BİRDAL: BAŞARININ YANINDA OLDUK
Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, göreve geldikleri günden bu yana şehre ve bölgeye kültür, bilim, spor anlamında önemli hizmetler sunan kişilere her zaman destek sağladıklarını söyledi. Atatürk Üniversitesi'nin ülkenin gözde bilim merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Birdal, organ nakli merkezinin bu anlamda son dönemde büyük başarılara imza atarak bölge halkına önemli sağlık hizmeti sağladığını ifade etti.
BİRDAL MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Birdal, üstün hizmet ödülü verilmesi kararı alan Meclis üyelerine de teşekkür ederek, "Bilim ve teknolojinin kalbi geçtiğimiz günlerde şehrimizde atmıştır. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi çok önemli bir başarıya imza atarak ilk defa karaciğer nakli gerçekleştirdi. Bu olay ülkemiz ve şehrimiz adına sevindirici bir gelişmedir. Gazeteci Vahdet Nafiz Aksu'nun kaleme aldığı bir yazıda bu başarıya imza atan ekibin üstün hizmet ödülü ile ödüllendirilmesi teklifi üzerine konuyu Meclisimizde görüşerek böyle bir tören düzenlemeyi planladık. Bugün üstün hizmet ödülü verdiğimiz hocalarımızdan önümüzdeki dönemlerde de beklentilerimiz büyüktür" şeklinde konuştu.
YALÇIN:ORGAN BAĞIŞI YETERLİ DEĞİL
Üstün Hizmet ödülüne layık görülen organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat ise, ekip olarak aldıkları ödüllerden dolayı büyük bir onur duyduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Polat, "Ekibimle birlikte Doğu'da büyük bir heyecanla başladığımız çalışmalarda bugün önemli bir mesafe almış durumdayız. Organ nakli ince ve hassas bir tedavi şekli. Dünyada ve Türkiye'de nakil konusunda birtakım sorunlar yaşanıyor. Maalesef yeterli organ bulmakta güçlük çekiyoruz. Organ bağışı konusunu bunun için çok
fazla önemsiyoruz. Ülkemizde, bölgemizde organ bağışı batı standartlarının çok altında. Bunu artırmamız halinde nakil bekleyen binlerce hasta sağlıklarına kavuşma imkanı bulabilecek" diye konuştu.
REKTÖR KOÇAK: HEDEF KALP NAKLİ YAPMAK
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da törende yaptığı konuşmada, üniversite olarak sağlık alanında önemli hamleler gerçekleştirmek istediklerini belirterek, çok yakın bir zamanda Organ Nakli Merkezi'nde kalp nakli yapılabileceğini açıkladı.
Erzurum Valisi Sami Bulut ise Erzurum'un eğitim, kültür ve sağlık merkezi konumunda olduğunu belirterek, Organ Nakli Merkezi'nin başarılı çalışmalarının kendilerini de gururlandırdığını anlattı.
Tören sonunda Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi kurucusu Prof. Dr. Durkaya Ören, Merkez Müdürü Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat, merkez görevlileri Prof. Dr. İbrahim Pirim, Doç. Dr. Ramazan Çetinkaya, Doç. Dr. Nazım Doğan, Yrd. Doç. Dr. Bülent Aydınlı, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Uyanık, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Keleş, Uzman Hasan Doğan, Başhemşire Ayşe Çınar, Koordinatör Fatma Çınar ve Hemşire Ayfer Temel'e üstün hizmet plaketi verildi.