. İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’ın başkanlığında Yusuf Ziya Bey Lisesi’nde bir araya gelen lise müdürleri ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli 2009–2010 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilmesi planlanan çalışma ve projelerin hazırlıklarına başladı. 2008–2009 eğitim-öğretim sezonunun kısa bir değerlendirmesinin de yapıldığı toplantıda, aile-okul-emniyet ilişkilerinin daha da geliştirilmesine vurgu yapıldı.
OKUL-EMNİYET İŞBİRLİĞİ
Eğitim ve öğretimin aksamadan yürütülebilmesi ve öğrencilerin kontrol altında tutulmasının ön plana çıktığı toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, ilçe merkezindeki tüm liselerde birer polis memuru görevlendirmek suretiyle okul-aile-emniyet işbirliğinin sürekli ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesinin hedeflendiğine değindi.
ÖĞRENCİLER ŞİDDET KONUSUNDA UYARILACAK
Toplantının amacı hakkında bilgiler veren Kaymakam Yaran, öncelikli hedeflerinin 2009-2010 eğitim-öğretim yılında cinsel istismar ve fiziki şiddete maruz kalabilmesi muhtemel gençlere yardım etme ve aileleri bilgilendirerek bu olumsuz durumun önüne geçmenin planlandığını söyledi.
HER LİSEYE BİR POLİS MEMURU
“Son yıllarda ülkemizde hızla artan fiziki ve cinsel istismarın ilçemiz geneline de sirayet edebileceğini varsayarak önceden bir çalışma içerisine girdik.” diyen Kaymakam Yaran, buna benzer olayların meydana gelmeden veya ortaya çıkmadan önüne geçmenin amaçlandığına işaret etti. İlçe Emniyet Müdürü Emrah Savur’un girişimleriyle geçtiğimiz yıl başlatılan “her liseye bir polis memuru” projesinin daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamaya yönelik okul müdürlerinden gerekli desteğin verilmesini isteyen Yaran, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti.
GENÇLER, SOSYO-KÜLTÜREL AKTİVİTELERE YÖNLENDİRİLECEK
“Cinsel suiistimal ve istismarın sosyo-kültürel boyutları” konulu bir doktora tezi hazırlayan İlçe Emniyet Müdürlüğü Bürolar Amiri Başkomiser Yusuf İnci’nin gözetiminde pilot bölge olarak belirlenen 5 okula hazırlanmak üzere projeler verildi. Suçun ortaya çıkmadan önüne geçilebileceğini hatırlatan Başkomiser İnci, “Her Okula Bir Polis Projesi”nde görevlendirilecek polislerin okullarda bir nevi danışman olarak görev yapacaklarını belirterek, okul ile emniyet arasında köprü vazifesi göreceklerini söyledi.
OLTU İÇİN YENİ BİR PROJE
Projenin başarıya ulaşmasının ancak okul müdürü-rehber öğretmen ve emniyet ayağının sağlıklı ve koordineli bir şekilde yürütülebilmesi ile mümkün olabileceğini aktaran İnci, “Bu projenin arzu edilen başarıya ulaşabilmesi için her türlü fedakârlığa katlanılmalı. Biz, İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sigara ve madde bağımlılığına karşı savaş açacağız. Bu gençler, ülkemizin geleceğinin teminatıdır. Çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıktan alıkoyarak sportif, sosyo-kültürel ve sanatsal aktivitelere yönelmelerini sağlamalıyız. Hatta bu hususta karşılaşılabilecek her türlü maddi külfete de katlanılmalıdır. Yine, projenin hedefine ulaşabilmesi için rehber öğretmen ve danışman polislerin, öğrencilerle iyi bir diyalog ve iletişim halinde olmaları gerekiyor. Bu hususta, projelerin aile ayağı da göz ardı edilmeden enine boyuna irdelenmeli ve çalışmaların merkezinde yer almaları sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.
İlçe dışından gelen öğrencilerin bir araya gelerek ortaklaşa tuttukları evlerde oldukça kötü ve sağlıksız koşullarda barınmaya çalıştıklarını aktaran Başkomiser İnci, yeni eğitim-öğretim sezonunda okul önlerindeki trafikten öğrenci servislerine varıncaya kadar bir dizi önlem alınacağını belirtti.