ÖĞRENCİLER ESNAFIN VESİLEYİ NİMETİ
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, kente gelen üniversite öğrencilerinin, kent esnafı açısından hayati önem taşıdığını belirterek, öğrencilere Erzurum misafirperverliği ile yaklaşım sergilenmesi gerektiğini ifade etti.
ÖĞRENCİLER KENT EKONOMİSİNİN CAN DAMARI
Üniversite öğrencileri kente gelmeye başlamasıyla canlılıklar yaşandığını belirten Fırat, “Kentimize başka kentlerden gelen öğrencilere konukseverliğimiz göstermeliyiz. Her yıl binlerce kişi kente geliyor. Kentin tanıtımı açısından üniversite öğrencileri önemli bir yere sahip.Her öğrenci gittiği kentte Erzurum'u anlatıyor.Erzurum insanı sıcakkanlı ve konuksever. Kentin tarihi misyonunun önemi ve saygınlığı gerçek Erzurumluda hissedilir. Gerçek Erzurumlukta misafirperverlik duygusu her zaman ön plandadır.Esnafında aynı duyarlılıkta olacağına inanıyoruz. Bir kaç kişinin yanlış davranışlarıyla kent yargılanmamalıdır.Üniversite öğrencileri kentimizden meslek edindikleri diplomalarıyla ayrılırken, üniversitemizin adına yakışır izlenimler bırakabilmeliyiz.Tanıtım kentler açısından çok önemli.Başka kültürlere saygılı olmalı, hoş görü unsurunu elden bırakmamalıyız. Kentin konukseverliğini gösterebilmeliyiz” dedi.
KENT EKONOMİSİ HİZMETLER SEKTÖRÜ AĞIRLIKLI
Kent ekonomisinin hizmet sektörü ağırlıklı olduğunu belirten Fırat, “ Erzurum da sanayi ve üretim yok denecek kadar az. Şehir ekonomisini hizmetler sektörü yönlendiriyor. Bu anlamda işletmelerin verdiği hizmetler önemli bir yere sahip, önemli bir hedef kitle olan üniversite öğrencisi de bu tabloda önemli bir yer ediniyor. Herkes bu duyarlılıkta olmasını istiyoruz” dedi.