Olimpiyat madalyalı milli atlet Elvan Abeylegesse, yüksek rakım antrenmanları için Erzurum'a geldi. Abeylegesse ve beraberindeki milli atlet Sultan Haydar, Erzurum Hava Limanı'ndan, kamp süreleri boyunca kalacakları Palandöken Dağı'ndaki Gençlik Spor İl Müdürlüğü tesislerine geçtiler.
DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA ERZURUM’DA HAZIRLANACAK
Erzurum'a ilk kez geldiğini belirten Abeylegesse, yaptığı açıklamada, ''Kendimi iyi hissediyorum. Akdeniz oyunları ve Dünya şampiyonasında iyi bir derece alabilmek için elimden geleni yapacağım'' dedi.
10 BİN METREDE YARIŞACAK
Abeylegesse, 30 Haziran'da İtalya'da başlayacak olan Akdeniz Oyunları'nda 10 bin metrede yarışacağını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Akdeniz Oyunları'nın akabinde, ağustos ayında Almanya'nın Berlin kentinde Dünya Şampiyonası var. Amacım başarılı sonuçlar alabilmek. Yüksek rakım antrenmanlarımızı 20 gün boyunca Erzurum'da sürdüreceğiz. İlk izlenimlerim güzel. Ancak henüz parkurları görmedim. Antrenman programım da hazırlanmadı. Antrenörüm şu an parkurları inceliyor. Eğer parkurları beğenirsem, rahat parkur varsa, belki dünya şampiyonasına da burada hazırlanabiliriz.''
Elvan Abeylegesse son olarak, milli atlet Sultan Haydar ile birlikte çalışacaklarını belirterek, Haydar'ın da 23 yaş altı Avrupa Şampiyonası'na hazırlandığını sözlerine ekledi.