ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum ekonomisine 25 yeni şirket katıldı
Erzurum ekonomisine 25 yeni şirket katıldı
Erzurum araç sayısında yüzde 0.50’lik artış
Erzurum araç sayısında yüzde 0.50’lik artış
Erzurum’da 3 bin 25 araç devredildi
Erzurum’da 3 bin 25 araç devredildi
Yılmaz: Dezenflasyon süreci başarıyla devam ediyor
Yılmaz: Dezenflasyon süreci başarıyla devam ediyor
Göktaş’tan Doğum yardımları açıklaması
Göktaş’tan Doğum yardımları açıklaması
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
3 Kasım 2011 Perşembe - 07:01

Şükrü Paşa’ya vefa

Torun Özyapar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan semt garajına ‘Şükrü Paşa’ isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Küçükler’e teşekkür etti.

Şükrü Paşa’ya vefa

ERZURUM (İHA) - Birinci Balkan Harbi’nde Edirne’yi düşman işgaline karşı müdafaa eden Erzurumlu Şükrü Kılıçoğlu Paşa’nın (Şükrü Paşa) torunu Erzurumlu İşadamı Yalçın Özyapar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’i ziyaret etti. Torun Özyapar, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan semt garajına ‘Şükrü Paşa’ isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Küçükler’e teşekkür etti.
Edirne’de düşmana karşı sergilediği kahramanca tavrından dolayı tarihe geçen Erzurumlu Şükrü Paşa’nın torunu İşadamı Yalçın Özyapar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e nezaket ziyaretinde bulundu. Dedesi Şükrü Paşa’nın isminin, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan semt garajına verilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Özyapar, “Rahmetli dedemin ismi, Erzurum’da bir semte verilmiş, büyük bir vefa örneği sergilenmişti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan semt garajına da, dedem Şükrü Paşa’nın adının verilmesi, torunları olarak bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Küçükler’e bu yüzden ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.
ŞÜKRÜ PAŞA, ERZURUM’UN YETİŞTİRDİĞİ BÜYÜK BİR KAHRAMAN
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet küçükler Küçükler ise, Edirne Müdafii Şükrü Paşa’nın, Erzurum’un yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlerden birisi olduğuna vurgu yaparak, “Tarihi geçmişimiz, Erzurum’un bağrından çıkan nice komutanları ve paşaların sergiledikleri kahramanlık örnekleriyle doludur. Bu kahramanlardan birisi de, Şükrü Kılıçoğlu Paşa’dır. Kendisi, askeri dehası ve üstün hizmetleriyle o kadar çok dikkatleri çekmiştir ki, vefatından 82 yıl sonra çıkarılan özel bir kararla naaşı İstanbul’dan Edirne’ye taşınmıştır. Edirne’de adına bir anıt ve bir de müze bulunan Şükrü Paşa, tarihe damgasını vuran Dadaş’lardan birisidir. Rahmetli Şükrü Paşa’nın ismini, bir süre önce hizmete açtığımız semt garajına vermiş olmaktan bizler de büyük bir onur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
Öte yandan Şükrü Paşa’nın torunu Erzurumlu İşadamı Yalçın Özyapar’ın, Aşkale’nin Koşapınar köyüne yönelik olarak yürüttüğü hayır hizmetlerinden de haberdar olduğunun altını çizen Başkan Küçükler, “Erzurum’u hiç ihmal etmeyen ve her fırsatta çeşitli organizasyonlarına imza atan Şükrü Paşa’mızın torunu, değerli büyüğümüz Yalçın Özyapar Beyefendi’ye de, ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Başkan Küçükler, daha sonra Yalçın Özyapar’a Büyükşehir Belediyesi’nin şiltini sundu.

 
Gezgin Cemal Erzurum yolunda
 
Kurbanlık Timi göreve hazır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlar Herefenede buluştu
Maltepe Erzurumlular Vakfı, geçtiğimiz hafta sonu Erzurum Büyükşehir Belediyesporun ...
Öğretmenlerden ‘veda dayanışması’
Erzurum’un Oltu İlçesi’nde tayini çıkan Okul Müdürü için veda yemeği düzenlendi. ...
Horasan HEM’den kurs atılımı
Erzurum'un Horasan ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen kurs ...
 
EDT’ten Malatya çıkarması
Erzurum Devlet Tiyatrosu, Kuvay-i Milliye isimli oyununu Malatya'da 3 kez sahneye koyacak.
Erzurum Gürpınar’a minnettar
Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, sinemanın, ...
Kaymakam eşinden örnek etkinlik
Van’da meydana gelen deprem sonrası Erzurum’un Tekman ilçesinde protokol ...
 
Büyükşehir’den Halk Oyunları başarısı
Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Armutalan Beldesi’nde düzenlenen Halk ...
"Kuvay-i Milliye" Elazığ’da
EDT tarafından hazırlanan "Kuvay-i Milliye" adlı oyun Elazığ'da sahnelenecek.
Hattat Çelebi’ye büyük ödül
Bu yılki Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri açıklandı. Geleneksel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İlerlemenin Anlamlısı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva