Erzurum Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, pasaport fiyatlarındaki yeni düzenleme, 21 Haziran tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Şube Müdürlüğü yetkilileri, Bakanlar Kurulu’nun konuya ilişkin kararının, Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, “Konsolosluklarca verilen pasaportlar dahil 6 aya kadar olan pasaport harcı 126,05 TL’den 65 TL’ye, 1 yıllık pasaport harcı 180,15 TL’den 95 TL’ye, 2 yıllık pasaport harcı 304 TL’den 155 TL’ye, 3 yıllık pasaport harcı 424 TL’den 220 TL’ye, 3 yıldan fazla süreli olan pasaport harcı ise, 616 TL’den 310 TL’ye düşürüldü.” dediler.
Maliye Bakanlığının, ‘Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği” ile “Harçlar Kanunu Genel Tebliği”nin de, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anlatan konu ile ilgililer, buna göre, 210 sayılı Kanuna ekli ve 5281 sayılı Kanunla değişik Değerli Kağıtlar Tablosunda yer alan Pasaport cüzdan bedellerinin ise, dünden itibaren geçerli olmak üzere 50 TL’den işlem göreceğini kaydettiler.
//ERZURUM’DA PASAPORT İŞLEMLERİ
Öte yandan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü yetkilileri, Erzurum’da 1 Haziran tarihi itibariyle bin adet pasaport başvurusunda bulunulduğunu bildirdiler. Bu başvurulardan 800’ünü, hac ve umre ziyaretlerinin teşkil ettiğini aktaran ilgililer, yine 1 Haziran tarihi itibariyle biyometrik pasaportların da verilmeye başlandığını dile getirdiler. Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar "‚Şube Müdürlüğü yetkilileri, pasaport almak için gerekli olan evrakları ise, şöyle sıraladı: “İl veya ilçe emniyet müdürlüklerinden temin edilecek pasaport talep formu, Nüfus cüzdanının aslı, 4 adet 4.5 x 6 cm ebadında vesikalık fotoğraf (Pasaport uzatma (temdit) için iki adet), Maliye Bakanlığınca her yıl belirlenen “Pasaport cüzdan bedeli” ve talep edilen sürelere göre belirlenmiş pasaport harcı (Uzatma (temdit) için pasaport cüzdan bedeli istenmez. Eğer bağlı bulunduğunuz emniyet müdürlüğünde vezne yok ise, pasaport şubesindeki polis memuru size bir evrak verir. Üzerinde hangi bankaya, hangi hesaba ne kadar ücret yatıracağınızı yazar. Bankadan aldığınız dekontu getirip memura teslim etmelisiniz. Mahcur durumda (akli rahatsızlık) veya tedavi amacıyla yurtdışına çıkış yapacak olup pasaport almak için gelemeyecek kadar rahatsız olanlar için noterden vekaletname alınması gerekmektedir.”