ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
PFDK’dan Erzurumspor’a 189 bin TL ceza
PFDK’dan Erzurumspor’a 189 bin TL ceza
Jandarma’dan kaçakçılara darbe
Jandarma’dan kaçakçılara darbe
ETSO’da ‘Gıda Güvenliği ve Hijyen’ gündemi
ETSO’da ‘Gıda Güvenliği ve Hijyen’ gündemi
Şilenkar Viyadükü teknik takipte
Şilenkar Viyadükü teknik takipte
DAİB’den 2024 değerlendirmesi
DAİB’den 2024 değerlendirmesi
HABERLER>EĞİTİM
16 Ekim 2009 Cuma - 05:36

A.Ü’ye destek sözü

İHA/Rektör Koçak, Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz 'a Üniversite hakkında bilgi verdi. Üniversitenin Edebiyat Fakültesi'nde uzun yıllardır Alman Dili ve Edebiyatı eğitimi verdiğini, Alman edebiyat ve kültürünün Türkiye'de tanınmasında bu bölümlerin önemli görevler üstlendiklerini söyledi.

A.Ü’ye destek sözü

 Gothe Enstitüsü Avrupa Birliği "Cultural Bridges" programı tarafından gerçekleştirilen "Avrupa Kültür Haftası Etkinlikleri" programı kapsamında Erzurum'a gelen Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret etti.
BÜYÜKELÇİDEN ZİYARET
Ziyarette Rektör Koçak, Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz 'a Atatürk Üniversite hakkında bilgi verdi. Atatürk Üniversitesi'nin Edebiyat Fakültesi'nde uzun yıllardır Alman Dili ve Edebiyatı eğitimi verdiğini, Alman edebiyatının ve kültürünün Türkiye'de tanınmasında bu bölümlerin önemli görevler üstlendiklerinim söyledi.
ALMANYA İLE EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
Rektör Koçak, Almanya ile yükseköğretim alanında işbirliği yapmak istediklerini de belirterek, şöyle devam etti: "Almanya ile 800 yıllık bir tarihi geçmişimiz var. Milyonlarca vatandaşımız bugün Almanya da yaşıyor. Osmanlı dönemiyle düşünürsek, ülkenizle, ülkem ticari, askeri ve kültürel bakımdan adeta iç içe girmiş iki yakın dost ve müttefiktir. Atatürk Üniversitesi olarak bilimsel alanda da karşılıklı ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Atatürk Üniversitesi olarak Almanya'daki üniversitelerle ortak çalışmalar yapmak, projeler üretmek, Almanya'da ziraat, teknoloji ve bilgisayar konularında eğitim verecek fakülte ya da meslek yüksekokulu açmak düşüncemiz var. Bu konuda sizlerin de desteğini bekliyoruz."
Rektör Koçak, Atatürk Üniversitesi'nden bilim adamlarının Almanya'da akademik çalışma yaptıklarını, birçoğunun ebeveyninin de Almanya'da olduğunu hatırlatarak, eğitim projesi konusunda onlarla da işbirliği yapmayı arzu ettiğini kaydetti.
 BÜYÜKELÇİ CUNTZ: "DESTEKLERİZ"
Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Cuntz, Atatürk Üniversitesi'nin Türkiye'nin köklü üniversitelerinden biri olduğunu ifade ederek,"Öncelikle sizi, 53 yıllık eğitim geçmişiniz için tebrik etmek istiyorum. Aynı zamanda, Üniversitenizde, yarım asırdır Alman Dili ve Edebiyatı eğitimi verdiğiniz için de kutluyorum," dedi.
TÜRK-ALMAN İLİŞKİLERİ KONFERANSI
Atatürk Üniversitesi'ne davet edilmesi ve Türk-Alman ilişkileri konulu bir konferans vermesine imkân tanındığı için Rektör Koçak'a teşekkür eden Büyükelçi Cuntz, bunun, Türk-Alman dostluğuna çok önemli ve anlamlı bir katkı sağladığını söyledi.
Nazi dönemini Almanya'nın en karanlık dönemi olarak tanımlayan Büyükelçi Cuntz, "Alman bilim adamları bu sebeple baskı altında kalarak ülkelerinden ayrıldılar ve Türkiye onlara kucak açtı. Alman bilim adamları Türk üniversitelerinde yıllarca hizmet etti. Bunu hiçbir zaman unutmadık" diye konuştu.
ALMANYA’DA TÜRK ÜNİVERSİTESİ KURULMASI PROJESİ
Atatürk Üniversitesi'nin Almanya'da üniversite kurması fikrinin gerçekleştirilebilir bir düşünce olduğunu belirten Büyükelçi Cuntz, Hamburg Akademi Üniversitesi'nin Türkiye'de ODTÜ ile yürüttüğü çalışmayı örnek olarak gösterdi.
Alman Büyükelçi'yi 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarına da davet eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, daha sonra, Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz'e, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan sanat ürünlerinden armağanlar sundu.
Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz ise, Koçak'a, Prusya Krallığı'ndan kalma porselen bir tabağı armağan etti.
ALMANYA İLE TARİHSEL İLİŞKİLER
Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, ziyaret sonrası Kültür Merkezi'nde , "Türkiye-Almanya İlişkileri"ni anlatan bir konferans verdi. Cuntz, konferansta Türkiye ile Almanların tarihinin Selçuklulara kadar dayandığını ifade ederek günümüzde 3 milyon'a yakın Türk'ün Almanya'da yerleştiğini ve Almanya'ya gelip çalıştıktan sonra Türkiye'ye geri dönenlerin sayısının ise 5 milyon civarında olduğunu belirtti.
Konferans sonrası Cuntz, Edebiyat Fakültesi Fuayesi'nde Berlin Duvarı`nın yıkılışının 20. yılı münasebetiyle açılan sergiye katıldı. Cuntz'un açılış konuşmasını Türkçe yapması öğrencilerden alkış aldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tec dağlı 16 Ekim 2009 Cuma 17:35

