ŞEFKAT EVİ’NDE KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
8 Mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle Yakutiye Belediyesi’ne bağlı Şükrü Azak Şevkatevi’nde bir panel düzenlendi.Panele, Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, Türk Kadınlar Birliği Erzurum Onursal Başkanı Saffet Zengin, Vali Celalettin Güvenç’in eşi Turan Güvenç ve çok sayıda davetli katıldı.
Sosyal Hizmetler Uzmanı Nurcan Akyüz, Psikolog Leyla Demirağ, Avukat Serap Cengiz Çimen ve Kadir Demirbüken'in panelist olarak katıldıkları programın açılış konuşmasını yapan Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, "8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasının, uluslararası düzeyde kabul gören bir hal almasının 1970'li yıllara dayandığını belirtti. Atınç devamında şöyle konuştu: " Türkiye Cumhuriyeti’nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri, misyonu yaşatma görevini ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş; modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.”
Programa katılan panelistler kadına uygulanan şiddet konusunda gerekli açıklamalarda bulunarak Türk kadınları olarak şiddete karşı olduklarını vurguladılar.
Öte yandan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen kadınlar Şükrü Azak Şevkat Evi’nde pasta kesip gönüllerince eğlendiler.