ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ÖğretmenİZ Dergisinin 5. sayısı yayımlandı
ÖğretmenİZ Dergisinin 5. sayısı yayımlandı
Eroğlu: Erzurumspor maçına odaklanmamız gerekiyor
Eroğlu: Erzurumspor maçına odaklanmamız gerekiyor
Trendyol 1. Lig: Gençlerbirliği: 1 – E. Erokspor: 1
Trendyol 1. Lig: Gençlerbirliği: 1 – E. Erokspor: 1
Erzurum Havalimanı 116 bin yolcu ağırladı
Erzurum Havalimanı 116 bin yolcu ağırladı
Erzurum Ocak ayı trafik bilançosu açıklandı
Erzurum Ocak ayı trafik bilançosu açıklandı
HABERLER>SİYASET
1 Mart 2010 Pazartesi - 01:50

SP’den mazlum edebiyatı suçlaması

SAMET ÖZÜNAL/GHA/SP Genel Başkan Yardımcısı Demircan, “Seçimler yaklaştığı için AKP iktidarı yine mazlum ve mağdur edebiyatı yapmaya başladı.” dedi.

SP’den mazlum edebiyatı suçlaması

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, “Seçimler yaklaştığı için AKP iktidarı yine mazlum ve mağdur edebiyatı yapmaya başladı.” dedi.
SP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, partisinin Yakutiye İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Farklı Çözümler ve Ekonomi” konulu konferansa katılmak üzere Erzurum’a geldi. Çırağan Düğün Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan Genel Başkan Yardımcısı Demircan, hükümete yüklendi. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Demircan, “Türkiye’nin son 40 yılında borçla devraldığı iktidarı, borç azaltarak teslim eden tek hükümet Refahyol Hükümeti olmuştur.” diye konuştu.
Kapatılan Refah Partisi’nin Erzurum eski Milletvekili Şinasi Yavuz ile ilk kademe, ilçe ve belde belediyelerinin eski başkanlarının da hazır bulunduğu konferansın açılış konuşmasını SP Yakutiye İlçe Başkanı Lütfü Günüç yaptı. Türkiye’deki gündem kirliliğine vurgu yapan Günüç, arka planda yoksulluk, işsizlik ve ekonomik çöküşün olduğunu dile getirdi. AKP iktidarının, Türkiye’nin gerçek gündemini bırakıp, içi boş açılımlar ve kozmik aramalarla uğraştığını ifade eden Günüç, “Türkiye’deki bu gündem karışıklığı iktidarı bir yerde memnun ediyor. Çünkü gerçek gündem ve sorunlar böyle olunca arka planda kalıyor.” şeklinde konuştu.
Günüç’ün ardından söz alan SP Erzurum İl Başkanı Teoman Kümbet ise, partisinin seçim startı verdiğini belirterek, “Yurt genelinde konferanslar vermeye başladık. Erzurum’da partimizin diğer kurmaylarını da misafir edeceğiz. Her biri AKP iktidarının yanlışlarını halka anlatacaklar. Kısmet olursa Haziran ayında da, Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u Dadaşlar diyarında ağırlayacağız. Artık seçim yaklaşmıştır, hele bu karışık gündemden sonra erken seçimin ayak sesleri de işitilmeye başlanmıştır.” ifadelerini kullandı.
//“7 YILDIR MAĞDUR VE MAZLUM EDEBİYATI YAPTILAR”
Açılış konuşmalarından sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen SP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu. Konuşmasına, Türkiye’nin yoğun gündemiyle başlayan Demircan, gündemde gerilim olduğunu ve bu gerilimden de, iktidar partisinin nemalandığını kaydetti. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun, Erzurum’daki özel yetkili savcıların yetkilerini kaldırmasına konusuna değinen Demircan, “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) olağanüstü bir gündemle toplandı biliyorsunuz. Olağanüstü gündem demek, konusu belli olan demektir. Bu toplantıya Adalet Bakanlığı Müsteşarı, tabii üye olduğu için katılmadı mı, katıldı. Konuyu bilmiyor muydu, biliyordu. Ne yaptı, toplantıya katıldı. Sen müsteşarını konuyu bile bile bu toplantıya göndereceksin, sonra da kalkıp kurulun aldığı karardan dert yanacaksın, mağdur ve mazlum edebiyatı yapacaksın. Bunu niye yapacaksın, seçim yaklaşıyor çünkü. Mağduru oynayacaksın ki, halktan daha fazla oy isteyesin. Ama artık bu milletin karnı bu tür manzaralara tok. Çünkü 7 yıldır aynı edebiyatı tutturdunuz, hiçbir şey de yapmadınız.” diye konuştu.  
