Yaz tatilinin henüz devam ediyor oluşu ve üniversite öğrencilerinin de Erzurum’a dönmemiş olmaları nedeniyle kitap satışlarının durgun olduğunu söyleyen Kültür Eğitim Vakfı Kitap Satış Sorumlusu Asef Daştan, halkın ilgisinin de, Ramazan ayı nedeniyle dini içerikli kitaplara olduğunu belirtti.
OKU EMRİ, HATIRLANIYOR
Vatandaşların en fazla Kur’an-ı Kerim talebinde bulunduklarını anlatan Daştan, bunda, “Ramazan Ayı’nda bolca Kur’an okunması gerektiği yönündeki tavsiye ve önerilerin büyük payı var” diyerek, mealli Kur’an-ı Kerim’lerin vatandaşlarca daha çok istendiğini aktardı.
Asef Daştan “Ramazan ayı vesilesiyle halkımız dini kitaplara daha çok yoğunlaştı. Özellikle Kur’an-ı Kerim ve Tefsir kitapları bu dönemde ilgi odağı oldu.Bunların yanı sıra Huzur Sokağı, Mevlana’nın Mesnevisi ve İslam İlmihali kitapları da, en çok satılan kitaplar arasında yerini aldı” dedi.
MANEVİ DUYGULAR DORUKTA OLUNCA
Daştan, Ramazan ayında halkın manevi duygularının biraz daha okşandığı için bunu okudukları kitaplara yansıttıklarını ifade ederek, “Sattığımız kitapların dini genellikle dini içerikil olması, Ramazan ayında insanların iç dünyalarına yöneldiklerini ve manevi yaşantılarına ağırlık verdiklerini gösteriyor” diye konuştu.
Öte yandan üniversitelerin açıldığı dönemlerde daha çok okul kitaplarının satıldığını kaydeden Daştan, “Eylül ayını Ramazan ayı sayesinde canlı geçiriyoruz. Önümüzdeki ekim ayında da, üniversitelerde eğitim başlayacağı için yeni bir hareketlilik yaşıyor olacağız” şeklinde konuştu.