NARMANLI ÇİFTÇİLER BİLGİLENDİRİLDİ
Erzurum İl Tarım Müdürlüğü'nce Narman Ticaret Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen toplantıda, çiftçiler çeşitli konularla ilgili bilgilendirildi.
Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Narman Kaymakamı Ümit Cavuldak, İl Tarım Müdürü Bektaş Erdoğan, daire amirleri, köy muhtarları ve çiftçilere Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Tarım Sigortaları Uygulamaları ve Kırsal Kalkınma Projeleri hakkında bilgi verildi.
Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, çiftçilerin ürünlerini sigortalatmalarının önemli olduğunu belirterek, olası doğal afetlerde zarar görmeleri halinde zararın karşılandığını ifade etti. Tarım sigortasının İl veya ilçe tarım müdürlüklerine müracaat edilerek yapıldığını anlatan Şahin, çok cüz'i bir miktarla kendilerinin seçtikleri bir sigorta şirketine ürün sigortası yaptırabildiğini hatırlattı.
ÇİFTÇİLERE PROJE DESTEĞİ
Narman Kaymakamı Ümit Cavuldak, ise “Hibe programlardan yararlanmak isteyen çiftçilerimiz kaymakamlığımıza başvurdukları taktirde biz onlara doküman veya proje hazırlanması konusunda her türlü yardımı yaparız.” dedi
Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan ise yaptığı konuşmada, şu bilgileri verdi: “ Tarım ve hayvancılık konularından il ve ilçelerdeki birimlerimizin bilgi ve birikimlerinden ve teknolojiden faydalanın. Daha fazla gelir elde etmek için teknolojiye geçmek şart”