........ yorum yapan, Sayın Yorumcu,bizim acizâne söylemek istediğimiz,elli iki yıldır bu üniversite bu şehre bir katkıda bulunmadı, bu şehre fazla mesai harcamadı.Dediğiniz gibi İnşâallah bundan sonra,o gece 11-12'lere ka dar çalışmalar semeresini verir.Zaten ben şahsen,SAYGIDEĞER REKTÖRÜMDEN çok,hem de çok şeyler bekliyorum.İnanıp güveniyorum ki eki biyle birlikte bu şehre ve bölgeye çok şeyler verecek ve bu şehrin kaderini değiştirecek. Bu beklenti ve inancımız elbette boşa çıkmaz. Bizler bu üniversiteden,bu şehir için çok şeyler bekliyoruz.Bizlerden destek.Sizlerden de çok müthiş başarı bekliyoruz.Haydi bakalım.Görelim sizleri.Yolunuz açık olsun.'Allah'yardımcınız olsun.

Yorumu oyla      6      4  
SANA NE 16 Ekim 2009 Cuma 17:02

ŞU ANDA MEVCUT ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ İÇERİSİSNDE ALNININ AKIYLA GİREN KAÇ KİŞİ VAR ACABA BEN YILLAR ÖNCE MEZUN OLDUM 97'DE TARİHTEN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLACAKLARIN HANGİ SİYASİ MAHFİLLERDEN REFERANSLA GİRDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ.BİLİM ADAMI SIFATIYLA İDEOLOJİ VE DOKTRİNLERİN ESİRİ KİRALIK KAFALAR VAR ORADA YETİŞİTRDİĞİ NESİLLERİN VAY HALİNE

Yorumu oyla      6      4  
... 16 Ekim 2009 Cuma 16:44

sayın 'tec dağlı' şimdi ki yönetimin halkla bütünleşmediğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz...orda olanlar gece 11 de 12 de evlerine gidiyor...lütfen bunları görün bilin öyle yorum yapın...bunlar eski göbekli adamlara benzemiyor...

Yorumu oyla      6      4  
berrak pınar-4 16 Ekim 2009 Cuma 11:07

buyurarak, ilmi diğer ülkelerde de aramamızı ve onların ilimlerini öğrenmemizi istiyor.On ların ilimlerini öğrenmek de ancak onların dillerini öğrenmekle mümkün olacağından,Pey gamberimiz burada mecazi de olsa yabancı dil öğrenmeyi tavsiye ediyor.Baktığımızda bütün büyük İslam alimleri,bu hadise dayanarak,en az iki,üç,dört daha fazla yabancı dil öğren diklerini görürüz.Yabancı dil öğrenmeye karşı çıkmak,Peygambere karşı çıkmak,dolayı sıyla mağarada yaşamaya razı olmaktır.Ben şah sen böyle bir hayatı kesinlikle tasvip etmiyo rum,gelişen,değişen dünyayı çok iyi takip ederek bütünleşmeyi,onlardan geri kalmamayı istiyorum.Yüce Atatürk,'mürşit ilim' derken, bu gerçeği vurgulamak istiyor.Hani Fikret, "Yükselmeyen düşer.Ya inhitât,ya terakki" diyor ya çok doğru söylüyor.Ya yükselmeliyiz, ya da geride kalıp düşmeliyiz.Ben,acizâne yük selmeyi tercih ettim ve devamlı da ediyorum. Var olsun teknolojiyi bulanlar,insanlara sununlar.Önünüzde saygıyla eğiliyorum.Saygıla rımla.Hoşça kalı

Yorumu oyla      6      4  
berrak pınar-3 16 Ekim 2009 Cuma 10:45

bugün kullandığımız teknolojiyi reddetmek de mektir.Yabancı dil öğrenmek,diğer ulusların edebiyât,musiki,kültür,güzel sanatlarını öğrenmeği gerektirir ve kendi kültürünün onlarla mukayesesini yapmayı ve daha ileri gitmeği ve rekabeti getirir.Yani dünyaya açılmayı sağlar.Bu yüzden yabancı dil eğitimi gereklidir.Buna kimse karşı çıkamaz,çıkanlar kendi ayaklarına kendi baltalarını vururlar. Yabancı dir öğretimine karşı çıkanlar,o zaman bu teknolıji ürünlerini kullanmasınlar.Hem adamların icatlarını alın kullanın hem de onların dillerini öğrenmeye karşı çıkın.SAYIN YABANCI DİL ÖĞRETİMİ VEREN AKADEMİSYENLERİMİZ ÖĞRENCİLERE İYİ BİR YABANCI EĞİTİMİNİ LÜTFEN EN İYİ BİR ŞEKİLDE VERİNİZ.ÇOCUKLARIMIZ İYİ BİR YABANCI DİL ÖĞRENEREK,ÜLKEMİZİ DIŞARIYA TANITSINLAR VE ONLARIN BULUŞLARINI ÖĞRENEREK ÜLKEMİZE GETİRSİNLER.Biz de teknoloji üretip satalım,yoksa çok geride kalacağız,gelenler kıçımıza sopalarla yapıştıracak.Sevgili PEYGAMBERİMİZ(S.A.V)"İlim Çin'de de olsa gi dip onu alınız"

Yorumu oyla      6      4  
berrak pınar-2 16 Ekim 2009 Cuma 10:26

Dil bir anlaşma,bir iletişim aracıdır.Dil, bir toplumda, fertler arasındaki iletişimi sağlar.Bugün,hızla gelişen ve değişen dünya mızda,diğer milletlerle iletişimi sağlamak zorundayız.Yani onlarla bilgi alışverişini yapabilmeliyiz,onlarla olan ilişkilerimizi yürütebilmemiz için kendi düşüncelerimizi on lara anlatmalıyız.Bunun için de en az bir yabancı dil bilmeliyiz.Bugünkü teknolojik ve ekonomik gelişmeler neticesinde,neredeyse İngilizce bir dünya dili olmuştur.Adamlar;ça lışmışlar,daha çok çalışıyorlar,arayıp bulu yorlar,sanayi ürünlerini,teknolojik ürünleri kendi dilleri ile dünyaya sunuyorlar,satıyor lar,bunları kullanan uluslar da o dili kullan mak mecburiyetinde kalıyorlar.Ya yabancı dil öğreneceksiniz,ya da kağnı arabasını,karasaba nı,gaz lambasını kullanacaksınız,bugünkü tek nolojil eserleri kullanmayacaksınız.Hamasi konuşanlar niçin bunları kullanıyorlar?Erzu rum'dan,İstanbul'akağnı arabası ile gitseler ya?Üniversiteye bununla gitseler ya?Yabancı dili reddetmek

