//ÜLKE GÜNDEMİNİ DEĞERLENDİRDİLER
SP İl Başkanı Teoman Kümbet, SP il Müfettişi Abdulkerim Demirci, İl Başkan Yardımcısı Vedat Özcan, Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Çamurcu, Tanıtma Birim Başkanı Ahmet Polat ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yılmaz’dan oluşan SP heyeti, Erzurum ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
SP’nin sivil toplum kuruluşlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Vedat Özcan, genel merkezlerinde STK birimi oluşturulduğunu belirterek, il teşkilatında da bu birimden kendisinin sorumlu olduğunu bildirdi. Sürekli olarak vatandaşın özgürlüklerinin ve haklarının savunulduğu sivil toplum kuruluşlarını sürekli ziyaret ederek, düşüncelerini ve fikirlerini alacaklarını anlatan Özcan, kendilerinin de, görüşlerini aktararak, karşılıklı istişare ortamı oluşturulacağını dile getirdi. Siyaset ve sivil toplum kuruluşlarının koordinasyonunun, faydalı işlerin ortaya çıkmasına yol açacağını aktaran Özcan, Erzurum’da bu amaç doğrultusunda önemli hizmetler yapmayı tasarladıklarını kaydetti.
//MEMURSEN’LE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ
Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Dursun Mehmet Dindi ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Erzurum’da, Sivil Toplum Platformu’nu oluşturduklarını ve bu kapsamda birçok faaliyete imza attıklarını söyledi. Erzurum’daki çeşitli dernek, vakıf ve sendikaların katılımıyla oluşturulan Erzurum Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun, Erzurum başta olmak üzere, ülkeyi ilgilendiren her konuda mutlaka görüş beyan ederek, çözüm önerilerinde bulunduğunu anlatan Dindi, kısa adı ESP olan oluşumun, Erzurum’a çok güzel hizmetler vereceğini ileri sürdü. Temsilci Dindi, gelişmiş ülke ve toplumlarda sivil toplum kuruluşlarına büyük bir önem verildiğini dile getirerek, STK’ların, sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınma süreçlerinde önemli bir rol üstlendiklerini sözlerine ekledi.