//“TÜRKİYE’DE EKONOMİK GELİŞMEDEN BAHSEDİLİYOR, AMA..”
Türkiye’nin ekonomi gündemini de değerlendiren SP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, AKP iktidarının, bu konuda da farklı görüntüler ortaya koyduğunu ileri sürdü. Hükümet yetkililerinin, Türkiye’de Gayri Safi Milli Hasıla’nın 10 bin dolara çıkarıldığı ve Türk Lirası’nın değer kazandığı yönünde açıklamalarının olduğunu hatırlatan Demircan, rakamlarla konuştu. Demircan, “Diyorlar ki, Türk Lirası değer kazanıyor, ABD doları artık yükseliş kaydetmiyor. Sebebine gelince: Kaldırıp ABD dolarına yüksek faiz veriyorlar. Bugün ABD’de bile faizler yüzde 0 düzeyindeyken, bunlar kalkıp dolara yüzde 7 faiz veriyorlar. Hal böyle olunca Türkiye’ye dolar akıyor; ithalat kolaylaşıp, ihracat zorlaşıyor. Sonra ne oluyor, üretim azalıyor, Türkiye piyasalarında ithal ürünler dolaşmaya başlıyor. Faizler yüzünden doların aktığı Türkiye’de, elbette dolar yükselmez. Yürekleri yetiyorsa, yaptıkları ihracatı, yaptıkları imalatı ve yurt dışına ne sattıklarını anlatsınlar. Bunların yüzünden Türkiye’de dolar milyarderleri türedi.” ifadelerini kullandı.
//“ İKTİDARI BORÇSUZ DEVREDEN TEK HÜKÜMET BİZ OLDUK”
Türkiye’nin, küresel sermayenin ana vatanı haline dönüştürüldüğünü kaydeden Demircan, bu sürecin 1980’den sonra başladığına dikkati çekerek, AKP iktidarı döneminde tavan yaptığını ifade etti. Türkiye’de bu mantığın önüne geçen tek iktidarın, Refahyol olduğunu vurgulayan Demircan, “Biz o dönemde iktidarı 108 milyar dolar borçla devraldık. Ekonomiyi IMF kontrolünden kurtardık, havuz sistemini oluşturarak, denk bütçeyi sağladık. Ve iktidarda kaldığımız bir yıl içerisinde şeytan taşlamaktan salavat getirmeye fırsat bile bulamamış olmamıza rağmen ülkeyi bir sonraki hükümete dış borcu azaltmış olarak teslim ettik. Biz devrederken dış borç 107 milyar dolardı, Yılmaz ve Ecevit hükümeti döneminde 144 milyar dolara yükseldi. Sonraki üçlü koalisyon 144 milyar doları aldı, 217 milyar dolara getirdi. Şimdiki AKP iktidarı ise, dış borcu 490 milyar dolara yükseltti. Türkiye’nin son 40 yılında borçla devraldığı iktidarı, borç azaltarak teslim eden tek hükümet Refahyol Hükümeti olmuştur.” diye konuştu.
//“ÖZEL SEKTÖR DE BORÇLU, VATANDAŞ DA BORÇLU” 
SP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, AKP’nin 7 yıllık iktidarı boyunca sadece devletin değil, özel sektörün de borç batağı içerisine girdiğini dile getirerek, aynı zamanda halkın neredeyse tamamının da, bankalara borçlu durumda olduğunu belirtti. Bu borçlanmanın, Türkiye’de mülklerin el değiştirmesi sürecini de başlattığını vurgulayan Demircan, “Bugün Türkiye’de bankacılık sektörünün yüzde 54’ü yabancıların elinde; keza sigortacılık sektörünün yüzde 98’i de yine yabancıların eline geçti. Şimdi çiftçiyi borçlandırmaya başladılar, çünkü topraklarının tapularını ipotek ettiler. Mesela Erzurum. Ben yükseköğrenimimi bu şehirde yaptım. Erzurum Türkiye’nin et ambarıydı, fakat Erzurum’da bugün hayvancılık bitmiş. Etin kilosu olmuş 23 TL. Gelişmiş ülkelerde ise et 3 dolar. Bunun sebebi ne? Çünkü Türkiye’de üretim desteklenmiyor, üretime kota koyuluyor. Pancar üretilmiyor, üretime ve imalata yönelik hayvancılık yapılmıyor. Neymiş, IMF öyle diyormuş, Avrupa böyle istiyormuş. Tamam, iyi hoş da, madem çiftçiyi tarımdan ve topraktan el çektireceksin, o halde önce işsiz kalacak olan çiftçi için istihdam alanı oluştur.” ifadelerini kullandı. 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MÖKKEM DADAŞ 7 Mart 2010 Pazar 13:51

