ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: Süperlig ısrarımıza devam ediyoruz
Kutlu: Süperlig ısrarımıza devam ediyoruz
Buz: ‘Çok çok önemli bir müsabakaydı’
Buz: ‘Çok çok önemli bir müsabakaydı’
Erzurumspor ‘Playoff’ dedi
Erzurumspor ‘Playoff’ dedi
ETSO Büyükelçi Duba’yı ağırladı
ETSO Büyükelçi Duba’yı ağırladı
ETSO’da Pakistan gündemi
ETSO’da Pakistan gündemi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
19 Ocak 2010 Salı - 04:09

Türk Dünyası Opera Yıldızları" Konseri

Eskişehir'de düzenlenen "Türk Dünyası Opera Yıldızları" konseri ilgi gördü.

Türk Dünyası Opera Yıldızları  Konseri

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un geçen ay Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i ziyaretinde ele alınan Türki Cumhuriyetleri ile kültür sanat alanında ortak faaliyetler gerçekleştirilmesi düşüncesinin ilk adımı, "Türk Dünyası Opera Yıldızları" konseriyle atıldı.
Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde verilen konserde, Kazakistan'dan Gülzat Daurbayev (soprano), Kırgızistan'dan Asel Bekbayeva (soprano), Türkiye'den Serkan Kocadere (bariton), Aykut Çınar (tenor) ve Duygu İnandık Örnek (piyanist) sahne aldı. Konseri, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi takip etti. Konser sonrası açıklama yapan Kaseinov, Eskişehir ile Türki Cumhuriyetleri arasındaki ilişkileri daha da artırmayı arzuladıklarını söyledi. Başkan Büyükerşen ile varılan mutabakat doğrultusunda, Kazakistan'ın önemli kentlerinden Karaganda ile Eskişehir'in 'kardeş şehir' olması için gerekli resmi girişimin başlatıldığını açıklayan Düsen Kaseinov, 25 Şubat 2010 tarihinde Karaganda'dan gelecek olan Tattımbet Kazak Halk Müziği Orkestrası'nın bu doğrultuda konser vereceğini dile getirdi. Eskişehir halkının Türk dünyası kültür ve sanatına gösterdiği teveccühten son derece memnun olduğunu da ifade eden Kaseinov, "Konsere katılan Kazak ve Kırgız sanatçılar, 16 Ocak 2010'da Ankara Opera ve Balesi Büyük Sahnesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü ile TÜRKSOY Genel Sekreterliğimiz gösterime sunulan Verdi'nin Aida Operası'na katılmışlardı. Sanatçılar, şimdi de Eskişehir'de Türkiye'den iki solist ve bir piyano sanatçısının katılımıyla başarılı bir konsere imza attı. TÜRKSOY Teşkilatı olarak Türk dünyası ortak kültür ve sanatına ilişkin olarak daima Eskişehirliler'in yanında olacağız. Sanatçılara ve bizlere gösterilen konukseverlik için herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Dünyası yasta
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Sürekli Basın Kartı ve 1997 ...
Ervak’tan şehitlere vefa…
Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), Arama Kurtarma Acil Yardım Derneği (AKAY) ...
Akdağ, "Cumhuriyetin İlk Sadası"nı izledi
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Devlet Tiyatrolarında sahnelenen ...
 
Müze-Kart uygulaması ilgi buldu
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan 'Müze Kart' uygulamasının ...
Türk Sanatlarına büyük ilgi
Erzurum’da, akademisyenlerin eğitimci olarak katıldıkları kursların sayısı ...
Aşık Duygulu, izleyicileri mest etti
Gümüşhane’de geçen yıl düzenlenen sıra geceleri ile dikkat çeken bir ...
 
Geçmişi arıyoruz...
GHA/Erzurum Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde, medeniyet ve kültür merkezi ...
Yüzyılın en uzun güneş tutulması
Yüzyılın en uzun güneş tutulması, dünyanın birçok yerinde ilgiyle izlendi. ...
Özege, hayırla anılıyor
GHA/Türkiye’de Osmanlıca kitap ya da eski Türkçe kitaplar denilince akla ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva