TÜİK’TEN KÜLTÜREL ATILIM
Türkiye İstatistik Kurumu kültürel faaliyetlerle ilgili anket düzenliyor. TUİK Bölge Müdürü Nejdet Çalış, kültürel faaliyetler araştırmasının kültürel faaliyetlerini tanımlamak iç periyodunu, katılımcı sayısını, süresini ölçmek , sınıflandırmak ve kültürel istatistikleri üretebilmenin amaçlandığını ifade etti.
Türkiye İstatistik Kurumu kültürel faaliyetlerle ilgili anket düzenliyor. TUİK Bölge Müdürü Nejdet Çalış, kültürel faaliyet araştırması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Anket sonuçlarının 2006 yılında açıklanacağını ve illerle ilgili sonuçların da yer alacağını belirten Çalış, kültürel faaliyetler araştırmasının kültürel faaliyetlerini tanımlamak iç periyodunu, katılımcı sayısını, süresini ölçmek , sınıflandırmak ve kültürel istatistikleri üretebilmenin amaçlandığını ifade etti.
ÇEŞİTLİ VERİ KAYNAKLARI KULLANILIYOR
Ülkede gerçekleştirilen kültürel faaliyetlere ilişkin bilgilerin kayıtlı olduğu tek bir veri kaynağının olmadığını belirten Çalış, “ Kültürel faaliyetlere ilişkin bilgiler, faaliyeti gerçekleştiren birim tarafından tutulmaktadır. Bakanlık ve kurumlar, üniversiteler, yerel idareler, özel işletmeler veri kaynağını kapsamaktadır. Özel işletmeler konusuna sadece cirosuna göre Türkiye’deki ilk 500 firmaların bilgileri derlenecektir. Ülkemizde gerçekleştirilen kültürel faaliyetleri derlemek amacıyla on sorudan oluşan ve faaliyet adı, türü, periyodu, katılımcı sayısı gibi bilgilerin kapsandığı bir soru formu hazırlanmaktadır” dedi.