sn erdogan istanbul belediye başkanı derki adamlarına gidin bakın şu erzuruma ne yapıyorlar bizi türkiyeye rezil ettiler gem almaz zamanı gelirler belediye batmış işçiler paralarını bile alamıyor et entre tesisi kurarlar belediyeye solcu olan bayram meral cumhurbaşkanı demirelden erzurum için 150 milyon para koparir bunları unutmadık sevgili kardeşim ırkçılık demişsin kim ırkçılık yapıyor sendemi milliyetçi düşmanısın yoksa öle ise mökkemdadaş degilsin zaten şüpelenmiştim mhp belediyesindende herkes memmundu şimdi çık sokaga hiç kimse memmundegil kömürle paraile seçilen başkan böle olur 8 yılda ne yapmış 2 alt geçit büyük şehirerzurum gidin kayseriye denizli antebe belediyeler nasıl çalışıyor görün beceriksizlik geçmişle kamufule edilemez o makamlar iş yapmak için seçilir aglamak için degil şuan 8 yıl sonu hepsi belediyelerin ap ak degil batık borç batagında sana soruyorum zayıf dadaş tüyü bitmemişin hakkı olan paralar ne oldu yüzlerce trilyonlar nerde birisi yarın hesap sorar

Yorumu oyla      6      4  
Mökkem Dadaş 7 Mart 2010 Pazar 12:24

"Bu mökkem dadaş nickini nette 10 senedir çeşitli platformlarda kullanıyorum" 1- Hocanın 10 sene önce söylediği o sözlere şimdi herkes haklıymış diyor. bencede birisi kürtse ben kürdüm diyebilmeli kafatasçılığı Peygamberimizde lanetlemiştir zaten. 2- Ersan hoca bu şehrin 50 senelik alt yapısını yaptı. Oda dünya kadar borçla devraldığı belediye ile. Ondan sonra gelen MHP havuzdan başka bişey yaptıı şu şehrimize:) Biraz objektif bakmak lazım.

Yorumu oyla      6      4  
MÖKKEM DADAŞ 1 Mart 2010 Pazartesi 23:09

benim rumuzumu kullanan arkadaş bilmiyorum mökkemmisin yorumun zayıf sp babası hocası 10 yıl önce nemutlu kürdüm diye güney doguda dolanıp oy topluyordu seçim mitinglerinde arşivden araştır örnek bin göl mitingi ersan gem almazın başkanlık döneminde cumhuriyet caddesi bile çakır çukurdu belediye dilenci olmuştu milli görüşmüş bülent arınç yıllardır milli gençlik yetiştirdik zannettik tantanacı gençlik yetiştirmişiz haberimiz yokdedi

Yorumu oyla      6      4  
Mökkem Dadaş 1 Mart 2010 Pazartesi 14:26

Saadetlilerin programına bir arkadaşımın deyim yerindeyse silah zoru ile gittim. Am program gerçekten güzeldi özellikle ankaradan gelen kişi çok güzel konuştu. Televizyonlardan iktidar mensuplarını devamlı dinlediğimizden onları kanıksamışız. Ama gerçek ifadeleri dinleyince ülkenin acı durumunu daha net görmüş olduk. Teşekkürler saadet

Yorumu oyla      6      4  
yorgundemokrat_olurlu 1 Mart 2010 Pazartesi 08:53

Geliyoruz Allahın izniyle.Gümbür gümbür.Küllerimizi silkeleyip,gömleklerini çıkaranlara MİLLİ GÖRÜŞ'ün Misyon ve Vizyonunu hatırlatmalıyız.selam ve saygılarımla. Bursı Erzurum sevgilim Gündüzü geceden kara Bir sana hasretim Bir de bahara NOT:(sevgilisi uzakta olduğu için gündüzleri bile karanlık görürmüş kara sevdalı)

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükler Kayseri’ye hayran kaldı
İHA/Kayseri'yi ortaya koymuş olduğu model belediyecilikle kendilerine ...
Başbakan’a doğum günü jesti
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın57. doğum yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. ...
Aşkale’ye 19 milyon avroluk yatırım
SAMET ÖZÜNAL/GHA/Erzurum’un Aşkale ilçesinde yapımı gerçekleştirilecek ...
 
"Cami avlusunda siyaset olmaz"
GHA/MHP İl Başkanı Kaya, Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformuna ...
Bulutlar’dan borç suçlaması
Rıdvan ÖLMEZ (CİHAN)- Erzurum'un en borçlu belediyelerinden biri olduğu ...
Kentsel dönüşüme temkinli yaklaşım
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Veyisefendi ve Habibefendi mahalle ...
 
Toplu ulaşımda işbirliği süreci
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum Özel Halk Otobüsçüleri ...
Büyükşehir Belediyeleri zirve yapacak
AK Partili büyükşehir belediye başkanları tarafından 2004 yılı yerel seçimleri ...
“Yargı bağımsızlığı korunmalı”
İHA/Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Vahit Bingöl, çağdaş ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva