PİKNİK DÖNEMİ YAKLAŞTI, ÇADIR SATIŞLARI BAŞLADI
Erzurum’da elde çadır dikimi yaparak geçimini sağlayan 60 yaşındaki Hükmü Baykal, yaz mevsiminin yaklaşıyor olmasıyla beraber işlerde hareketlilik yaşanmaya başlandığını söyledi. Erzurum’da elde çadır diken tek imalatının kendisi olduğunu söyleyen Baykal, “Erzurum’da bizim atölyenin imal ettiği çadırlar, genellikle çobanlar tarafından tercih ediliyor. Bunun yanında bölgede çok sayıda şehir de el çadırı ihtiyacını bizden tedarik ediyor” dedi.
120 YTL’den satışa sunulan el çadırlarının özelliğinin, uzun ömürlü olması olduğunu kaydeden Baykal, Ocak ve Şubat aylarında dikmeye başladıkları siparişleri, Mayıs ve Haziran aylarında teslim ettiklerini dile getirdi.
ÇADIR ÇOBANLARIN VAZGEÇİLMEZİ
Erzurum’da el dikimi çadırların, en fazla Hasankale’ye bağlı köyler tarafından tercih edildiğini ifade eden Hükmü Baykal, “Yazın yaylalarda kalan çobanlar için ideal bir barınma aracı olan bez çadırlar, eskisi kadar talep görmese de, dayanıklılık ve uzun ömür açısından yine rakipsiz durumda.” diye konuştu.
AVCULAR DA ÇADIR KULLANIYOR
Öte yandan elde dikilen çadırların, çobanlardan başka meraklılarının da bulunduğunu belirten Hükmü Baykal, “Erzurum’da avlanma merakı olan vatandaşlar da, diktiğimiz çadırlara yoğun ilgi gösteriyor. Çünkü çadırlarımız, su kenarlarında ya da dağlarda kalmaları gereken avcılar için birebir. Havaların ısınması, av ve kamp sezonunun açılması, satışlarımıza hareket kazandırdı. Şu an en fazla satışını yaptığımız çadırlar, tenefli çadırlar ve kamp çadırları. Aslında her evde bir çadırın bulunması, muhtemel doğal afetlere hazırlıklı olunması anlamında çok önemli. Fakat vatandaş başına herhangi bir sıkıntı gelmeden önlem almayı düşünmediği için, kimse bu yönde bir ihtiyacı gidermeyi aklına getirmiyor” şeklinde konuştu.