ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Türkçe derslerine Harvard yaklaşımı
Türkçe derslerine Harvard yaklaşımı
23 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi
23 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi
 Erzurum isim en’leri açıklandı
 Erzurum isim en’leri açıklandı
Güran cinayeti sanığı Erzurum’a nakledildi
Güran cinayeti sanığı Erzurum’a nakledildi
Erzincan yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 4 yaralı
HABERLER>GUNCEL
3 Aralık 2005 Cumartesi - 00:00

TÜRKİYE'DE DÜZELİYOR, ERZURUM'DA BOZULUYOR

NE YAMAN ÇELİŞKİ Yurt genelinde gelir dağılımında düzelme yaşanırken, Erzurum'da bunun tam tersi bir durumunun hakim olduğu belirlendi.

TÜRKİYE DE DÜZELİYOR, ERZURUM DA BOZULUYOR

TÜRKİYE'DE DÜZELİYOR, ERZURUM'DA BOZULUYOR NE YAMAN ÇELİŞKİ Yurt genelinde gelir dağılımında düzelme yaşanırken, Erzurum'da bunun tam tersi bir durumunun hakim olduğu belirlendi. GELİR DAĞILIMINDA UÇURUM Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin Bilimsel Dergisi'nin son sayısında yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaattin Kızıltan ile Bayburt Meslek Yüksekokulu'ndan Fatmanur Çubukcu'nun yaptığı araştırmada, Erzurum'daki gelir dağılımının adaletsizliğine dikkat çekildi. 1994-2002 YILLARI GELİR DAĞILIMI ELE ALINDI ''Gelir Dağılımında Değişimler ve Erzurum Örneği'' isimli araştırmada, 500 hanede yapılan çalışmada, 1994 ile 2002 yılları arasındaki gelir dağılımındaki değişiklikler belirlendi. Yapılan çalışmada 2002 yılı itibariyle Erzurum'daki gelir dağılımının 1994 yılına göre daha bozuk çıktığı belirlendi. Türkiye'de yüzde 20'lik dilimlere göre gelir dağılımı 2002 yılında 1994'e göre biraz daha adil hale gelirken, Erzurum'da gelir dağılımının daha da bozulduğuna işaret edildi. KİŞİSEL GELİRDE CİDDİ DÜŞÜŞ VAR Erzurum'da 2002 yılında kişisel gelirin yüzde 10'luk dağılımında en düşük gelirli yüzde 10'nun toplam gelirden aldığı pay yüzde 1.82 iken bu rakam 1994'e yüzde 2.25 olduğu belirlenen araştırmada, en yüksek gelirle yüzde 10'nun aldığı pay 2002 yılında yüzde 42.24 iken, 1994 bu rakamın yüzde 36.81 olduğu belirlendi. Araştırmada, 1994 yılında hane halkı grupları arasındaki gelir farkı 16 kat iken, 2002'de bunun 23 kata çıktığına da dikkat çekildi. Yapılan bilimsel araştırmada hane başına düşen ortalama gelir bin 36 YTL olurken, hane halkının yüzde 72.8'nin bu ortalamanın altında gelir elde ettiği, kişi başına düşen gelirinde 234 YTL olduğu saptandı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
SİVİL HAVAALANI'NA İLK UÇAK İNDİ... HAYIRLI OLSUN Erzurum Sivil ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
KONSOLOS WESTLEY PALANDÖKEN’DEN ETKİLENDİ ABD'nin Ankara Konsolosluğu'nda ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
PALANDÖKEN, DÜNYA TURİZM LİTERATÜRÜNDE ÖN SIRADA Erzurum Büyükşehir ...
 
5 Bin Yeni Memur Alınacak
Atamalar, 2004-2005 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda başarılı olanlar arasından gerçekleştirilecek.
DİPLOMALI ÇAYCI
Erzurum Atatürk üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu Sabri Budak, ailesinin ...
Kasım ayı işsizlik rakamları açıklandı
Erzurum’da en büyük makro ekonomik sorunların başında yer alan işsiz sayısına ...
 
KAZIM KARABEKİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN:
“ÇALIŞMALARIMIZDA ENGELLİLERİ UNUTMUYORUZ” Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ...
İsteğe bağlı sigortalılara ödeme kolaylığı
Erzurum SSK bölge Müdürlüğünden, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK)’nun Türkiye ...
ÇİFTÇİLER EĞİTİLECEK
Erzurumlu çiftçilere modern tarım ve hayvancılık konusunda eğitim verilecek.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İtibarın Sınırı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva