YUNUS EMRE’DE GIDA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Programı 11. Sınıfta okuyan öğrenciler, Bölüm Öğretmeni Beslenme Bilim Uzmanı Sevda Aslan’la birlikte bugün Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda bir etkinlik gerçekleştirdiler. İlköğretim okulunda okuyan minik öğrencilere Dünya Gıda Günü ile ilgili olarak bilgiler aktaran liseli gençler, gıda güvenliği ve dengeli beslenmenin önemine işaret ederek, özellikle çocukların beslenme konusunda hassas davranmaları çağrısında bulundular. Liseli ablaların verdikleri bilgileri can kulağıyla dinleyen Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileri, Dünya Gıda Günü hakkında merak ettikleri konuları da dile getirdiler. Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen söyleşiden, minik öğrencilerin büyük keyif aldıkları gözlenirken, Beslenme Bilim Uzmanı Sevda Aslan ise, bilgi yetersizliğinin, gıda güvenliği ve beslenmeyle ilgili olarak çeşitli sağlık problemlerine neden olduğunu dile getirdi.
//İKİ OKUL KARDEŞ OLDU
Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin, yiyecek içecek hizmetleri alanı olarak okullarına en yakın olan Yunus Emre İlköğretim Okulu’nu tercih ettiklerini belirten Aslan, beslenme bilincinin geliştirilmesine yönelik etkinlikler için 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nün özellikle seçildiğini ifade etti. Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü’nün, kardeş okul olarak Yunus Emre İlköğretim Okulu’nu seçtiğini kaydeden Aslan, Atatürk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gıda Mühendisleri Odası öğrenci temsilciliğinin ise, Erzurum’daki bazı alışveriş merkezlerinde stant açarak, gıda güvenliği konusunda halkı bilgilendireceğini belirtti. Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölüm Öğretmeni ve Beslenme Bilim Uzmanı Sevda Aslan, “Rıfkı Salim Burçak Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hedefledikleri gıda mühendisliği bölümü yanında gıda günü etkinliği içinde yer almaları, onlar için öğrenci hedeflerini geliştirmede etkin rol oynayacak. Bu etkinlik, öğrencilerin soru ve cevaplarını alarak, merak edilen hususlarda bir pano hazırlanmasında da etkili bir araç olacak.” diye konuştu.