//CENGİZ’İN AÇIKLAMASI
Bakanlar Kurulu kararı ile Termal turizm merkezi olarak ilan edilen ve eski adı ‘Ilıca’ olan Erzurum merkez ilçesi Aziziye’de kaplıcalar restore edilerek geçen yılın haziran ayında hizmete açıldı. Havuz, sauna, buhar banyosu, fizik tedavi merkezi ve fitness salonları ile 82 yatak kapasiteli Termal tesisler, belediye tarafından işletiliyor. Tesislerde hijyen, kalite ve güvene önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum’un kış turizminde olduğu gibi Termal turizmde de marka bir kent olacağına yürekten inandığını söyledi. Başkan Cengiz, kükürtlü şifalı suyun mide, böbrek ağrıları, kadın, cilt ve romatizmal hastalıkların tedavisinde olumlu etkileri bulunduğunu belirtti. Kaplıcaların hamam kültüründen kurtarılacağını kaydeden Cengiz, “Dünyanın her yerinde havuza şortla giriliyor. Çünkü kaplıcalar umuma açık toplu kullanım yerleridir. Şimdiye kadar vatandaşların büyük bir bölümüne peştamal veriliyordu. Onlar da peştamalin içine bir şey giymiyorlardı. Peştamal görüntü ve şekil itibariyle uygunsuz görüntülere sahne olabiliyor” dedi.
//PEŞTAMAL HİJYENİK DE DEĞİL
Peştamalin bele iyi bağlanamaması durumunda havuzda açıldığını ve kullanan kişiyi zor durumda bıraktığını belirten Başkan Fatih Cengiz, “Erkeklerde şort, kadınlarda da mayo şartı getirerek bu riski ortadan kaldırdık. Peştamali müşteriye havuzdan çıkıp kurulanacağı zaman veriyoruz. Peştamalin üzerine yine bizim verdiğimiz bornozu giyinen müşteri kabinlerde kurulandıktan sonra giyiniyor” dedi. Başkan Cengiz, uygulamanın çok olumlu karşılandığını söyledi. Cengiz, “Kadınlar da önceden havuza iç çamaşırları ile giriyormuş. Onlar da kaplıyaca gelirken, mayolarını yanlarında getiriyor. Kurallara uymayanlar kesinlikle havuza giremiyor. Bu konuda taviz vermiyoruz” diye konuştu.
//MÜŞTERİLER UYGULAMADAN MEMNUN
Havuzda şort uygulamasından memnun olduklarını vurgulayan müşterilerden Emre Denger ise “Peştamal üzerimizdeyken gerçekten rahat değildik. Bazen havuzda açılıp düşüyordu. Ya da karşımızda dikkatsizce oturan bir kişinin her yeri görünebiliyordu. Şimdi istediğimiz gibi rahat hareket edebiliyor, havuza balıklama atlayabiliyoruz. Şort getirmeyenlere kaplıcalarda şort veriliyor” dedi.