Yorumu oyla      6      4  
berrak pınar-1 16 Ekim 2009 Cuma 10:07

SAYGIDEĞER REKTÖRÜM,bugün ülkemizde bana göre üniversitelerimizde görevini yapan iki bölüm var.Birisi tıp fakülteleri.Ki bu daldaki çalışmaları takdir ediyorum.İnsan sağlığıyla uğraşıyorlar.Diğeri de yabancı dil öğretimini veren bölümler.Sayın Rektörüm,yabancı dil eğitimine gereken önemi mutlaka fazlasıyla veriniz.Yabancı dil öğrenmek çok önemlidir.Ba zılarının dediği gibi yabancı dil öğrenmek'sö mürgeciliktir',buna şiddetle itiraz ediyorum Yabancı dil öğrenmek,bu yeni dünya düzeninde şarttır.(dün de öyle idi)çocuklarımız en az bir yabancı dil öğrenmeliler,hem de çok iyi öğrenmeliler.Hani bizde 'bir lisan,bir insan' sözü çok yerinde söylenmiştir.Fatih,yirmi iki yaşında İstanbul'u aldı.Nasıl olur bir çocuk bu şehri alır diyorlar.Fatih,yedi dil biliyor du.Demek ki yedi insanın zekası,gücü,kapasite si vardı.İşte yabancı dil bilmenin önemi bu. Bugün bazıları halen hamasetle esip savuruyor lar,yabancı dil öğrenimine karşı çıkıyorlar, oraya saldırıyorlar,buraya saldırıyorlar.

Yorumu oyla      6      4  
tec dağlı 16 Ekim 2009 Cuma 08:43

İsmet Çakır Kardeşimize gönülden katılıyorum. Bu Üniversite haberlerine mutlaka yer veriniz buna diyecek yok.Fakat,bu haberlerin yanında, bunlara yol gösteriniz,bunlara bir görevleri ni hatırlatınız.O fil dişi kulelerinden bir aşağıya insinler,halkın içerisine girsinler, o Berlin Duvarlarını kaldırsınlar,halkla bü tünleşsinler,artık bu halka yol göstersinler. Bu şehrin ma'kus kaderine bir el atsınlar.Bu şehri ve insanlarını bu sıkıntılardan kurtar sınlar.52 yıl yattılar,bari bundan sonra yatmasınlar.Şimdi bu yorumu okuduklarında,kar deşim sen masal mı anlatıyorsun diyecekler? Heyhat!....

Yorumu oyla      6      4  
İsmet Çakır 16 Ekim 2009 Cuma 07:16

Sitenize dikkat ediyorum, Atatürk üniversitesinin haberlerine geniş ye veriyorsnuz. Verin elbetteki, üniversite Erzurum'un. ama sizden bir ricam var, bu üniversite yurt dışına, başka üniversitelere öğrenci, öğretim üyesi gönderiyor. Burs veriyor. Yurt dışı imkanları sunuyor. HEpsi iyi hoş da, merak ediyoruz, kimler gidiyor. Şu üniversite ve gazeteniz biraz şeffaf olsa da bunların listeleri de yayınlansa..Dedikodu olmasa..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhuriyetin ruhunu kavrayacaklar
GHA/Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi kapsamında, Çanakkale başta olmak ...
İKMEP’ten laboratuar atılımı
Dilek BAYRAK/Avrupa Birliği`nce desteklenen insan kaynaklarının mesleki ...
A.Ü. yasta..
Dilek BAYRAK/Rektör Prof. Dr. Koçak, “ Prof. Dr. İbrahim Canan Hoca, sahasında ...
 
Ulusal İletişim Kongresi 2010’da
Dilek BAYRAK/Ulusal İletişim Kongresi” 13-15 Mayıs 2010’da Erzurum’da ...
Mehmetçik Doğu’nun Eğitim Işığı
Erzurum’un Karayazı ilçesinden sonra dün de Kars'ın Sarıkamış İlçesi’nde ...
Yaran öğrencilerle vedalaştı
Yozgat Vali Yardımcılığı görevine atanan Oltu İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi ...
 
TEMA’dan Çevre Bilinci atağı
Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı (TEMA), okullarda çevre bilincini arttırmak ...
Prof. Dr. Özkan’a Folklor Oskarı
Atatürk Üniverstesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rafet Özkan ödüle layık görüldü.
Aday öğretmenlere ABD’de staj imkanı
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı’nın, Ocak-Mart 2010 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva