Vali Muzaffer Ecemiş cirit sahasında düzenlenen cirit gösteri müsabakasını, Selendi Kaymakamı Selim Palamut, Garnijon Komutanı Celal Çok, Belediye Başkanı Nurullah Savaş, MHP Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Çevre Belde Belediye Başkanları, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Erdoğan ile çok sayıda cirit sevenler katıldı.
CİRİT MÜSABAKALARI YAPILDI
Selendi Beypınar Atlı Spor Kulübü, Selendi Atlı Spor Kulübü, Uşak Geleneksel Spor Kulübü, Erzurum Altın Bulak Spor Kulübü, Erzurum Dereboğazı Spor kulübü olup toplamda 5 takım kendi arasında eleme sistemi ile maç yaptı. Final müsabakasında Selendi Beypınar ile Erzurum Altın Bulak rakiplerini yenerek birbirleri ile eşleşti.40 dakikalık 2 devre halinde oynanan final müsabakasını kazanan Selendi Beypınar 1. olurken, Altın Bulak 2., Selendi Atlı Spor 3. oldu Dereceye girenlere madalya ve kupaları Kaymakam Selim Palamut, Garnijon Komutanı Celal Çok, Belediye Başkanı Nurullah Savaş tarafından verildi. Müsabakaların ardından Selendi’de ata sporu olan Cirit’in yaşatılmasında emeği geçen kişilere Başkan Nurullah Savaş tarafından plaket verilirken Geleneksel Spor dalları Federasyonu yönetim kurulu üyesi Remzi Erdoğan da Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanına Oltu taşından yapılmış tespih hediye etti.
TÜRKLERDE AT KÜLTÜRÜ
Başkan Nurullah Savaş şunları söyledi: “Bizler at üstünde doğan at üstünde yaşayan at üstünde kıtaları aşan fetihler yapan bir ecdadın torunlarıyız. Türklük ve at özdeşleşmiş iki kavramdır. Öyle ki Çinliler biz Türklere at üstünde ikamet ederler demişler atlar ilk olarak orta Asya’dan Türkler tarafından evcilleştirilmiştir. At’ın Türklerin ve Türklüğün 3 kıtaya yayılmasında atın rolü çok büyük olmuştur. Bizler bu denli özdeşleşen atları savaşta ve günlük işlerimizde değil, oyunlarda da kullanmışız. Bunlardan en önemlisi ve en yaygın olanı atlı cirit oyunudur. Cirit Türklerin yüzyıllardan beri oynadığı bir ata sporudur. Anadolu da 40–50 yıl öncesine kadar çok yaygın olan atlı cirit oyunu, bu gün sadece belli bölgelerde yaşamayı sürdürmekte, biz de Selendi olarak, hem en batı hem de bir ilçe olarak Manisa’yı temsil etmekten guru duyuyoruz. Ata sporumuz atlı cirit’in İlçemizde canlı tutulmasının sağlanması, gelecek nesillere sevdirilmesi ve tanıtımı için her türlü fedakârlığa hazırız” dedi.