Türk Kadınlar Birliği’nde 53. kuruluş yıl dönümü heyecanı
Türk Kadınlar Birliği Erzurum şubesinin 53. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Türkiye genelinde 83. yıl dönümünü kutlayan Türk Kadınlar Birliği Erzurum Şubesi Onursal Başkanı Saffet Zengin, yaptıkları çalışmalarla ilgili ERZURUM gazetesine özel açıklamalarda bulundu.
Türk Kadınlar Birliği Erzurum Şubesinin 53. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Dernek binasını ziyaret eden Aydın Doğan Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri, Dernek Onursal Başkanı Saffet Zengin den birliğini çalışmaları ile ilgili bilgiler aldılar.
16 BİN 600 KADINI EĞİTTİK
Derneklerinin yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler veren Türk Kadınlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Saffet Zengin, derneklerinin çalışmaları ile 16 bin 600 kadına ulaştıklarını ifade etti.
Kadınların hak ettiği konuma gelmesi için değişik çalışmalar imza attıkların belirten Zengin, “ Dernek genel merkezi 1924 yılında kuruldu. 83. yıl dönümümüzü kutluyoruz. Erzurum da ise 1954 yılında faaliyetlerimize başladık. Dernek olarak önemli çalışmalara imza attık. AB Hibelerinden yararlanmak için 15-49 yaş arası kadın sağlığını ilgilendiren bir proje hazırladık ve proje ile kadınlara bir çok alanda hizmet verildik Ilıcada bin 514, Köprüköy de 442, Tortum da 625, Pasinler de bin, Dumlu da 320, 11 merkez köyde 750, Yakutiye Belediyesi sınırları içerisinde 4 bin, Kazım Karabekir Belediyesi sınırları içerisinde 12 mahallede 3 bin 500, Palandöken Belediye sınırları içerisinde bin 900, Dadaşkent te 450, maksut efendi mahallesinde 380, sağlık ocaklarında da 23 bin kadına ulaştık” dedi.
KADIN HAK ETTİĞİ KONUMDA DEĞİL
Kırsa kesim ve kentsel kesimde kadın sorunlarının devam ettiğini belirten Zengin,” Yaptığımız saha çalışmalarında kadınların eğitim konusunda gereken seviyeye gelemediğine tanık olduk. 8 aylık projemizde çok değişik kesimlerden kadınların sorunlarına tanık olduk. Şiddet olgusu tüm yönleriyle devam ediyor. Sorunun aşılması noktasında herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapabilmelidir. Kadın eğitimine daha çok önem verilmelidir. Bu konuda sivil kitle örgütü olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız, kız çocuklarının eğitimine daha çok önem verilmelidir” diye konuştu.
Dernek binasındaki kuruluş yıl dönümü etkinlikler çevresinde Aydın Doğan Vakfı İlköğretim okulundan gelen öğrencileri kabul eden Zengin, öğrenciler tarafından çıkarılan okul gazetesine de bilgiler verdi.