Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nce alınan tedbirlerle
KORSAN TAŞIMACILIĞA GEÇİT YOK
Ulaştırma Bölge Abdulmuttalip Erzincan, korsan ulaşım araçları konusundaki denetimlerini yoğunlaştırdı. Ulaştırma Bölge Müdürü, Abdulmuttalip Erzincan, bölge bazında yaptıkları denetimlerle,korsan taşımacılıkla mücadele ettiklerini kaydetti.
665 ARAÇTA 27 BİN 432
Yaptıkları çalışmalarla yolcu ve eşya taşımacılarını belgelendirdiklerini belirten Erzincan, “ Bölge bazında toplam 665 yolcu taşıma aracında 27 bin 432 koltukla hizmet sunuyor. Belgesiz araçlara 5 bin YTL ceza kesiyoruz. Amacımız cezalarla can yakmak değil, korsan çalışmaları engellemek. Denetim iki şekilde yapılıyor. Dosya üzerinden ve yol demetimi üzerinden denetim yapıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız denetimlerde 145 bin YTL para cezası kestik ” dedi.
6 BİN 100 BELGE VERDİK
Erzurum sınırları içersinde bulunan ulaşım araçlarına “Y belgesi” istediklerini belirten Erzincan, “Y belgesi kapsamında olan araçlar denetimden geçiyor. Bu konuda 6 bin 100 belge verdik. Y belgesi almak isteyen araçların trafik komisyonundan onay alması gerekiyor. 100 km lik şehirlerarası otobüsler ve şehir içi otobüsleri bu sınıfa giriyor. Nakliyecilerin bu hususa dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu.