TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'LI KARDEŞLERDEN İTİRAFLAR...
KADINLARA İŞKENCE, ERKEKLERE İNFAZYAPILIYOR
Erzurum Mahkemede 2 kez örgütten kaçma girişiminde bulunduklarını öne süren Akkuş kardeşler, "Kandil'de örgüt kampından kaçmaya çalışan erkek militanlar infaz ediliyor, kadınlar da ölümüne işkencelere maruz kalıyorlar" dedi.
Malatya'da 8 ay önce yakalanan terör örgütü PKK üyesi 2 kardeşin, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör suçundan yargılanan Hatice ve Nejla Akkuş kardeşler, örgüte yönelik açıklamalarda bulundu.
Duruşmaya, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Çalıköyünden 13 yıl önce terör örgütü PKK'ya katılan ve 20 Şubat 2006'da Kahramanmaraş'ta polis tarafından yakalanan Hatice ve Nejla Akkuş kardeşler ile sanık avukatları katıldı.
Mahkeme heyetince dinlenen kadın teröristlerden Hatice Akkuş, 13 yıl önce örgüte gönüllü olarak katıldığını, bir süre Irak'ın kuzeyinde dağ kadrosunda görev yaptığını belirterek, ancak bu süre içerisinde hiçbir silahlı eylemde bulunmadığını ileri sürdü. PKK kamplarında çözülmenin başladığını ve yüzlerce militanın kaçmak istediğini belirten Hatice Akkuş, "Biz 2 kez kamptan kaçma girişiminde bulunduk. Ancak başarılı olamadık. Annem ve babamın sesini duymak için bir fırsatını bulduk, telefon açtık. Annemin ve babamın telefonda eve dönmemiz yolunda yaptığı konuşma beni çok etkiledi. Bunun üzerine, bu yolun sonu yok biz ailemizi, vatanımızı özledik" notunu bırakarak, 15 Şubat 2006'da Kuzey Irak'tan yaya olarak kaçarak Türk sınırına ulaşmayı başardık. Daha sonra Kahramanmaraş'ta büyük ablamın yanında 2 gün kaldık. Polise teslim olmaya gidince yakalandık. Kandil'de her militanın kafasında kaçma arzusu var. Örgütten kaçışlar giderek artacak. Şartlar çok kötü. Ancak kaçmak kolay değil. Kaçmak isteyenler çok ağır cezalandırılıyor. Kaçma girişiminde bulunanlar infaz ediliyor, kadınlar da önce çeşitli iftiralara maruz kalıyorlar, daha sonra ölümüne işkence görüyorlar. Ben lisede okuduğum yıllarda propagandadan etkilenerek örgütün dağ kadrosuna katıldım. Ağrı Dağı üzerinden Kuzey Irak'taki Zeli Kampı'na götürüldüm. Kardeşim Nejla'yı da 1 yıl sonra kampa getirdiler. Kamplarda çok zor günler geçirdik" açıklamasında bulundu.
Nejla Akkuş ise ablasının örgüte katılmasından bir yıl sonra köylerine gelen terör örgütü üyelerine yol göstermek için araçlarına bindiğini, ancak bu kişilerin bir daha kendisini köye geri götürmediklerini savundu.
Örgüt içerisinde zorla tutulan çok sayıda üye bulunduğunu anlatan Akkuş, ''Örgütten kaçma girişiminde bulunan kadınlara işkence ediyorlar. Birçok erkek üye de infaz edildi. Örgütte zorla tutulanlar öldürülme korkusuyla teslim olamıyor'' diye konuştu.
Sanık avukatları da, müvekkillerinin örgüt içerisinde bulundukları süre içerisinde hiçbir silahlı eylemde bulunmadıklarını, bu nedenle ''Etkin Pişmanlık Yasası''ndan yararlanmalarını talep etti.
Mahkeme heyeti, sanık ve avukatları dinledikten sonra, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi, gerekli delillerin toplanmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.