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Aşığın gözünden bakabilmek
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Meşhur 5 Yasaya bir de buradan bakın!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva