Oruçlu iken muayene olmamayı tercih eden vatandaş, hastane koridorlarına da nefes aldırdı.
Oruç ayında devlet hastanelerindeki yoğunluk azalıyor. Oruç bozulur korkusuyla vatandaşların hastaneleri gitmemesi, poliklinikler önündeki uzun kuyrukları da sona erdirdi. Ramazan ayı öncesinde günde ortalama 4 bin hastanın muayene ve tedavi için gittiği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hasta sayısı, Ramazan’ın başından bu yana düşüş gösteriyor.
HASTA SAYISINDA DÜŞÜŞ
BEAH’ta günlük hasta sayısının 2 bin ile 2 bin 500 arasında değiştiği öğrenilirken, hasta yoğunluğunun büyük bir bölümünü, çocukların oluşturduğu bildirildi.
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Başhekim Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, Ramazan ayı nedeniyle hasta sayısının düştüğünü söyledi. Hastaların, olası tetkikler nedeniyle oruçlarının bozulabileceğini düşünerek hastanelerden uzak durduklarını anlatan Erdoğan, “Ramazan ayından önce günlük en az 4 bin hastanın muayene ve tedavi için geldiği hastanemizde, kayıtlar artık 2 bin ile 2 bin 500 kişi arasında gidip geliyor. Üstelik hastaların çoğunu da, çocuklar oluşturuyor.” diye konuştu.
HASTA SAYISI DÜŞERKEN, YATAN HASTA SAYISI ARTIŞTA…
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yatan hasta sayısının şu an itibariyle 480 kişi olduğunu vurgulayan Başhekim Erdoğan, doluluk oranının yüzde 90 olduğuna dikkati çekerek, hasta sayısının sadece polikliniklerde düşüş gösterdiğini dile getirdi.” dedi. Yine Ramazan ayında dikkat çeken önemli bir konunun da, ameliyatların ertelenmesi olduğunu belirten Erdoğan, acil bir durum bulunmayan ameliyatların, bizzat hastalar tarafından bayramdan sonraya ertelendiğini ifade etti.
SAĞLIK SORUNLARINI ERTELEMEYİN
Başhekim Erdoğan, “Vatandaşımız, Ramazan nedeniyle sağlık sorunlarını erteleme şeklinde bir yanlışa düşmesinler. Ertelenen küçük bir sağlık sorunu, ileride üstesinden gelinemeyecek problemler doğmasına neden olabilir. Bu nedenle sağlık sorunu bulunan vatandaşlarımız, oruçlular diye hastanelerden uzak kaçmasınlar. Zaten dinimizin de, böylesi durumlar için gösterdiği hoşgörüsü ve sağladığı kolaylıklar var. Hastalık nedeniyle tutulamayan oruç, sonrası için kaza edilebiliyor, fakat elden giden sağlık ve sıhhati geri getirmek bazen mümkün olamayabiliyor.” ifadelerini kullandı.